AB Bakanı Çelik: Türkiye raporu olarak söylediklerinin hiçbirini ciddiye almayacağız

AB Bakanı Ömer Çelik, AP Türkiye raportörü Kati Piri'nin açıklamalarına ilişkin, "AP Türkiye raportörü Kati Piri 'PKK ve benzerleri bizim için tehdit değil, bizim için DEAŞ tehdit' diyor. Kafalarındaki çarpıklığı bu derece açık ifade etmeleri iyi olmuş. Cümlelerle oynanan çirkin oyuna son vermişler. Piri 'Türkiye için ise DEAŞ öncelikli tehdit değil, PKK tehdit' diyerek çarpıklığın bir kısmını sürdürmeye devam etmiş. Teröre bakış konusundaki çirkin yaklaşımın bu kadar açık ifade edildiği azdır. Türkiye açısından mesele açıktır. DEAŞ'la da PKK ve benzerleriyle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve bu çarpık zihniyete sahip raportörün Türkiye raporu olarak söylediklerinin hiçbirini ciddiye almayacağız" dedi.

Haberler 29.01.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB Bakan Ömer çelikin twitter hesabndan yapt açklama u ekilde: AP Türkiye raportörü Kati Piri PKK ve benzerleri bizim için tehdit deil, bizim için DEA tehdit diyor. Kafalarndaki çarpkl bu derece açk ifade etmeleri iyi olmu. Cümlelerle oynanan çirkin oyuna son vermiler.

Piri Türkiye için ise DEA öncelikli tehdit deil, PKK tehdit diyerek çarpkln bir ksmn sürdürmeye devam etmi. Teröre bak konusundaki çirkin yaklamn bu kadar açk ifade edildii azdr.

PKK SALDIRISINA URADIIMIZDA BU DAYANIMAYI Hç GÖRMEDK

Türkiye hem DEA hem de PKK ile ayn iddette mücadele eden tek ülkedir. Avrupada pek çok yerde ise PKKnn aktif himaye gördüü açktr.

Türkiye DEA saldrsna urad zaman Avrupada baz ehirlerde kamu binalarna bayramzn yanstlarak dayanma gösterildiini gördük. Ama PKK saldrsna uradmzda bu dayanmay hiç görmedik.

TERÖRE BAKITAN ÖNCE NSAN BAKILA ALAKALI PROBLEM OLDUU çOK AçIK

Piri ve benzerleri insanl kendi corafyalarndan ibaret sand için onlar tehdit edene terörist diyor ama bakalarna saldran teröristleri tehdit görmüyor. Teröre baktan önce insan bakla alakal problem olduu çok açk.

BU ZHNYET APDE TÜRKYE RAPORTÖRLÜÜ YAPIYOR

Terör örgütlerinin kendilerine ideolojik hayat sahas bulmas esasnda bu çarpk zihin durumundan kaynaklanyor. Ne hazindir ki bu zihniyet APde Türkiye raportörlüü yapyor.

TÜRKYE RAPORU OLARAK SÖYLEDKLERNN HçBRN CDDYE ALMAYACAIZ

Türkiye açsndan mesele açktr. DEAla da PKK ve benzerleriyle de sonuna kadar mücadele edeceiz. Ve bu çarpk zihniyete sahip raportörün Türkiye raporu olarak söylediklerinin hiçbirini ciddiye almayacaz.

Ana Sayfaya Git