AB Başkanları'ndan Türkiye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmenin ardından AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'den önemli açıklamalar geldi.

Haberler 07.04.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Külliyesinde bugün AB ile gerçekletirilen kritik zirvenin ardndan Avrupa Birlii (AB) Konseyi Bakan Charles Michel ile AB Komisyonu Bakan Ursula von der Leyen önemli açklamalarda bulundu. von der Leyen ve Michel, zirvede Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görümütü.

Konseyi Bakan Charles Michel ile AB Komisyonu Bakan Ursula von der Leyen Türkiyeye gelerek Bakan Recep Tayyip Erdoan ziyaret etti.

UZUN ZAMANDIR BEKLENEN ZYARET

AB bakanlar, uzun zamandr beklenen ziyareti, Türkiyeyle ilikilerdeki pozitif ivmeyi ilerletme hedefi koyan 25-26 Martta AB Liderler Zirvesinin hemen öncesinde gerçekletirdi.

Michel ve von der Leyenin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bata olmak üzere Türk yetkililerle yapaca görümelerde ana balklarn, göç konusunda i birlii ve 18 Mart Mutabakatnn güncellenmesi, Gümrük Birliinin güncellenmesi, halklar aras temaslar kapsamnda vize serbestisi, üst düzey diyalog süreçlerinin yeniden balatlmas ve stratejik i birlii ile Dou Akdeniz ve Kbrs konular oldu.

TÜRKYE LE LKLERMZE VME KATMAK çN GELDK

Avrupa Birlii (AB) Komisyonu Bakan Ursula von der Leyen, Türkiye ile AB arasndaki ticaretin gelitirilmesi gerektiine vurgu yaparak, Ticareti daha da artrabilmek için hiç üphesiz ki Gümrük Birliinin uygulanmasna ilikin mevcut zorluklar ele alarak güncelleme için çalacaz. ifadelerini kulland.

Von der Leyen ve AB Konseyi Bakan Charles Michel, AB Türkiye Delegasyonunda ortak basn toplants düzenledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla yaptklar görümeye deinen von der Leyen, Türkiye aslnda yapc bir ekilde tekrar iliki kurmak istediini gösterdi, biz de Türkiyeyle ilikilerimize ivme katmak için geldik. ki tarafa da fayda salayacak i birlii alanlarn görütük. diye konutu.

Erdoanla görümede dört alann masaya yatrldn belirten von der Leyen, ekonomik ilikilerin gelitirilmesini gerektiini belirterek, Türkiye, Gümrük Birlii içinde hayati öneme sahip deerli bir ortak. Ticareti daha da artrabilmek için hiç üphesiz ki Gümrük Birliinin uygulanmasna ilikin mevcut zorluklar ele alarak güncelleme için çalacaz. ifadelerini kulland.

Türkiye ile yaplan Gümrük Birlii Anlamasnn benzersiz bir çalma olduunu vurgulayan von der Leyen, Sadece Gümrük Birliini güncellemek deil kamu özel sektör i birliini de daha da güçlendirmenin yollarn arayacaz. Bunu yaparken de odak noktamz yeil ve dijital dönüüm olacak. dedi.

Ana Sayfaya Git