ABD ateşle oynuyor!

TBMM- HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını eleştirerek, "ABD'nin ateşle oynamaması lazım. Kudüs Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık için kutsal bir yer, bu statüsünün devam etmesi, korunması lazım." dedi.

Haberler 07.12.2017 - 12:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tan, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Diyarbakrn Sur ilçesindeki terör operasyonlar sonrasnda evleri yklan ve madur olan her aileden bir kiinin kamuda istihdam edilmesi için kanun teklifi verdiini söyledi.

Surda 3 bin civarndan ailenin birinci dereceden madur olduunu, evlerinin ykldn ve bu kiilerin darda kaldn öne süren Tan, Surda ister mülk sahibi olsun ister kirac, ykm tarihi itibaryla muhtarlk kayd, ikametgah Surda olan her aileden en aa bir kiinin devlet kadrolarnda istihdam edilmesini istiyorum, kanun teklifimin çerçevesi bu. diye konutu.

ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma plann da eletiren Altan Tan, ABDnin atele oynamamas lazm. Kudüs Yahudilik, Hristiyanlk ve Müslümanlk için kutsal bir yer, bu statüsünün devam etmesi, korunmas lazm. Mutlaka igal sonlandrlarak, yeni bir statüyle üç dinin mensuplarnn kendilerini rahatlkla ifade edebilecekleri siyasi ortama kavuturulmas lazm. deerlendirmesinde bulundu.

srail Parlamentosu Knessetin Kudüste bir tepede bulunduunu hatrlatan Tan, Knesset fiilen orada ama dünyann bunu meru kabul etmesi baka bir ey. ifadesini kulland.

- Kerkük Türkmenleri unutuldu mu

HDPli Tan, 25 Eylülde Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin gayrimeru referandumun Türkiyede çok tartldn, TBMMde bir ay boyunca bu konunun konuulduunu anmsatarak, 5 bin ülkücü Kerküke gitme hazrlna girdi. Ne oldu da Kerkük unutuldu? Hadi abi oraya girince, bölgede ran egemen olunca rahat m ettiniz? Ne oldu Kerküke, Kerküke gidecek 5 bin ülkücüye ne oldu? Sayn Bahçeli ne düünüyor Kerkükün statüsüyle ilgili, Kerkük Türkmenleri unutuldu mu? Sadece hatrlatmak istiyorum. diye konutu.

Açklamalar srasnda Kerkük yerine 2 defa yanllkla Kudüs ifadesini kullanan Tan, Tekrar tekrar Kudüs diyorum... Kudüse de gidebilseler iyi de o da yok. dedi.

AK Parti ve MHPli siyasetçilerin Kudüs ve Kerkük meseleleriyle ilgili siyaset mühendislii, ov yaptklarn öne süren Tan, bu meselelerin iç politika malzemesi yaplarak kitleler üzerinde farkl alg oluturulmak istendiini iddia etti.

Tan, bir gazetecinin New Yorkta tutuklu bulunan eski Halk Bankas Genel Müdür Yardmcs Mehmet Hakan Atillann yargland davada tanklk yapan i adam Rza Sarrafn ifadelerini hatrlatmas üzerine, Bu iin genel çerçevesi o kadar açk ki ran ile yaplan bir i var, bu iten belli insanlarn cebine girenler var. 25 yandaki çocuk bu kadar bakan, genel müdür, devlet büyüüyle ilikiyi nasl kurdu? Biz 60 yana geldik bir bakandan randevu alana kadar haftalarca urayoruz, milletvekili olduk bekçiler önümüzü kesiyor. Nasl oluyor da 25 yandaki çocukla bu ilere girdiniz. Sizin bununla ne iiniz var veya bu çocuun sizinle ne ii var bunu anlatn. Evcilik oynuyorlar desem yok, ark türkü söylüyorlar desem çocuk onu da brakm.

Ana Sayfaya Git