ABD heyetiyle 3 saatlik Suriye görüşmesi!

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile beraberindeki heyetin Türk Dışişleri’ndeki görüşmesi 3 saat sürdü.

Haberler 23.07.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öte yandan ABD heyeti ile görümenin tamamland dakikalarda Dileri Bakan çavuolu, Rusya Dileri Bakan Lavrov ile telefonda Suriyeyi görütü.

ABDnin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, Dileri Bakanlndaki temaslarn tamamlad. Dileri Bakan Yardmcs Sedat Önaln katld toplant, yaklak üç saat sürdü. Dilerinden yaplan açklamada, Toplantda siyasi süreç, dlipteki güvenli bölge ve anayasa komitesi görevi konuuldu. dendi.

BAKAN çAVUOLU: YEN ÖNERLER VARMI

Öte yandan görüme öncesi Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Suriyede güvenli bölge için ABD ile bir görev gücü oluturulduunu ve görümelerin sürdüünü hatrlatarak Son zamanlarda özellikle bir yavalama görüyoruz. Özellikle dlib bölgesinde yaanan sorunlar bahane göstererek ya da Türkler orada oyalanyor anlayyla bu görümeleri savsaklamann bir faydas olmayacan da Amerikallara söylüyoruz. diye konutu.ABDnin sözünde durmad konulardan birinin de Münbiç Yol Haritas olduunu ve 90 günde bitmesi planlanan uygulamann üzerinden yaklak 14 ay geçtiini ancak sonuç alnmadn vurgulayan çavuolu, Güvenli bölge olumazsa ve buradan teröristler temizlenmezse, buradan bize tehdit devam ederse biz buradan bir harekat balatrz. dedi.

çavuolu, Bu tehdit devam ederse ve bir çözüm bulunmazsa biz, buradan Sayn Cumhurbakanmzn talimat kesindir, askerlerimiz hazrlklarn zaten yaptlar, bu harekata gireriz, bu bizim ulusal güvenlik meselemizdir. Fratn dousunda tabii. Hazrlklar bunun için. ifadelerini kulland. ABDnin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffreynin Türkiyede temaslarnn olacan hatrlatan çavuolu, Heyetler geliyor, askeri heyetler de geliyor. Bugün balayacak toplantlarda yeni önerilerimiz var dediler, önerilerinin olduunu söylediler. Bugün toplantda göreceiz, bizi tatmin edecek mi etmeyecek mi? Fakat artk bu konuda net bir adm atmamz lazm. Bu, bizim güvenliimiz bakmndan önemli. deerlendirmesinde bulunmutu.

Ana Sayfaya Git