ABD, PKK'nın yanındasın

ABD'ye sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, ''İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız'' dedi. Konuşmasında bir de çağrı yapan Erdoğan, ''Terör örgütü PKK'nın içindeki kandırılmış tüm gençlere sesleniyorum, gelin bu kiralık katiller ordusundan bir an önce kurtulun'' diye konuştu.

Haberler 16.02.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rizenin Güneysu ilçesi Merkez Mahallesindeki evinden ayrlan Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Yeniehir Kapal Spor Salonunda düzenlenen Rize 7nci Olaan l Kongresine katld. Burada Aksaray, Krehir, Konya il kongrelerine de canl balant kurarak partililere seslenen Erdoan, Garada terör örgütü PKK tarafndan ehit edilen 13 Türk vatandana ilikin konutu.

Erdoan, Hemen banda içinde bulunduumuz efendimizin, aleyhissaltu vesselam Allahn ay diyerek tarif ettii mübarek Receb-i erifinizi tebrik ediyorum. Bu mübarek günleri, milletimiz, slam alemi ve tüm insanlk için hayrlara vesile olmasn rabbimden niyaz ediyorum. Kongrelerimizde görev alacak kardelerimi imdiden tebrik ediyorum. Kuruluundan bugün tekilatlarmzda görev alm tüm kardelerime ükranlarm sunuyor, dar- bekaya irtihal eden kardelerimize de Allahtan rahmet diliyorum. Kongrelerimizde görevi üstlenerek sorumluluk aldnz elinizi tan altna koyduunuz için her birinize ayr ayr teekkür ediyorum. Aziz milletim, deerli kardelerim, bugün sizlerle ve milletimizle ülkemizin son 40 ylna damgasn vuran terör meselesi ile ilgili geçmiten bugüne gelen ve gelecee de uzanan bir perspektifte hasbihal etmek istiyorum. Öncelikte Irakn kuzeyindeki terör yuvalarn datmak için balattmz Pençe Kartal 2 Harektnda, ehit olan 3 askerimiz ile terörist tarafndan alçakça katledilen, ehit edilen 13 kardeimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu kardelerimiz, bir ksm 5 yl, bir ksm 6 yl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardelerimizi nasl bu terörist alçaklarn elinden kurtaracaz, hep bunun hesabn yaptk, çok uratk. En son bu operasyonlarn yapld gece artk bu operasyonlar yapmak suretiyle bu kardelerimizi kurtaralm istedik. Gerek Savunma Bakanm, gerek Genelkurmay Bakanm, gerek Milli stihbarat, gerek polis, hep birlikte yaplan çalmalar neticesinde adm atld ve ilk etapta bütün inlerine gireceiz demitik ya maaralara gireceiz demitik ya; 42 tane terörist, bu esnada gebertildi dedi.

AMERKANIN YAPTII AçIKLAMA VAR; EVLERE ENLK

Amerikann yapt açklama sert tepki gösteren Erdoan, unlar söyledi: Tabii bu süreç esnasnda esirleri, bunlar maarada iyice köe noktaya sktrarak en sonunda bunlardan bir tanesi ki; imdi Mecliste bununla ilgili biz bir soruturma önergesi vererek gerek çileri Bakanm, gerek Savunma Bakanm, bunun bütün detaylarn Mecliste de gündeme getirecekler. Bu sabah grup bakanmz Naci Bey ile bunu da konutuk, bunun admn da atacaz. çünkü bunlarn parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. Bunlar dünyadaki koldalarna, yoldalarna, yandalarna paydalarna nasl yalanlar söylüyorlar, herhalde takdir edersiniz. Onlara frsat vermeden iin gerçei nedir, bunlar anlatacaz, bunlar arkadalarmz anlatacaklar. in içinde olan bir zat; Savunma Bakanm, Genelkurmay Bakanm, çileri Bakanm anlatacaklar. Ki hakikat ortaya çksn. Tabi Bat bundan anlar m? sterse anlasn, isterse anlamasn. te Amerikann yapt açklama var; evlere enlik. Hani siz teröristlerin yannda durmuyordunuz. Hani siz PKKnn, YPGnin yannda deildiniz. Bal gibi de yanndasnz ve arkasndasnz. Maalesef bunun bandan itibaren hep gördük. Kuzey Iraka binlerce TIR tank getirdiler, binlerce TIR mühimmat getirdiler ve bunlar teröristlere teslim ettiler. Ve bu teröristlerle evet bizim güvenlik güçlerimizle orada savatlar. imdi artk yama yok. Eer biz sizinle NATOda berabersek, eer biz sizinle dünyada NATOda bu birlikteliimizi sürdüreceksek, bize samimi davranacaksnz. Teröristlerin yannda yer almayacaksnz, eer yer alacaksanz da bizim yanmzda yer alacaksnz.

ALçAK DEL BUNLAR çUKUR. çÜNKÜ ALçAKLIK, RTFADIR

Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de piyon güç vardr diyen Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Türk Silahl Kuvvetlerimizin dünyann en zorlu corafyalarndan birinde gerçekletirdii bu operasyonda hamdolsun ehitlerimizin kan yerde braklmam, 51i ölü 53 terörist, etkisiz hale getirilmitir. Ordumuzun zaman ve mekan snr tanmakszn ülkemizin ihtiyaç duyduu, milletimizin bekas için gereken her harekat kendi imkanlaryla yürütebilecek seviyeye ulamasyla Allaha hamdolsun gurur duyuyoruz. Her geçen gün gelien kabiliyetleri, donanm, teknolojisi ve insan gücüyle Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü, ne de piyon güç vardr. Son harektmzda bu gerçei bizler bir kez daha gördük. Ancak askerimizin karsnda duramayan terör örgütü, maalesef alçaklkta snr tanmyor. Bunlar biliyorsunuz üstadn lafyla; alçak deil bunlar çukur. çünkü alçaklk, irtifadr. Onun için bunlara yakan tam oturmamz lazm. Bölücü örgüt PKKnn yllar önce kaçrd dedim ya bir ksm 5 yl önce bir ksm 6 yl önce kaçrld. Bunlarn içinde polis var, asker var, öretmen var. Ama gel gör ki bunu baaramadk. Ve en sonunda alacaklar kardelerimizi ite orada baktlar ki artk buradan kaç yok, çk yok, bunlarn sözde lider durumunda olan u anda Malatyada, tüm tetkikler yaplyor, hatta arkadalarla müzekkeresini, iaretini yaptk, aileleri bizzat gelip görsünler dedik. Aileleri de gelip görmek suretiyle Malatya morgunda bunlar onlara gösterilerek teslimi yapld. Bu masumlarn kan, Irakta veya Suriyede hangi isimle faaliyet gösteriyor olursa olsun, terör örgütüne sahip çkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulamtr. Bu sözüm, kendi ülkelerinde elinde çak olan herhangi birisini bile potansiyel terör tehdidi olarak görenleredir. Diyor ya parlamentodaki uzantlar ellerinde çak bile yoktu diyor. Vicdanszlara bak ya, çak yokmu, bomba var, her türlü silah var. Ama çak yok. Bu sözüm medya ve sosyal medya dhil, her platformda teröre sempati besleyen, hatta bunun imasn yapanlara kar en sert tedbirleri uygulamaktan kaçnmayanlaradr

BAY KEMAL BUNLARI Y ÖREN

Ana muhalefet lideri Kemal Klçdaroluna seslenen Cumhurbakan Erdoan, Bay Kemal, bunlar iyi ören. Bu öyle sradan deil. Kimin nerede, ne yaptn biz gayet iyi biliyoruz ama sen de bunlar öreneceksin. stesen de istemesen de öreneceksin. Bu sözüm; yanna aldn paydalarnla, ortaklarnla, Ankaradan stanbula yürümeye benzemez. Bu gerçekleri iyi öreneceksin. Kimlerle beraber olduunu iyi öreneceksin. Ve bunun da bedelini bu millet size ödetecek. Bu sözüm; toplumu huzurunu, ülke güvenliini, milli çkarlarn tehdit eden herkese ve her kesime dünyay dar edenleredir. Bu sözüm demokrasi, hak, özgürlük klf altnda ülkemizdeki terör örgütleri ile onlarn siyasi ve sivil görünümlü uzantlarna snrsz destek verenleredir. Bu sözüm; ülkemiz içinde terör örgütleriyle ve onlarn uzantlaryla aralarna hiçbir mesafe koyamayanlaradr. Bu sözüm; Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin kararlarn hiçe sayp, terör örgütlerinin propaganda aygtlarna dönüen sosyal medya mecralarnadr. Hepiniz bu 13 silahsz masum insann alçakça infazndan sorumlusunuz. Üstelik bu ayn terör örgütünün ilk katliam da deildir. Bölücü terör örgütü 1984 ylndan bugüne kadar 30 bin sivil insanmz ayn ekilde katletmitir. Bunlarn içinde henüz gün görmemi, anne karnndaki çocuktan, kundaktaki bebee, kadndan yalya, içiden öretmene, çobandan imama, salkçdan esnafa, her kesimden insanmz vardr dedi.

SAYIN BDEN; LÜTFEN SEN DE BUNLARI Y TANI

ABD Bakan Joe Bidene seslenip, Gelin bu alçaklarn gerçek yüzünü iyi tanyn diyen Erdoan, öyle konutu:

Dünyaya diyoruz ki; Gelin bu alçaklarn gerçek yüzünü iyi tanyn. Sayn Biden; lütfen sen de bunlar iyi tan. Ama bunlar tanrken FETÖyü unutma, onu da iyi tan. Bunlar 1987de Mardin Pnarckta 16s çocuk, 6s kadn 30 kiiyi, Siirt Eruhta 25 sivili gözlerini krpmadan katledenlerdir. Bunlar; 1990da rnak Güçlükonakta 12si çocuk 27 sivili, 1991de Mardin Midyatta 19 sivili, 1992de Bitlis Tatvanda 13 sivili, 1992de yine Bitliste 19 sivili alçakça öldürenlerdir. Bunlar; 1993 ylnda Siirtte bir okul bahçesinde 13ü çocuk 22 kiiyi, Bitliste 33 silahsz askeri, Erzincan Babalarda 33 sivili, Van Bahçesarayda 14ü çocuk 24 sivili kuruna dizenlerdir. Bunlar; 1994te Mardin Savurda 11i çocuk, 21 sivili, 1995te Diyarbakr Kulpta 20 sivili katledenlerdir. Bunlar; stanbulda Msr çars ve Beikta saldrlarndan, Ankarada Anafartalar çars ve Güven Park bombalamalarna kadar her yerde ayrm gözetmeksizin tüm sivilleri hedef alanlardr. Bunlar 6-8 Ekim 2014 olaylarnda 37 vatandamz hunharca katledenlerdir. Bunlar; Diyarbakrn Tank Mahallesinde bir kamyon dolusu bombay patlatp, ayn köyden 16 vatandamz feci ekilde öldürenlerdir. Bunlar Trabzonda Eren Bülbülün, Diyarbakrda Yasin Börünün, Batman Kozlukta öretmen Aybüke Yalçnn, Pülümürde öretmen Necmettin Ylmazn katilleridir. Bunlar; Diyarbakr Yeniehirde üniversiteye hazrlanmak için dershaneye giden 6 evladmzn ki 1 tanesinin annesi de milletvekilimiz Oya Hanmdr Batmanda otomobilleri ile gezen 4 kz evladmzn hayallerini çalanlardr. Bunlar stanbul Baclarda Serap Eser kzmz evine gitmek için bindii otobüste canl canl yakanlardr. Bunlar; bölgeye hizmet götürmek için yürütülen çalmalar engellemek amacyla her frsatta antiye basp, içi öldüren, i makinesi yakan alacaklardr.

2023TE BAKA SEçM YAAYACAIZ

2023te bam baka bir seçim yaayacaklarn kaydeden Erdoan, Bu örgütün sivil katliamlarn eer kitaplatracak olursak, batllarn o anl anl ansiklopedilerinin hacimlerini geride brakr. Katledilen insanlarn hayatlarn roman konusu yapsak, batllarn edebiyat birikimi ile filme aktarsak, sinema sektörünün toplam üretimi ile yaracak bir ariv ortaya çkar. Tabii karmzda bir insann ölümü trajedidir, 1 milyon insann ölümü ise istatistiktir diyen bir zihniyet olduunun da farkndayz. Refahn ve güvenliini, sömürü, kan, gözya üzerine kurmu bir dünyaya kendi hassasiyetlerimizi kabul ettirmenin güçlülüü bizi yolumuzdan alkoymad. Elhamdülillah ben u kapal spor salonuna bakyorum ve alkoyma yazyor. Salonunu dolduran hemehrilerimden bir ey istiyorum. 2023te Rizede bir baka seçim yaayacaz. Sadece Rizede deil, Türkiyenin neresinde hemehrilerimiz varsa, inallah hepsini ayaa kaldracaz, hepsine bulunduklar yerde daha çok çalmalarn daha çok gayret göstermelerini isteyeceiz ve her yerden inallah bir baka heyecan douracaz. Hiç endieniz olmasn. Biz dimdik ayaktayz. Dik duracaz, diklemeyeceiz ifadelerini kulland.

SAMMYETLE UZATTIIMIZ EL HER DEFASINDA TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN HUNHARCA ISIRILDI

Vatandalarn hayatn olumsuz etkileyen yasaklarn, basklarn ve snrlandrmalar ortadan kaldrldn söyleyen Erdoan, öyle konutu:

Darbelerin, siyasi ve sosyal krizin Türkiyesinden milli iradenin, yönetim sistemini deitiren, yeni sivil anayasann konuulup, tartabilen bir Türkiyeye geldik. Bir taraftan SHA, bir taraftan HA ve bir taraftan Ayasofya, Allahm sana hamdolsun. Gençliimizin rüyasyd bunlar, imdi gerçekleti. Ülkemizin geldii noktada denenmesi gereken bir yol olarak, terör meselesini suhuletle sona erdirecek her adm attk. Samimiyetle uzattmz el, her defasnda terör örgütü tarafndan hunharca srld. Milletimiz, kimin, nerede durduunu gördüünü için bu süreçte hep yanmzda oldu. te u salonun haline bakn. Salgnn olduu bir dönemde kongre yapyoruz ama salon dopdolu, biz milletimizin gösterdii istikamette büyük Türkiye için çalarak, yolumuza devam ettik.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TUTUNACAI HçBR DALI KALMAYACAK

Cumhurbakan Erdoan, Terör örgütünü ban tamamen ezmek boynumuzun borcu haline gelmitir. Parasn veren herkesin tepe tepe kulland kiralk katil sürüsüne dönüen bur terör örgütünün son mensubunu da etkisiz hale getirene kadar mücadeleyi sürdüreceiz. nallah o günler yakndr, terör örgütü PKKy snrlarmz içinde bitirme noktasnda getirdik. Irak snr boyunca teröristleri kskaca alyoruz. Suriye snr boyunca kurulmaya çallan terör koridorunu paramparça ettik, onlarn bulunduu hiçbir yer artk güvenli deil. O dalara kar yad, Mehmedimiz elbisesiyle, silahyla, kadnyla, erkeiyle tamamen kar kyafetle o dalarda ve hesap soruyor. Bir gece ansnz terör örgütlerine hesap soracaklar. Teröristler, güvenlikleri dalara birer birer kar yadn bilmelidir. Yaknda terör örgütünün tutunaca hiçbir dal kalmayacak. Türkiye, hem bölge devletleriyle he de etkinlik gösteren güçlerle giderek derinleen ve genileyen anlay gelitiriyor. Iraktaki bölgesel ve merkezi yönetimle terör örgütünü tamamen bitirme noktasnda mutabkz. Suriyedeki tüm kardelerimizi terör örgütünün boyunduruundan kurtaracak yeni stratejiler gelitiriyoruz ifadelerini kulland.

BU KRALIK KATLLER ORDUSUNDAN BR AN ÖNCE KURTULUN

PKKnn içindeki kandrlm gençlere seslenen Cumhurbakan Erdoan, Gelin, bu kiralk katiller ordusundan bir an önce kurtulun. Anneniz, babanz ve kardeleriniz Diyarbakrda o çadrsa sizleri bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, samimi pimanlk gösteren ve kendisine gelen her vatandana efkatle muamele göstermektedir. Unutmayn vakit daralyor, geç kalmadan kendinizi bu kirli yapdan kurtarn. Dünya kamuoyuna bir kez daha açkça ifade ediyorum. Garada yaanan bu katliamdan sonra artk hiçbir ülke, hiçbir kurulu ve kii Türkiyenin Suriye ve Irak harekatlarn sorgulayamaz, kar duru sergileyemez. çünkü bunu yapanlar güçlerini ve cesaretlerini, bugüne kadar kör bir Türkiye dümanlyla terör örgütüne destek verenlerden almaktadr. Bölücü terör örgütü, snrlarmzn dibinde masum insanlar katlederek, canmz yakarken, binlerce kilometre öteden burayla ilgili kesilmi ahkamlarn artk nezrimizde karl kalmamtr. Bundan sonra hereksin önünde iki yol var. Ya Türkiyeyle birlikte hareket edecekler, teröre kar amasz, fakatsz tavr alacaklar ya da bu eli kanl terör örgütünün her cinayetinin orta olarak hesap verecekler. Saysz tuzak kurdular, saysz oyun onadlar, hamdolsun bunlarn hepsini milletimizle birlikte boa çkardk. imdi 2023ü bir milat olarak kabul ediyoruz. Amacmz, ülkemizi bu tarihe yeni ve sivil bir anayasayla ulatrmaktr. 2023 seçimleri tarihi bir öneme sahiptir, bunun için sizlerden 2,5 yllk dönemi iyi deerlendirmenizi istiyorum. Milletimizle gönül bamz ne kadar güçlendirirsek, ülke olarak geleceimize de o kadar güvenli bakarz dedi.

Erdoan, kongrenin sonunda Aksaray, Krehir ve Konya il kongrelerine de canl balant kurarak partilileri selamlad.

EHT ANNES LE GÖRÜTÜ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kongrenin sonunda Gara bölgesinde PKK tarafndan ehit edilen Uzman çavu Mevlüt Kahvecinin Eskiehirdeki annesi Aye Güleri arayarak basal diledi.

Ana Sayfaya Git