ABD Savunma Bakanı'ndan skandal açıklama!

Türkiye'nin sınır güvenliği nedeniyle Fırat'ın doğusuna operasyon düzenleyebileceği ihtimali ABD'yi telaşlandırdı. ABD heyeti ile Ankara'da güvenli bölge görüşmeleri sürerken ABD Savunma Bakanı Mark Esper,skandal açıklamalarda bulunarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine herhangi bir operasyonunun kabul edilmeyeceğini söyledi.

Haberler 07.08.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Savunma Bakan Mark Esper,Türkiyenin snr güvenlii nedeniyle Suriyenin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik balataca olas operasyon hakknda skandal açklamalarda bulundu. ABD Savunma Bakan Mark Esper, Türkiyenin Suriyenin kuzeyine herhangi bir operasyonunun kabul edilmeyeceini ve ABDnin tek tarafl müdahalelerini önleyeceini belirtti.

SURYEYE OPERASYONA KARIYIZ

Cumhurbakan Tayyip Erdoan hafta sonunda yapt konumada; Afrine, Cerablusa, El-Baba girdik. imdi de Fratn dousuna gireceiz. Biz, bunu Rusya ile de Amerika ile de paylatk. çünkü oralardan bize bu taciz atlar devam ettikçe bizim sessiz kalmamz mümkün deildir. demiti.

Esper kendisi ile birlikte Japonyaya seyahat eden gazetecilere yapt skandal açklamada (Türkiyenin) tek tarafl herhangi bir admnn kabul edilmeyeceine inanyoruz dedi.

Pentagondan bir ekip, Türk yetkililerle konuyla ilgili görümek için Türkiyede ve Esper Ankara ile bir anlamaya varlabileceini umduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git