ABD'li mevkidaşıyla görüşen Bakan Fidan: YPG'yle çalışmaktan vazgeçin

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Fidan, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG'yle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberler 08.10.2023 - 15:52 Son Güncelleme : 08.10.2023 - 15:52

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Fidan, ABDnin Suriyenin kuzeyindeki terör örgütü YPGyle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

FİDAN YÜZÜNE SÖYLEDİ

Bakanlığın açıklamasına göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Bakan Fidan, bir müttefik olarak ABDnin Suriyenin kuzeyindeki terör örgütü YPGyle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini kuvvetli ifadelerle dile getirdi. Fidan ayrıca, Türkiyenin Irak ve Suriyedeki terörle mücadele operasyonlarının kararlı bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

YPGDEN ELİNİZİ çEKİN

Görüşmede, Türkiyenin bölgede devam eden operasyonları çerçevesinde, Irak ve Suriyede bulunan Amerikan güçleriyle Türkiye arasındaki çatışmasızlık mekanizmasının da gündeme geldiği ve Türkiyenin SİHAsının düşürülmesi bağlamında söz konusu mekanizmanın Türkiyenin terörle mücadelesine engel teşkil etmeyecek şekilde etkin çalıştırılması konusunda mutabakata varıldı. Görüşmede ayrıca, NATO genişlemesi konusu ele alındı.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git