'Abdülhamid Han ile Atatürk'ü birbirinden ayırmak tarihe ihanettir'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sultan Abdülhamit Han ile Atatürk'ü birbirinden ayırma çabası tarihe ve millete karşı yapılacak en büyük ihanetlerden birisidir." dedi.

Haberler 19.06.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, Bizim için Selçuklu, Osmanl ne ise Cumhuriyet odur, Cumhuriyet bir tarihsel sürecin devamdr. Sultan Abdülhamit Han ile Atatürkü birbirinden ayrma çabas tarihe ve millete kar yaplacak en büyük ihanetlerden birisidir. Bu milleti birbirinden ayrmak isteyenlerin ilk bavurduklar kahpe metot tarihe küstürmekti. Bunlar geride kald. dedi.

Kurtulmu, Darülaceze Bakanl tarafndan düzenlenen Büyük Darülaceze Aile Bulumasna katld.

Burada yapt konumada Kurtulmu, Darülacezenin tarihi ve sosyolojik önemine deinerek, geçmite olduu gibi bugün de önemli önemli bir hizmet kaps olduunu ifade etti.

Türkiyenin önemli bir dönüm noktasnda bulunduunun altn çizen Kurtulmu, unlar kaydetti:

Bugün Türkiyenin çok ciddi senaryolarla kar karya kaldn görüyoruz. Sadece ana balklarn söylemek için ifade ediyorum, bir tarafta S-400 krizi, bir tarafta Dou Akdenizde petrol ve doalgaz arama meselesi üzerinden Türkiyenin üzerine çullananlar, bir tarafta YPG, PYD, DEA vastasyla bu corafyann yeniden altüst edilmeye çallmas, dier taraftan ABDnin, srailin son hazrlklarn yapp dünya kamuoyuyla paylaacaklar 100 yln plan adn verdikleri Filistini yok etme meselesi. Bütün bunlarn hepsini üst üste koyarak bir ekilde resmi gördüümüzde karmza çkan tablo udur; bu corafyada tarih boyunca olduu gibi dünya tarihi yeniden ekilleniyor. Yeniden dünyann dengeleri oluturulmaya çallyor. Mezopotamya, Anadolu, Filistin topraklar, Sina yarmadas ve Dou Akdeniz bölgesinde yeni altüst olular ve olular ortaya çkyor.

Birliimiz, dirliimiz bütün oyunlar bozacaktr

Türkiyenin bu yeniden kurulan dünya siyasetinde hem bölgesel hem de küresel olarak kendisine yakan yerini alma mecburiyetinde olduunu belirten Kurtulmu, unlar kaydetti:

Türkiye, üçlü bir ekilde ayakta durmak mecburiyetindedir. Onun için oynanan oyunlar çok iyi göreceiz, bunlarn farkna varacaz, her birlikte bunlara kar mücadele edeceiz. Bunun ilk art, Sayn Cumhurbakanmzn seçimin hemen sonrasnda ifade ettii büyük Türkiye ittifakn oluturmak. Yani bu oyunun farknda olanlarn, emperyal projeye kar çkanlarn yeni ve güçlü Türkiye etrafnda yürüyenlerin, bütün farkllklar bir tarafa brakarak yan yana omuz omuza güçlü Türkiyenin olumas için mücadele etmesidir. Birliimiz, dirliimiz bütün oyunlar bozacaktr. Farkllklarmz olabilir günlük hayata ilikin ama Türkiye ortak paydasnda, güçlü ve büyük Türkiye anlay etrafnda bu büyük kararll ortaya koymak zorundayz. Bir olmak, beraber olmak, büyük olmak, güçlü olmak mecburiyetindeyiz.

Numan Kurtulmu, geçmi Türkiyenin ac hatralarndan birinin de Türkiyenin tarihinden koparlmas meselesi olduunu ifade ederek, Bize çocukluumuzda Sultan Abdülhamid Han hazretlerini Kzl Sultan olarak öretildi. Kitaplarda böyle ifade edildi. Kzl Sultan dedikleri Sultan Abdülhamid Han ile Mustafa Kemal Atatürkün yan yana gelmesi, getirilmesi düünülemez dediler. çünkü, Cumhuriyetten önceki dönem silinmesi gereken bir dönem, Cumhuriyet ise maalesef sadece bir ksm insanlarn önünde olduu zannedilen bir kazanmmzd. Bizim için Selçuklu, Osmanl ne ise Cumhuriyet odur, Cumhuriyet bir tarihsel sürecin devamdr. Sultan Abdülhamit Han ile Atatürkü birbirinden ayrma çabas tarihe ve millete kar yaplacak en büyük ihanetlerden birisidir. Bu milleti birbirinden ayrmak isteyenlerin ilk bavurduklar kahpe metot tarihe küstürmekti. diye konutu.

Bunlarn artk geride kaldn belirten Kurtulmu, Tarihimizin her safhas bizimdir. Tarihte zor günlerimiz, zor dönemlerimiz de var. Beraber sahip çkacaz. Ancak böylece birlik ve beraberlik ruhumuzu ortaya koyacaz. dedi.

Program sonras Kurtulmua Darülaceze sakinlerinin kendi elleriyle dokuduu Siirt battaniyesi takdim edildi.

Ana Sayfaya Git