ABD'ye yaptırım resti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın yanında yer aldıkları için ABD tarafından suçlandıklarını belirterek, "Bazı ABD'liler çıkıp İlham Aliyev kardeşimizi arıyor; 'Sizin yanınızda kim olduğunu biz biliyoruz' diyor. Erdoğan var, Türkiye var. 'Yeri gelirse onlara yaptırım uygularız' diyorlar. Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın ne ise geç kalma yap" dedi.

Haberler 26.10.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, öleden sonra partisinin 7nci il kongresine katlmak üzere Malatyaya geldi. Erhaç Havalimannda karlanan Cumhurbakan Erdoan, otobüsle Büyükehir Belediyesi yanndaki miting alanna hareket etti. Erdoan, güzergah üzerinde sk sk kendisine sevgi gösteren vatandalar selamlad, çocuklara oyuncak datt.

Miting alannda da kendisine sevgi gösterisinde bulunanlar selamlayan Cumhurbakan Erdoan, konumasnda Malatyaya bir yl akn süre sonra geldiini hatrlatarak, alan dolduranlara 2019 ylndaki seçimlerde verilen yüzde 68,5 oranndaki oy oranndan dolay teekkür etti. Malatyann önemli bir kent olduunu vurgulayan Erdoan, Türkiyeye ça atlattn ifade ettii merhum Cumhurbakan Turgut Özal da yetitiren ehir olan Malatyay önemsediklerini vurgulad.

DEPREM KONUTLARI YAPILIYOR

Ocak aynda Malatya ve Elazda yaanan depremi hatrlatan ve her iki ehirde yaayanlara tekrar geçmi olsun dileinde bulunan Erdoan, depremin ardndan yaralar sarmak için harekete geçtiklerini vurgulayarak, Yaplan tespitlerin ardndan Malatyada 1555i ahrl köy evi olmak üzere 5024 konut ina etmek için çalmalara baladk. Bugün Pütürgede 208, Kalede 238 konut olmak üzere 446 konutu vatandalarmza teslim ediyoruz. Kalan konutlar da etaplar halinde teslim edilecek. Depremin yl dönümünde konut inasn tamamlam olacaz. Depremin merkez üssü olan Elazda da 1015i ahrl köy olmak üzere 18 bin 868 adet konut ina ediyoruz. Bu konutlarn 2521i teslim aamasna gelmitir. nallah en ksa zamanda Elaza gidip, bu konutlar bizzat vatandalara teslim edeceiz.

Elaz ve Malatyada 9 ay gibi ksa sürede vatandalarmza konutlarn teslim aamasna getiren bakanlmz ile yüklenici firmalar tebrik ediyorum diye konutu.

MACRON VE WLDERSE TEPK

Türkiyenin demokrasi ve kalknma mücadelesinin uzun ve meakkatli bir süreci ifade ettiini anlatan Erdoan, bir yanda halka ramen sözde halkçlk, dier yandan gönlü ve gözü milletimizle ayn istikamete bakan anlay bulunduunu kaydetti. Konumasnda Fransa Cumhurbakan Macron ve Hollanda milletvekili Geert Wilderse tepki gösteren Cumhurbakan Erdoan öyle devam etti:

Fransann bandaki zat arm. Yatyor, kalkyor Erdoanla urayor. Kendine bir bak, nereye gidiyorsun ona bak. Dün Kayseride söyledim bu bir vaka. Onun için hakikaten bir kontrolden geçmesi lazm. Bir de Hollandada milletvekili müsveddesi var, o da kalkm bizimle ilgili bir eyler yazyor. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüünü hiç hesap ettin mi? Haddini bileceksin. Faizm bizim kitabmzda yok, sizin kitabnzda var. Faizmi biz Almanyada yaadk, talyada yaadk, nazizmi yaadk. Siz onlarla beraber yol yürüdünüz. Ama bizim kitabmzda ne faizm ne nazizm. Bizim kitabmzda sosyal adalet var, öyle yol yürüyoruz. Bu yolda yeri geliyor bir avuç ekmei fakir fukara, garip gureba ile paylamasn biliyoruz. Suriyede zulme urayan garip gurebalarn yanna, yardmna Türkiye, biz kouyoruz. u anda 4 milyon göçmeni topraklarmzda biz beslemiyor, barndrmyor muyuz? Bir o kadarn Suriyede ayn ekilde beslemiyor muyuz? Bunu gören göz sizde yok. Sizin gözünüz var görmüyor, kulaklarnz duymuyor, aznz hakk, hakikati konuamyor.

Benzerleri ülkemizde de var zaten. Onlara dersi inallah 2023te 2024te en güzel ekliyle vereceinize inanyorum. Milyonlarca masumun ac çekmesiyle ölümüyle evlerinden, yurtlarndan olmasyla sonuçlanan felaketini biz üstlendik. Türkiye dünyada en çok snmacya ev sahiplii yapan ülke durumundadr, benzerimiz yok. Ayn ekilde milli gelirine göre en çok insani yardm yapan ülkelerin banda biz geliyoruz, bir numarayz. Bundan dolay herhangi bir pimanlmz da yok. Tam tersine binlerce yllk kardeliimizin, dostluumuzun olduu insanlara zor günlerde el uzatmaktan dolay eref duyuyoruz. Dünyay bu ekilde yaanmaz hale getiren güçler, oyunlarn bozduumuz, gerçek yüzlerini ortaya çkardmz için bizi de hedef tahtasna koymular, varsn koysunlar. Durmak yok yola devam.

4 MLYON NSANA SAHP çIKTIK

Türkiyenin iç sava nedeniyle Suriyeli 4 milyon insana sahip çktn, Suriyede de briket evler yaptklarn anlatan Erdoan, Bu evlerde de dlibde kalan kardelerimizi yerletirmenin gayreti içindeyiz. Bunun için de söz verdiler. Bize destek olacaklarn söylediler. Almanya 125 milyon euro destek vereceini söyledi. Sonra 50 dereden getirdiler. Yok BM, yok uras, buras dediler ve bir kuru yok. Bunlarn sözlerine inanlmaz. Biz dedik ki STKlar ile yola devam ederiz, briket evleri inallah yaparz. Ben orada emei olan STKlara teekkür ediyorum. Biz batdan teekkür beklerken, snrlarmz dibinde terör koridorlar oluturma gayretleriyle karlatk. Fratn dousunda terör devleti kurma hazrlklar vard. Libyada meru hükümet yannda yer alrken iftira, ithamlarla bölgeden dlanmaya çalldk. Ama hayr, oradaki kardelerimizin meru hükümetin davetiyle biz Libyadayz. Suriyede biz Suriye halknn davetiyle oradayz. lla zalim Esedin davetini beklememize gerek yok. Zalim Esed iine gelenleri davet edebilir ama biz orada o mazlum milletin davetiyle varz eklinde konutu.

YAPTIRIM NEYSE YAP

Dou Akdenizde haksz ve hukuksuzluu ortada olan giriimlere kar hamlelerin üzerine tehdit ve engellere maruz kaldklarn anlatan Erdoan, öyle devam etti:

Azerbaycanl kardelerimizin yannda olduumuz için suçlandk. Baz ABDliler çkyor lham Aliyev kardeimizi aryor, Biz sizin yannzda kimin yer aldn biliyoruz. Erdoan var, Türkiye var, biz, yaptrm uygularz diyor. Sen kimle dans ettiinin farknda deilsin. Yaptrm neyse geç kalma, yap. Biz sizden F 35 için adm attk, paramz ödedik. Siz F 35leri vermediniz, vermiyorsunuz. Bizi tehdit ettiniz; S 400ü Rusyaya geri gönderin dediniz. Biz kabile devleti deiliz, Türkiyeyiz, Türkiye. Yllar önce yeni babakan olduum srada HA istedik vermediler, oyaladlar. Fakat bu ne yapt bizi ev sahibi yapt. imdi HAlar brakn SHAlarmz var. Bu SHAlarmz u anda dünyada örnek konumda. Baz ülkeler SHAlar noktasnda önümüzü kesmeye çalyorlar. HAy da SHAy da Akncy da yapmaya muvaffak olan grubumuzu tebrik ediyorum.

AHLAKSIZLIKLAR, SNSLKLER KARIMIZA çIKIYOR

Avrupada yükselen rkçlk ve slam dümanln ifa ettikleri için hedef haline getirildiklerine dikkat çeken Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Dünyann dört bir yannda mazlumlarn yannda yer aldmzda da benzer saldrlara uradk. çkar için kullandklar demokrasi ve özgürlük söylemi olanlar elbette bu onurlu durutan memnun kalmad. Bizim sizi memnun etmek gibi amacmz zaten yoktu. Bizim tek gayemiz inancmzn ve tarihimizin bize yükledii sorumluluklar hakkyla yerine getirmekti. Bugüne kadar terörle mücadeleden, snr ötesi harekatlarmza kadar hiçbir konuda milletimin ban yere edirecek bir yanlmz olmad ve olmayacak. Bugün Türkiye dünyann her yerindeki toplumlarn gönüllerinde mazlumlarn hamisi, hakkn ve adaletin savunucusu olarak taht kurdu. Bundan sonra da sorumluluklarmzn gereini yerine getirmeye devam edeceiz. Ülkemizin demokrasi ve kalknma mücadelesinde kat ettii mesafe 83 milyon vatandaa, milyarlarca mazlumun sevinç güven kaynadr. Güçleri yetse, elinden gelse ülkemizi bir kak suda bomak isteyenlerin heveslerini kursaklarnda braktkça yeni ahlakszlklar, sinsiliklerle karmza çkyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsnlar, Allahn izni, milletimizin desteiyle bu kutlu yürüyüü durduramayacaklar. Hakkn ve adaletin günei yükseldikçe, zulüm atei sönecek, zalimin gücü tükenecektir.

Vatandalarn youn ilgi gösterdii ve koronavirüs tedbirlerinin alnd kongreye Cumhurbakan Erdoann yan sra; Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, AK Parti Genel Bakan Yardmclar Fatma Betül Sayan Kaya, Mahir Ünal, Erkan Kandemir, Cevdet Ylmaz, Malatya Büyükehir Belediye Bakan Selahattin Gürkan, ilçe belediye bakanlar, parti yöneticileri ve parti üyeleri katld.

Ana Sayfaya Git