Abrulmehdi Türkiye'de!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'yi resmi törenle karşıladı.

Haberler 15.05.2019 - 23:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Irak Babakan Adil Abdulmehdiyi resmi törenle karlad.

Konuk Babakan Abdulmehdinin bulunduu makam aracn Cumhurbakanl Külliyesinin önündeki caddede karlayan süvariler, protokol kapsna kadar elik etti.

Cumhurbakan Erdoan, Abdulmehdiyi Cumhurbakanl Külliyesinin ana giri kapsnda karlad. Erdoan ve Abdulmehdinin tören alanndaki yerlerini almalarnn ardndan, 21 pare top at eliinde iki ülkenin milli marlar çalnd.

Abdulmehdi, Muhafz Alay Tören Ktasn Türkçe, Merhaba asker diyerek selamlad. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer ald.

TÖRENLE KARILANDI

ki ülke heyetlerinin takdimi sonrasnda Erdoan ve Abdulmehdi, merdivenlerde Türkiye ve Irak bayraklar önünde gazetecilere poz verdi.

Erdoan ve Abdulmehdi, ba baa ve heyetler aras gerçekletirecekleri görümelerin ardndan ortak basn toplants düzenleyecek.

Törende, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan ile Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun da yer ald.

Ana Sayfaya Git