Açtı ağzını yumdu gözünü!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir mitinginde vatandaşlara seslendi. CHP'li Bozkurt'a "açtı ağzını yumdu gözünü" misali verdi veriştirdi.

Haberler 10.04.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BABAKAN Binali Yldrm, zmir Gündodu Meydanndaki mitingte yapt konumada, Yaam tarz üzerinden istismar siyaseti yapmadk, kutuplatran ayrtran olmadk, hep gönül diliyle konutuk. Biz konumadk eserlerimiz konutu. Evet diyenler bu ülkenin ne kadar onurlu evlad ise Hayr diyenler de o kadar onurludur. Onlar da bu ülkenin evladdr. Biz memleketimizi, vatandamz Evetçiler diye ayrmadk. Hiçkimse Evet- Hayr diyenleri ayrtramaz dedi. Babakan Yldrmn açklamalarndan satr balar öyle;

ZMR CEZALANDIRILDI, HMAL EDLD

Merhum Adnan Menderesten sonra cezalandrld. hmal edildi.Egenin incisi Akdenizin huzur liman zmir yatrmlardan hizmetlerden hakkn alamad. Sevgili zmirliler biz Cumhurbakanmzdan bir ey örendik. ehirlerimize hizmet ederken eser brakrken kriterimiz ölçümüz asla siyaset olmad. Önümüzden sandk kalktktan sonra oylar bir kenara braktk Türkiyenin tamam için zmirin tamam için projeler hizmetler yaptk. Biz zmire hep böyle yaklatk.

YAAM TARZI STSMARCILII YAPMADIK

zmiri korkutan olmadk. Yaam tarz üzerinden istismar siyaseti yapmadk. Kutuplatran, ayrtran olmadk. Hep gönül diliyle konutuk. Biz bo konumadk. Eserlerimiz konutu. Herkesin Babakan herkesin hükümeti olduk. çünkü üzerimizde 80 milyonun hakk var. Kimsenin dili, kültürü, fikri inanc asla karlabilir bir ey olarak görmedik.

DÜMANI DENZE BRLKTE DÖKTÜK

Kimse EVET diyenleri HAYIR diyenleri ayrtramaz. Biz 9 Eylül 1922de burada düman denize birlikte döktük. Silahla, kazmayla, kürekle, duayla bu mücadele zmire kadar devam etti. Ve Egede düman denize döktük. Bu zafer bizimdir. Hepimizindir. Cumhuriyet hepimizindir. Kimse Cumhuriyetimize el uzatamaz, dil uzatamaz.

TERBYESZ, DENSZ, EDEPSZ...

Ancak hiç kimse ayn zamanda bu ülkenin evlatlarn EVET dediler diye denize dökme densizliinde, terbiyesizliinde bulunamaz. Tehdit edemez. Bu dil ayrtrc bir dildir. Bu bölücü bir dildir. Siyasetin dili bu olamaz. zmir bu edepsiz dili asla kabul etmez. Bunun cevabn demokrasiyle EVET diyerek vermeye hazr msn zmir?

HAYIR KAMPANYASINI YÜRÜTENLER KRZ OLSUN DYOR

una dikkat çekmek isterim. Hayr diyenler ülkeye ne vaadediyor? Rota, istikamet çizen var m? Mevcut durum devam etsin. Kriz kaos darbe üreten bu sistem devam etsin diyorlar. Ama EVET demek deiim, dönüüm reform demektir. Kalknma demektir.

Ana Sayfaya Git