Adalet Bakanı Gül: Suçlu vardır, düşman yoktur

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un gözaltı sürecinde 3 defa avukatları ile görüştürüldüğünü anlatırken, "Sorgusu esnasında avukatı hazır bulunmuştur. Türkiye bir hukuk devletidir. Suçlu vardır, düşman yoktur" dedi.

Haberler 15.10.2017 - 14:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, ABD stanbul Bakonsolosluu çalan Metin Topuzun gözalt sürecinde 3 defa avukatlar ile görütürüldüünü anlatrken, Sorgusu esnasnda avukat hazr bulunmutur. Türkiye bir hukuk devletidir. Suçlu vardr, düman yoktur dedi.

Adalet Bakan Abdulhamit Bakan Gül ile Avrupa Birlii (AB) Bakan ve Bamüzakereci Ömer çelik, Adanann merkez çukurova lçesi Güzelyal Mahallesinde yapm tamamlanan, hükümlülerin çalt, yarg mensubu çalanlar ve ailelerinin yararlanabilecei Adalet Bakanl Adana Göltepe Eitim Tesisinin açlna katld. Açl töreninde konuan Bakan Gül, Amerika Birleik Devletleri ile vize krizine neden olan konsolosluk çalan Metin Topuz hakknda bir deerlendirme yapt. Gül, merikadaki Dileri Sözcüsünün, Türkiyedeki konsolosluk görevlisine avukatyla görüme izni konusunda bir beyan olduunu belirterek, Bunu ksmen ifade ettik ama bir daha ifade etmek lazm. Konsolosluk görevlisi gözalt sürecinde 3 defa avukatlaryla görütürülmütür. Sorgu esnasnda avukat hazr bulunmutur. Amerikadaki yetkililerin bu açklamas üzerine, bizim buradaki arkadalarmz konsolosluk görevlisinin ailesini arayarak, Böyle bir talebiniz bize gelmedi. Gelseydi yine biz izni verirdik diye görümeleri oldu. Bunun üzerine 2 gün sonra görüme talebi geldi ve görüme saland. Türkiye bir hukuk devletidir. Suçlu vardr, düman yoktur diye konutu.

Darbecilerin adalet önünde hesap veremediini de belirten Gül, unlar söyledi:

15 Temmuz akam kanunlar çineyerek darbe giriimi yapanlarn cezalar kanuna göre yaplmaktadr. Ceza alacak kiiye arlatrlm müebbet ya da cezas neyse ona göre hüküm verilmektedir. Hukuk d uygulamaya girseydi o gece güvenlik güçlerimiz farkl bir ekilde karlk verirdi. Ama onlar darbecileri hukukun önüne teslim etmilerdir.

Silah konusunda hakim ve savclara bir yerli, bir yabanc imkan getirdiklerini Adalet Bakan Bakan Gül, hakim ve savclarn yerli silah tercih ettiini söyledi.

çELK: BU MÜCADELE DÜNYANIN HçBR YERNDE VERLMEMTR

AB Bakan ve Bamüzakereci Ömer çelik de yapt konumada AB Bakanl yapt için dünyann çeitli yerlerinde yargm ile ilgili eletirilerle sk muhatap olduunu anlatt. çelik, öyle devam etti:

Her zaman söylediim ey udur; Türk yargsnn içinde bulunduu koullarda darbe giriimi, bu kadar terör tehdidi karsnda Türk yargs kadar özgürlük güvenlik dengesini koruma dirayetine sahip bir yarg kurumu olduunu zannetmiyorum. ddia ediyorum; bu kadar hukukun içerisinde kalarak hukuk eliyle anayasasnn korunmas ve bir darbe giriimine kar bu kadar kahramanca mücadele dünyann hiçbir yerinde verilmemitir ve bu kahraman yarg mensuplar sayesinde olmutur. Bu gurur verici bir olaydr.

Konumalarn ardndan tesise emei geçen hükümlülere ve çalanlara Bakan Gül ve Bakan çelik tarafndan plaket ve teekkür belgesi verildi. Açln ardndan bakanlar tesisi gezerek bilgi ald.

Ana Sayfaya Git