Adalet Bakanı Gül, TBB Başkanı Feyzioğlu ve bazı baro başkanlarıyla görüştü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve bazı baro başkanlarıyla bir araya geldi.

Haberler 11.06.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, toplantya 80 baroyu temsilen Aksaray, Eskiehir, Kayseri, Krehir, Sivas, Afyonkarahisar, Denizli, zmir, Mula, Amasya, çorum, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Trabzon, Zonguldak, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adana, Mersin, Kahramanmara, Hatay, Bursa, çanakkale, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Tekirda barolarnn bakanlar katld.

Adalet Bakan Gül, toplantnn açlnda yapt konumada, Barolar Birliinden gelen talep dorultusunda gündemdeki konular görümek üzere bir araya geldiklerini ifade etti.

TBMMnin gündemine barolarla ilgili netlemi bir kanun deiiklii teklifinin henüz gelmediini, barolarn ve avukatlk mesleinin saygnln artrmak için ne gerekiyorsa yaplacan belirten Gül, unlar kaydetti:

Her eyden önce bizim için Türkiyede yargya güvenin artmas, yargya olan itibarn artmasnn temelinde avukatlk mesleinin, savunma mesleinin güçlenmesi de çok önemli yer tutmaktadr. Adaletin temeli savunmadr, savunma mesleinin güçlenmesi yargya, adalete olan güveni artran temel unsurlardan biridir ve biz bunu hep önemsedik. çalmalarmzda gerek yarg reformu balklarmzda, gerek uygulamalarmzda bu konuda daha da güçlenmesine yönelik tüm admlar atmaya çaltk. Mecliste çalmalar, yaplan deerlendirmeler var ama ortaya çkm bir teklif yok. O yüzden onun zamanlamas da çok deerli. Bize burada serdedilecek tüm görüleri bizler de iletmi olacaz. Bu konuda teknik olarak da barolarn saygnl, avukatlk mesleinin saygnl ile ilgili ne gerekiyorsa onu yapacaz.

Yaklak üç saat süren toplantda baro bakanlar da barolarn yapsna ilikin kamuoyundaki tartmalarla ilgili görülerini paylat.

Ana Sayfaya Git