Adalet Bakanı Gül: Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı reformu strateji belgesine değinerek, "Bu yasama döneminde hem yargı reformu strateji belgesinde hem de insan hakları eylem planında kanunla düzenlenmesi gereken alanların yürürlüğe gireceğine inanıyoruz. Yargı milletin yargısıdır. Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir" dedi.

Haberler 19.10.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Düüncesi, yaam tarz, siyasi felsefesine bakmadan herkesin en saygn bir ekilde muamele görmesi, en temel hakkdr dedi.

Abdulhamit Gül, Kayseride bugün yaplan Adalet Bölge Deerlendirme Toplantsnda konutu. Yarg reformuna deinen Gül, unlar söyledi: Sizlerin önerileriniz, bundan sonraki politikalarda yol gösterecektir. Eksikleri tespit edecek ve bu eksikliklerin giderilmesinde önemli bir katk salayacaktr. Deerli fikirleriniz için imdiden hepinize ayr ayr teekkür ediyorum. Hem mevcut durumu paylamak hem yeni vizyonlar deerlendirmek, reformlarn sahadaki uygulamalarn görmek adna bu deerlendirme toplantlar çok verimli olmaktadr. Masa bandaki uygulamalar deil, yerinde görerek; adliyelerimizin teknik, fiziki, idari hangi konularda neye ihtiyac var, nerelerde sknt var, nerelerde iyi uygulamalar var yi uygulamalarn ortak bir ekilde yaygnlamasn salamak, eksiklerin de tespit edilmesini salamak açsndan bu toplantlar çok önemsiyoruz.

DEME AYAK UYDURMANIN YOLU REFORMLARDIR

Dünyada, insan ve toplum hayatnda deimeyen tek ey, deiimdir. Zaman geçer, devran döner, toplumlar deiir, geliir. Kanunun sözü, yerli yerinde dursa bile o sözün tekabül ettii sosyal gerçekler bambaka bir yere evrilir. lkeler ve deerler elbette zaman ötesidir. Ne olursa olsun ilkeler, deerler yerindedir, kalcdr ama onlarn dnda kalan kural kümeleri, gün gelir zamana yenilir. Zamann ak, toplumsal ihtiyaçlar öncelik ve hassasiyetleri deitirir. te bu deiime ayak uydurmann yolu, reformlardr, yenilik iradesidir, ça ve toplumsal beklentileri yakalamaktr. Bu sebeple insanmza dokunan her konuda vatandalarmzn hukuk standartlarn daha ileriye, daha yukarya tayacak her alanda reform irademizi ortaya koymaya devam ediyoruz. Reform irademizin kaynan ise milletimizin talep ve beklentileri oluturmaktadr. Bu beklentilerin en banda da elbette yargsal adalet gelmektedir.

Adalet, insanln, yer yüzünün kurulduundan beri en kadim en kymetli araydr. Bu kutlu arayn adresi de adliyelerdir. Adliyeler, adaletin kapsdr. Adliyelerin kapsn sonuna kadar adalete açacak olan da sizlersiniz. Böyle ulvi bir mevkide, meslekte bulunmak, sizler için büyük bir onur vesilesidir. Bu onur, ayn zamanda ciddi bir sorumluluu da sizlere yüklemektedir. Bu sorumluluk, adliyenin kapsndan giren herkesin hakkna eriecei hususunda bir tereddüt dahi yaatmama mesuliyetidir. Kayseri adliyesinin kapsndan giren bir vatandamz, Ben burada adalete erieceim hiçbir tereddüdüm yok diyerek o kapdan girmeli ve o kapdan ayn duyguyla da çkabilmelidir.

HERKESN EN SAYGIN BR EKLDE MUAMELE GÖRMES EN TEMEL HAKKIDIR

Herkesin insan onuruna yarar bir ekilde muamele görmesini salama mecburiyeti de üzerimizdeki sorumluluklardan biridir. Türk milleti adna karar veren yargnn, Türk milletinin her mensubuna, ne olursa olsun Düüncesi, yaam tarz, siyasi felsefesine bakmadan herkesin en saygn bir ekilde muamele görmesi, en temel hakkdr. Bunu da elbette sizler yerine getiriyorsunuz.

Ana Sayfaya Git