Adalet Bakanı Gül: Yargının ideolojisi yoktur

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı hiçbir grubun değildir. Bir daha bu ülkeyi hiçbir grubun, hiçbir oluşumun eline teslim etmeyeceğiz. Bu konuda da, sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Haberler 13.12.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdülhamit Gül, TBMM Genel Kurulunda, bakanlnn 2020 Yl Bütçe görümelerinde milletvekillerinin sorularn yantlad. Abdulhamit Gül, Kayseri Baro Bakannn, Kayseride FETÖ borsas olduuna yönelik iddialarna ilikin, FETÖ ile mücadele eden Türk yargsna bunu kabul etmek mümkün deil. Kimin hangi iddias varsa, Kayseri Cumhuriyet Basavcl adliyenin içindedir. Kisme FETÖ ile mücadele eden yargya leke düüremez. Ancak kimin elinde hangi belge varsa, somut bilgi belgeyle hangi avukat yapyorsa bunu, yargya müracat etmesi halinde takipçisi olacamza yüce meclisin huzurunda söylüyoruz. Tutuklu gazeteciler konusunda, kimse burada gazetecilik yapt için cezaevinde deil. Eer bir kii ifadesinden dolay ceza alrsa yargtay yolu açlmtr. Bunun ötesinde iddet terörü öven fiilli söz varsa bunu hiçbir sistem korumaz, ifade özgürlüü bizim de güvence altna aldmz bir özgürlük alandr. FETÖden ihraç olanlara ilikin karara yönelik yargy muhakeme yolu vardr. Geçmite kumpas davalarn muhakeme yollaryla yarg mercisi tarafndan düzeltilme yollar vardr. Bu konuda FETÖcü ve hukuk d uygulamalara yönelik soruturma devam ediyor. Yarg içinde u bu grup var m diye soru oldu. Yarg hiçbir grubun deildir. Bir daha bu ülkeyi hiçbir grubun, hiçbir oluumun eline teslim etmeyeceiz. Bu konuda da hangi grup, çete varsa HSK Bakan olarak söylüyorum, sonuna kadar mücadele edeceiz. Yargnn ideolojisi yoktur. Türkiye artk bu oluumlara izin vermeyecektir ifadelerini kulland.

GÜL: ABD MAKAMLARI BÜYÜK BR çFTE STANDART UYGULAMAKTADIR

TBMM Genel Kurulunda, Adalet, Hazine, Maliye ve Milli Savunma Bakanlklarnn 2020 yl bütçeleri ele alnd. Genel Kurula seslenen Adalet Bakan Abdülhamit Gül, Yarg Reformu Strateji Belgesinin katlmc bir yaklamla hazrlandn ve toplumun her kesimine kulak verildiini, önerilere açk olduklarn belirtti. FETÖ ile mücadelenin yargnn saygnl için hayati derecede önemi olduunu belirten Gül, sözlerini öyle sürdürdü:

FETÖ ile mücadele, 251 ehidimizin, 2 bin 193 gazimizin ve aziz milletimizin bütün kurumlarmza ve yargya emanetidir. Lekelenmeme hakkn ceza muhakemesi sistemimize ilk defa getiren bu düzenlemenin yürürlüe girdii tarihten bugüne toplam 257 bin 419 ihbar dosyas açlm, bu dosyalardan 152 bininde soyut iddia gerekçesiyle hiç soruturma açlmadan, vatandan üpheli olarak hiç ifadesi alnmadan soruturma yaplmasna yer olmadna karar verilmi. Yine 2019 içerisinde gelen toplam 162 bin 622 ihbar dosyasnda 109 bin ihbarn lekelenmeme hakk kapsamnda soruturmaya konu edilmediini görüyoruz. FETÖ elebann iadesi konusunda ABD makamlar büyük bir çifte standart uygulamaktadr. Baz ülkelerin terörle mücadeledeki politik seçiciliini, senin terörün benim terörüm yaklamn iddetle knyorum. Bu durumun uluslararas hukukta da, terörle etkin mücadelede de yeri yoktur. Biz Türkiye olarak, FETÖ, PKK, YPG, DEA gibi bütün terör örgütlerine kar e zamanl olarak mücadele ediyoruz. Her türlü teröre kar samimi i birliine de her zaman hazrz. çünkü bu sorun insanlk sorunudur. Terör, insanln ortak dümandr. Ama bakyorsunuz, bütün taleplerimize ramen 15 Temmuz gecesinin eli kanl faillerini bile krmz bültenle aramaya dahil etmiyorlar.

AKAR: ORADA TANK VE PALET YAPILMIYOR

Genel Kurula seslenen bir dier isim Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ise bütçe sunumunda TSKnn gerçekletirdii operasyonlar anlatt. TSKnn Frat Kalkan ile 3 bin, Zeytin Dal Harekat ile 4 bin 500 civarnda DEA, PKK/YPGli teröristin etkisiz hale getirildiini aktaran Akar, sözlerini öyle sürdürdü:

Frat Kalkan ve Zeytin Dal Operasyonlaryla huzur ikliminin salanmasyla yaklak 380 bin Suriyeli kardeimiz topraklarna ve evlerine güvenle gönüllü olarak saygn bir ekilde dönmülerdir. Fratn dousunda ise defalarca NATO ortaklarmza Suriyede birlikte güvenli bölge oluturulma önerilmi, ABD ile baz planlar üzerinde mutabk kalnm, ancak daha sonra dorudan harekete geçmemiz zaruret haline gelmitir. Bar Plan Harekat ile ayn zamanda tesis edilecek güvenli bölgeye balangçta bir milyon müteakip olarak iki milyon yerlerinden edilmi Suriyeli kardelerimizin evlerine ve topraklarna yine güvenli gönüllü ve saygn ekilde dönmelerine ve özgürce yaamalarna imkan vermek amaçlanmtr.

Bakan Akar, Türkiyenin S-400 tedariki nedeniyle F-35 projesi dnda çkarlmas halinde, baka araylar içerisine gireceini söyledi. Tank-Palet Fabrikasyla ilgili tartmalara da deinen Akar, 2012-2015 tarihlerinde 5 prototip yapld. 5 prototipin yaplmasnda Otokar Arifiyedeki fabrikann imkanlarndan faydalanma emas buldu. Orada tank ve palet yaplmyor. 5 prototip ortaya çktktan sonra ihaleye üç firma girdi. BMC bu ihaleyi kazand. Eer iki firmadan biri kazansayd, benzer ekilde bu fabrikadan yararlanma imkan vard. çalmalar sonucu geldiimiz noktada, içilerin haklar kaybolmamtr. Fiyatlar ve kalite denetlenecektir açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git