Affetmeyeceğim tek şey parti kurmaları olur

EskiBaşbakan Yardımcısı ve TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, AK Parti'den kopan isimlerin yeni parti kuracağı iddialarıyla ilgili, "Affetmeyeceğim bir tek şey var; AK Parti'nin karşısında bir başka parti kurup da, onunla AK Parti ile mücadele etmeye yeltenmeleri affedilecek bir şey değildir" dedi.

Haberler 23.02.2019 - 12:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet partileri ile AK Partide önemli görevlerde bulunan, Eski Babakan Yardmcs ve Meclis Eski Bakan Bülent Arnç, gazeteci Ömer ahinin kaleminden dün piyasaya çkan, kendi hayatnn anlatld Küçük Erbakan kitab ile ilgili konutu.

ONLARA DEER VERLMESN ARZU EDYORUM

Arnç, 11inci Cumhurbakan Abdullah Gül ve eski babakanlardan Ahmet Davutolunun yeni parti kurma hazrl içeresinde olduklarna ilikin iddialarla ilgili de öyle dedi:

Bugün bunlar çok yazlp konuuluyor. Ben AK Partiliyim ve AK Partili olmaya devam edeceim. Ben onlarn içerisinde bulunduu artlar çok iyi bilen ve onlarn hukukunu gözetmeye çok gayret eden bir insanm. Onlarn yaadklarn Türkiyede bakalar yaasayd daha farkl tepkiler verirlerdi. Ben herkesin hem özel hayatna hem kiiliine sayg duyulmasn istiyorum. Bu partide en küçük hizmeti yapm olandan en büyük hizmetleri yapm olanlara kadar, reddedilmeden, üstü kapatlmadan, trollerin aznda parçalanmaya götürülmeden herkese kucak açlmas ve onlara deer verilmesini arzu ediyorum. Bu yaplmazsa bu dedikodularn arkas kesilmez. Herkes her eyi söyler. Ben arkadalarm seviyorum. Ben AK Partiden kim ayrldysa arkasndan Oh oldu, ne iyi oldu da gittiler dememi bir insanm.

AFFETMEYECEM TEK EY PART KURULMASI OLUR

AK Partiden kopan isimlerin yeni bir parti kuracaklarna ihtimal vermediini ifade eden Arnç, Affetmeyeceim bir tek ey var; AK Partinin karsnda bir baka parti kurup da, onunla AK Parti ile mücadele etmeye yeltenmeleri affedilecek bir ey deildir. Ama ayrlmtr, AK Partiye olan küskünlüü olumutur. Ama kendi deerini muhafaza etmitir, buna sayg duymal. Ve onlarn AK Parti ile bütünlemesini temin edecek tedbirler alnmaldr. Benim, bu yamdan sonra artk bana bu erefleri baheden partiye ve Genel Bakana bal olmaktan baka bir seçeneim yok ve bunu da erefle tayacam diye konutu.

Ana Sayfaya Git