Ahdım olsun ki...

"Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak" diyen Erdoğan, "Ahdim olsun ki faizler, enflasyon ve cari açık düşecek", "Ahdim olsun ki dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standartları mutlaka artacak" dedi.

Haberler 07.05.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan yapt açklamalarda, Ahdim olsun ki, yeni dönemde Türkiye muasr medeniyet seviyesinin üstüne çkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. hracattaki yükseliimiz hzlanarak devam edecek. Enerjide da bamllmz azalacak. Yüksek teknolojili ürünlerde yerlilik oran artacak. Yerli otomobil ve savunma sanayi alanndaki projelerimiz süratle hayata geçecek. ehirlerimiz, kültür sanat üreten kimlikli ehirler haline gelecek. Bölge ve sektör bazl teviklerle istihdam art salanacak yeni fabrikalarn önü açlacak dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Sinan Erdem Spor Salonunun ev sahipliindeki AK Parti stanbul l Kongresinde partisinin Dirili Manifestosu olarak niteledii ve hazrlanmasnda bizzat yer ald Türkiyenin merakla bekledii manifestoyu açklad. te Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar Bu topraklar bize vatan yapan aziz milletim. 1071 Malazgirt Zaferinden bu yana bu topraklar bize yurt oldu. Bizim devletimiz Söütte çadrlarda kuruldu. Dedem Osman Gazinin rüyas hakikat oldu. Devletimiz adalet sevdasyla büyüdü. Bursa ve Edirne de kök sald.

KANLA ALINAN TOPRAK PARAYLA SATILMAZ DYEN ABDÜLHAMD BZDK

Sultan Fatih bizim ceddimizdi. Kudüsü alan Selahattin Eyübi bizdik. Kanla alnan toprak, parayla satlmaz diyen Abdülhamid bizdik. çanakkalede cann veren, dümana geçit vermeyen bizdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Size ölmeyi emrediyorum dediinde siperlerinden ok gibi frlayanlar bizdik. Bu yurdun namusunu igalcilere çinetmeyen bizdik, topraklar sksan uhedamzn fkrd, türkümüzün okunduu Türkiyemizi aziz bildik.

ONLARIN KÜRESEL EFENDLERNE EYVALLAH ETMEDK

1923te Atatürkün öncülüünde devletimizin yönetim eklini cumhuriyet olarak ilan edildi. 28 ubatta milletin inancn bomaya kalktlar. Her darbede ac çeken biz olduk. Varlmza, huzurumuza, refahmza kast ettiler. Ylmadk, yklmadk. Erdem irade ve cesaretle Türkiyeyi ahlandrdk. Hep birlikte büyüdük, hep birlikte özgürletirdik. Biz durmadk, onlar da durmad. 27 Nisanda bir e-muhtra ile karmza çktlar. Biz milletin iradesine sahip çktkça onlar daha da öfkelendi. Geri durmadk, diklenmedik, dik durduk. Onlarn küresel efendilerine de eyvallah etmedik.

KÜRESEL DÜZENE DÜNYA 5TEN BÜYÜKTÜR DYE HAYKIRDIK

Küresel düzenin hakszlklarna dünya 5ten büyüktür diye haykrdk. Somalideki, Bosnadaki katliamlara gür bir sesle haykrdk, elimizi tan altna koyduk. Bakalarnn ilgisizliine aldrmadan, kendi imkanlarmzla mazlumlarn sesi olduk. Zulme kar merhametten, sömürüye kar ortak çkardan, kibire kar kardelikten yana olduk.

Mazlum Filistin halknn davasn her platformda savunduk. Davosta igalcilere kar one minute dedik. One minute önemli bir istasyondu. Suriye ve Iraktan buraya gelen milyonlarca muhacire hiç tereddüt etmeden kapmz açtk.

GEZ KALKIMASIYLA STKRARIMIZA KAST ETTLER

2013 ylnda ekonominin her alannda en yüksek deerleri yakaladmzda er cephesi yeniden harekete geçti. Göreve geldiimizde IMFe borcumuz 23 milyar dolard, Merkez Bankas rezervi 27.5 milyar dolard. 2013te IMFe olan borcu sfrladk. u anda borcumuz yok, bitti. Merkez Bankamzn döviz rezervi 114.5 milyar dolar, buraya çktk. Gezi kalkmas ile istikrarmza kast ettiler, ehirlerimizi tahrip ettiler. Ne yaptlarsa teslim olmadk, milletin iradesini çinetmedik. Milletin engin ferasetine güvendik. Milletimizin teveccühü ile cumhurbakan seçilerek hain planlar balarna çaldk.

SZLER O GECE ÖLÜMÜ ÖLDÜRDÜNÜZ

Cumhurbakan seçilmemizin hemen ardndan emperyalistlerin beslemesi olan bölücü örgütün dümesine bastlar. nsanlarmz katlettiler, insanmza kast ettiler. 15 Temmuzda tanklarla, sava uçaklaryla üstümüze geldiler. Devletimizin silahlar ile milletimizin canna kast ettiler. 251 kardeimizi ehit ettiler, 2 bin 193 kardeimizi de yaraladlar. Yakn tarihin en kahraman direnii ile bunlar baarszla urattk. 15 Temmuzda çplak ellerle tanklar durduranlarz. Sizler o gece ölümü öldürdünüz. Biz 15 asrdr okçular tepesini bekleyenleriz. Biz bu topra kanlaryla yourarak vatan klanlarz.

TENDÜREKTE KANDLDE BZ VARDIK

Snrlarmz terör koridoru ile kuatmaya kalktlar. Snrlarmz çevirmeye çalanlarn kiralk katillerin kafalarn ezdik. Ülkemizi hedef alan planlar nasl bozduysak, bundan sonra da ayn kararllkla bozacaz. Cudide, Gabarda, Tendürekde biz vardk. Gerektiinde Kandilde biz vardk. nlerine girdik, bu teröristleri etkisiz hale getirdik. imdi sizden bir ey rica ediyorum, bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olarak bu oyunlar bozacaz.

BUNU Hç AKLIMIZDAN çIKARMADIK

Biz AK Partiyi kurarken ne dedik, Biz Türkiyenin dünü, bugünü, yarnyz dedik. Biz Türkiyenin bölünmez bütünlüüyüz. Biz Türkiyeyiz. Biz millete hizmetkar olacaz diye yola çktk, bu sevdayla çaltk. 16 yldr bu söze sadk kaldk. 16 yl önce Pnarhisara gelenlere öyle seslendik; Yerli ve milli bir durua iddetle ihtiyacmz var demitim. Bu sözlerimin üstünden 16 yl geçti. Bu yolda milletimizle yürüdüüm için bahtiyarm. Rabbim bizleri inallah bu yoldan ayrmaz.

Merhum Özala, Menderese, Yazcya verdiiniz milli ve yerli emaneti biz yürütüyoruz. Emanetin sahibinin millet olduunu hiç aklmzdan çkarmadk. stiklal airimizin çarsna uyarak, Korkma dedik.

DL DUALI ANALARIN STEKLER VAR

Aziz milletim, 2001 ylnda partimizi kurarken, Adalet ve kalknmay iar edildik. Partimizin adn Adalet ve Kalknma Partisi koyduk. Hamurunu siz yourdunuz, rotasn millet çizdi. AK Partinin hikayesinde dili dual analarn istekleri var, ailesinin helal lokmasn kazanan babalarn beklentileri var, okul sralarndaki gençlerin umutlar var. Hamd olsun milletimiz bizi dualarna, isteklerine, umutlarna, destanlarna ortak ederek emanetine layk gördü. Milletimize hizmet yoluna çkarken daha çok hizmet, daha çok refah dedik. Adaletin tesisi konusunda da gece gündüz mücadele ettik. Kyafetinden, düüncesinden dolay eitim hakk alnan yavrularmzn biz elinden tuttuk. Farkl dillere mensup vatandalarmzn kurduklar vakflarn haklarn onlara iade ettik. Millet devlet için deil, devlet millet içindir dedik.

HERKESN GÖZÜ ÖNÜNDE MUHASEBE YAPTIK

Yeter, söz de karar da milletindir dedik. imdi manifestomuzu açklyoruz deil mi? Erdem ve cesaretle Türkiyeyi ahlandrdk. Davamz bu aziz millete hizmet davasdr. Ülkemiz büyüdükçe, kalkndkça bamszlmz perçinledik. Yerli ve milli siyaset tam da budur. Milli olmak, milli geliri artrmak, i ve a artrmak demektir. Faize giden paray, sosyal yardmlar yoluyla millete aktarmak demektir. Savunma sanayisinde da baml olmamak demektir. Bürokratik oligariye son verdik. Halkmz demokrasinin en ileri standartlarna layktr dedik. Sivilleme admlaryla siyasetimizi normalletirdik. Yeni bir düzen kurmak zahmetlidir. Geride kalan dönemde büyük direnilerle karlasak da baardk. Yerli ve milli olan evrensel birikimle, modern siyasetin birikimiyle harmanladk. Ülkemizin deien ihtiyaçlarna duyarsz kalmadk, tecrübe kazandk, güçlendik. Kurulu hedeflerimizden hiç sapmadk. Bu milletimiz de bize ayr bir güç verdi. Milletimize afra tafra yapmadk, mütevazi olduk. Kapal kaplarda pazarlk yapmak yerine, herkesin gözü önünde muhasebe yaptk. Bu siyaset tarzmz sonuna kadar sürdürmekte kararlyz.

TÜRKYE KÜRESEL BR AKTÖR HALNE GELYOR

Zor bir corafyada, büyük dönüümlere gebe bir zamanda yayoruz. Osmanlnn yklndan sonra barmza düen ate yeniden harland. Halkndan kopuk yönetimler, karde kavgas, geri kalmlk bölgemizi kaosa sürükledi. Bu kadim corafya ne yazk ki, vekalet savalarnn arenas haline geldi. Milletimizin feraseti sayesinde bu atein ortasnda istikrar adas olarak kalabildi. Güçlendirdiimiz ekonomik alt yapmzn desteiyle refah yaymaya, güçlü admlar atmaya çaltk. Kendi ve dostlarmzn güvenlii açsndan tarihi mesafeler kat ettik. Artk corafyamzda Türkiyenin güçlü iradesine ramen kirli oyunlar kurmak, oldu bittiler yapmak mümkün deildir. Uluslararas mücadelenin daha da sertletiini görüyoruz. Deerli kardelerim, milli güvenlik kayglar ortaya çkyor. 1990larn tek kutuplu dünyasnda deiliz. Tarihin de mücadelenin de bitmediine ahit oluyoruz. slam dünyasnn ortasnda bir ur gibi ortaya çkan DEA terör örgüt karde corafyalarda parçalanmaya zemin hazrlyor. Bu süreç uluslararas aktörler için yeni frsatlar ortaya getiriyor. Türkiye, bu yeni dünyada kendine onurlu bir yer edinme mücadelesi veriyor. Türkiye küresel bir aktör haline geliyor.

Kardelerim bununla da kalmadk, kendi politikalarmz kararllkla uygulamak zorundaydk. çifte standartlara kar menfaatlerden ödün vermedik. Bugün de, dün olduu gibi haklarn serbestçe kullanlmasndan yanayz. Yarn da öyle olacaz. Güçlü olmaktan ve bamsz olmaktan da yanayz. Biz tam demokratik bir Türkiye istiyoruz.

YEN YÖNETMDE SÖZ SAHB OLMANIN YOLU MLLETTEN GEçECEK

Erdem, irade ve cesaretle Türkiyenin ahlann görüyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzylna girerken, bir milletin yeniden yükseliini görüyorum. 24 Haziranda biz bu ahlana talibiz. Yeniden yükseliimiz dünya mazlumlarnn da selamete çk olacak. nallah, önümüzdeki dönemde erdem, irade ve cesaretle Türkiye ahlanacak. Aziz milletim, AK Partinin kazand 12 seçimin her biri çok önemliydi. Ama 24 Haziran seçimleri milat olacak. Milletin tercihi ile kabul edilen yeni yönetim sistemimiz yasamay daha itibarl, yürütmeyi daha güçlü hale getirecek. Milli irade siyasetin merkezine tam yerleecei için, demokrasi kurum ve kurullaryla daha da ilevli hale gelecek. Yeni sistemde yönetimde söz sahibi olmann yolu milletten geçecek. Demokratik siyasetin kurumsallat bu sistemde istikrar kalc hale gelecek, ekonomik büyüme hz kazanacak. Türkiye, 2023, 2053, 2071 hedeflerine daha emina dmlarla yürüyecek. Ekonomik kalknma da ta üstüne ta koyan, bamzn üstünde olacak. Ekonomik büyümede katks olan kim varsa bizi yannda bulacak. Dünyadaki korumac ekonomi politikasna ramen Türkiyenin da açk ticaret yaps sürecek.

AHDM OLSUN K YEN DÖNEMDE...

imdi burada milletimle ahidleiyorum. Ahdim olsun ki, Türkiye yeni dönemde muassr medeniyet seviyesinin üstüne çkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alacak. Enerjide da bamllk azalacak. Yerli otomobil ve savunma sanayisindeki çalmalarmz hzla sürecek. stihdam art ile yeni fabrikalarn önü açlacak. Cari açk, ve cari açk düecek. D saldrlara, finansal saldrlara güçlü hale geleceiz. Kanal stanbul gibi projeler mutlaka hayata geçecek. stanbuldaki havalimanmz 29 Ekimde hayata geçecek. Ülkemiz hedeflerine uygun bir yere çkarlacak.

DAR GELRL VATANDALARIMIZIN GEçM KOLAYLATIRILACAK

Ahdim olsun ki, dar gelirli vatandalarmzn geçimi kolaylatrlacak. Vergi yükü adil hale gelecek, dar gelirli vatandan vergisi azalacak. Daha icraatç hale gelinecek. Gazi Mustafa Kemalin dedii gibi, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak Bunlar birlikte baaracaz. Türkiyeyi küresel güç haline getireceiz.

EMEKLYE 1000 TL KRAMYE

Vatandalarmzn kamu borçlarna yaplandrma getirdik. Asl büyük müjdeyi emeklilerimize verdik, 12 milyon emeklimize Ramazan ve Kurban Bayramnda 1000 TL ikramiye vererek ükranmz ilettik. Ülkemizdeki imara aykr yaplara hukuki çözüm getirdik. Kentsel dönüüm ve planl yaplamann önündeki engelleri kaldrdk.

HEDEFMZ YÜZDE YÜZ YERL SLAH

hayatna yeni atlan 18-29 ya arasndaki gençlerimize destek olarak Ba-Kur primlerini üstlendik. Milletimizin her kesiminin derdine deva olmaya gayret gösterdik. Aziz milletim, d politikaya gelince orada da, irade, erdem ve cesaretle Türkiye ahlanyor. D politikamzn temel ilkeleri, milli güvenlik, milli çkar, ve vicdan olacak. Kazan-kazan ilkesini benimsediysek, yapc bir politikay ortaya çkaracaz. Lider ülke Türkiye vizyonumuz devam edecek. Savunma sanayisinde yerli silahlar üretildikçe, da bamllk azalacak. Savunma sanayimizi gelitireceiz. Hedefimiz her alanda yüzde yüz yerli silahlara sahip olmaktr.

TEK BR TERÖRST BIRAKMAYANA KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye yeni uluslararas ortamn güçlü bir orta olacak. Yeter ki istikrarmz koruyalm. Bakanlk sistemini bunun için getiriyoruz. Türkiye güçlendikçe, dünya 5ten büyüktür diye haykrmakla kalmayacak. Dünyann 5ten büyük olduunu dosta dümana gösterecek. ahlanmza engel olmaya çalan teröristlerle mücadele etmeye, onlar yok edene kadar devam edeceiz. Bu can bu beden de olduu sürece teröristlere dünyay dar etmeye devam etmekten asla vazgeçmeyeceiz. Terör koridorunu harekatlarmz ile paramparça ettik. Mehmetçiklerimiz yeni görevlere hazrdr, bunu da gördük. Operasyonlarmz tek bir terörist brakmayana kadar devam edecek.

DÜÜNMEK BLE AKLA MANTIA UYGUN DELDR

AK Parti özgürlükler partisidir, böyle olmaya da devam edecektir. Irkç, yabanc düman, cinsiyetçi, bölücü olmayan tüm fikirlerin yaylmas, örgütlenmesi, propagandasnn yaplmas devletimize emanettir. 15 Temmuz gecesi canndan vazgeçmi milletin özgürlüünü kstlamak, bunu düünmek bile akla manta uygun deildir.

24 Hazirandan sonra da adaletin kurumsal yapsn güçlendirmek suretiyle, her alanda tesisi önceliimiz olacak. Devlet hizmetleri, eitim, siyaset ve tüm alanlarda adaletin tesisi önceliimiz olacak. Adaletin doaca ilk yer yöneticinin kalbidir. Onun için insan yaat ki devlet yaasn ilkesini iar edindik. Kendisini ötelenmi, hakkn alamadn düünen herkese devletimizin efkatli kollar açktr. Bizimle ayn rüyay,ayn ideali görmeyenler de ayn oran da deerlidir. Karmz da bulunanlara da diyorum ki, devletimiz bir bütündür. Birimiz özgür olmadkça dierlerimiz de özgür olamaz. Huzurlu hissetmedikçe dierleri de huzurlu hissedemez. Onun için gel, ne olursan ol, yine gel. Gelin canlar bir olalm dedik, önümüzdeki dönemde bu temel ilkeye smsk sarlacaz. Bizim millet olarak maziden atiye uzanan bu yolda kader ortaklmz var. Ülkemizin arkasndaki en büyük güçlerden biri de bu farkllklardr. Zira biz yaradlan yaradandan ötürü sevdik ya.

BU AYIBI ÜLKEMZDEN SLENE KADAR MÜCADELEMZ DEVAM EDECEK

Sevgili hanmlar, bizi bu kutlu yolda hiç yalnz brakmadnz. Bu yoldaki fedakarlk yapanlarn banda ben hanm kardelerimizi görüyorum. Türkiyede kadnlarn siyasi yaama katlmas noktasnda büyük oranda ça atlattk. Kadnlarmz güçlendirmemizin ülkeyi güçlendirmek olduuna hep inandm. Yeni yönetim sisteminde imkanlar kadnlarmzla daha fazla paylaacaz. Kadnlar desteklemeye devam edeceiz. Kadna kar taciz, iddet insanla kar ilenmi suçtur bunu da böyle kabul ediyorum. Bu ayb ülkemizden tamamen silene kadar tüm çabamzla devam edeceiz. Kadna kar tüm cahiliye adetini ayaklar altna aldk, böyle devam edeceiz.

ETM BEKLENTLERNZ KARILAYACAK EKLDE GELTRECEZ

Sevgili gençler, siz ahlan ve yükseliimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiyeyi ahlandracaksnz. Size emretmeyeceiz, sizi kalplara sokmaya çalmayacaz, sizinle çalacaz, sizinle yol yürüyeceiz, size daha fazla alan açacaz. Yanllar sizinle tespit edip düzelteceiz, ülkemiz sizinle birlikte küresel güç olacak. Eitimi sizin beklentilerinizi karlayacak ekilde gelitireceiz. Size daha nitelikli imkanlar sunmay yatrm olarak görüyoruz. Bilgi beceri ve birikimlerinizi i hayatnza aktarmanz için gereken admlar birlikte atacaz.

Kökleri kurumu bir aacn ayakta kalamayaca gibi, kökleri kopmu bir ülkenin de ayakta kalamayaca malumdur. Tarihinizi örendikçe, özgüveninizin arttn, bak açnzn gelitiini göreceksiniz. Gelin cumhurbakanl sistemini sizle birlikte hayata geçirelim. Bizi yolumuzdan döndürmeye çalanlar hiç bitmeyecek, bizim de birliimiz ve dirliimiz hep sürecek. Cumhur ttifak bunun siyasete yansmasdr. Türkiyenin hükümet sistemiyle ahlandr. Bu yolda yapmamz gereken birlik ve dirliimizden taviz vermemektir.

Ana Sayfaya Git