Ahmet Davutoğlu: Bu acı tecrübeyi tekrar yaşatmak isteyenler bilsinler ki...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, twitter hesabıdan videolu bir 15 Temmuz mesajı yayınladı. Ahmet Davutoğlu’nun 15 Temmuz günü için yayınladığı mesajda, "Milletimiz 15 Temmuz gecesi elif gibi dimdik durdu" ifadelerini kullandı.

Haberler 16.07.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet Davutolunun 15 Temmuza yönelik mesaj u ekilde:

Bir millet tarih sahnesine çkartan en büyük unsur kritik eiklerde büyük snava snamalarda kar karya kaldklarnda verdikleri doal reflekstir. 15 Temmuz gecesi hain darbe giriimi teebbüsü ile kaderimize hükmetmek isteyenlere kar milletimizin her bir ferdi ile her etnik mezhebi kökenden her toplumsal kesimden her siyasi görüten her bölgeden birlikte verdikleri doal refleks milletimizin tarih sahnesinde onurla yer almasn salamtr. O gece Elif gibi dimdik duran ehitlerimize ve gazilerimize minnet ve ükran borçluyuz. Onlar bize sadece demokrasiyi ve bu ülkeyi bize emanet etmekle kalmad, ayn zamanda gelecek nesillere her bir kritik eikte onurla anacaklar bir büyük biras braktlar.

Bugün bizim üzerimize düen temel görev bu büyük mirasa sahip çkmak, insan haklar ve temel demokratik özgürlükler temelinde bir daha bu milletin hiçbir darbe teebbüsü ile kar karya kalmamas için omuz omuza vermektir.

Siz de omuz omuza verin

Her türlü dlamann, ötekiletirmenin karsnda 15 Temmuz gecesi ehit olan aziz ehitlerimiz bize o gece verdikleri mücadele ile aslnda temel bir iar da öretmilerdir. Biz omuz omuza verdik demilerdi o ehitler. Siz de omuz omuza verin. Bir gün yine böyle bir snama ile karlatmzda dimdik Elif gibi durun.

Bugün yeni kritik eiklerin öncesinde hepimizin demokratik deerler ve ilkeler etrafnda omuz omuza verme günüdür. Bugün milletimizin kaderine öyle veya böyle dolayl veya dorudan darbe teebbüsleri ile hükmetmek isteyenlere kar gönül gönüle, yürek yüree verme günüdür.

Allah milletimize bir daha böyle ac tecrübe yaatmasn. Ama böyle bir tecrübeye böyle bir ac tecrübeyi tekrar yaatmak isteyenler de bilsin ki, biz omuz omuza olmaya devam edeceiz. ehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize ükranlarm ve minnetlerimi ifade ediyorum.

Ana Sayfaya Git