Ahmet Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt: Haydi başka kapıya!

Bahçeli'nin Altılı Masa'ya yönelik yaptığı "Erdoğan’ın yanında el ele verelim' çağrısına Davutoğlu, "Haydi başka kapıya!" diyerek yanıt verdi.

Haberler 17.01.2023 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Tuzla İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, törende MHP lideri Devlet Bahçelinin Altılı Masaya dönük yaptığı yeni sayfa açalım çağrısına yanıt verdi. Demek ki, Bahçelinin desteği yetmiyor, Perinçekin desteği yetmiyor. Beşli çetenin desteği yetmiyor. Birtakım karanlık yapıların desteği yetmiyor. Ankarada gencecik insanları öldürenlerin desteği yetmiyor. Bizden destek istiyor diyen Davutoğlu, Bahçeliye Hadi başka kapıya! diyerek seslendi.

SİZ BÖLÜYORSUNUZ, BİZ BİRLEŞTİRECEĞİZ

Bahçeliye Siz bu toplumu bölüyorsunuz, biz birleştireceğiz diye seslenen Davutoğlu, MHP liderininin Sinan Ateş cinayetini unutturmak için kendisini hedef aldığını belirterek, Ülkücülerin lideri olan Bahçeliden hiçbir ses çıkmadı. Türkiyede kamu düzeninden sorumlu olan, her konuda konuşan Soyludan bir ses çıkmadı. Cumhurbaşkanından bir ses çıkmadı. Şimdi hepsi toplanmış bize saldırıyor. Sokak eşkıyalarını başkentin ortasında bir insanın katledilmesini unutturamazsınız. Bize saldıracağınıza önce Sinan Ateşe saldıranların hesabını sorun ya da çıkın hesap verin diye konuştu.

ALTI SİYASİ LİDER OMUZ OMUZA VERDİK

Erdoğanın Altılı Masanın geçiş sürecine ilişkin yaptığı vesayet değerlendirmesine ilişkin de konuşan Davutoğlu, Biz altı siyasi lider omuz omuza verdik, Erdoğan ile Bahçelinin oyununu bozduk. Milleti birleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Erdoğan bundan rahatsız. O istiyor ki; bir tarafta Erdoğan Bahçeli Perinçek koalisyonu olsun karşısında da onları kutuplaştıran bir yapı olsun. Altılı Masa ile biz bu oyunu bozduk derken, Erdoğanın Bahçelinin vesayeti altında olduğuna vurgu yaparak İtfaiye memuruna talimat veriyorsun da bir yangını söndürmek için Sinan Ateş cinayeti için şu katili bulun diye niye talimat vermiyorsun Sayın Erdoğan? çünkü başında Bahçeli vesayeti var. Korkuyor Bahçeliden. Sana urgan atmış olan Bahçeliyi ipin ucunu niye teslim ettin Ey Erdoğan? değerlendirmesini yaptı.

Ana Sayfaya Git