Ahmet Türk: Diyalog ve barıştan başka bir seçenek yok

HDP'nin grup toplantısına katılan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, "Çözüm, diyalog ve barıştan başka bir seçenek yok. Demokratik bir geleceği hedefliyorsak birlikte barış için hep birlikte yüksek sesle bağıralım ve bunun mücadelesini verelim" dedi.

Haberler 22.02.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin bu haftaki grup toplantsna, OHAL kapsamnda ihraç edilen akademisyenler ile ksa bir süre önce cezaevinden çkan Ahmet Türk katld. Toplantda konuan HDP Ankara Milletvekili Srr Süreyya Önder, Dünya Ana Dil Günü dolaysyla sözlerine Kürtçe balad.

AHMET TÜRK: çÖZÜM DYALOG VE BARITAN BAKA SEçENEK YOK

HDPli Önderin TBMMde gerçekletirilen grup toplantsnda, kürsüye davet ettii Ahmet Türk, öyle konutu:

Genel Bakanlarmz bugün zindanlarda. Buradan sevgi ve sayglarm gönderiyorum. Milletvekili arkadalarmz, belediye bakanlarmz zindanlarda. Biz bunlar çok yaadk. 80lerde, 94lerde yaadk. iddet politikalarnn özgürlük talebi olanlar susturmadklarn biliyoruz. Bugün uygulanan iddet politikas ret ve inkar politikasnn bir an önce terk edilmesi gerekiyor. Sorunlarn her zaman demokratik zeminde çözüleceine inandk. Belediye bakanlarmzn yeri halkn arasndadr. Halka hizmet etmekten geçer. Parlamentoya gönderilmi vekillerimizin yeri Meclistir. Ancak biliyorsunuz ki bu corafyada Kürtler demokratik özgür gelecek için mücadele ediyor. Kürtler özgürlemeden Ortadou özgürleemez. Kürtleri potansiyel tehlike olarak gören bir zihniyet var. te bugün çektiimiz aclarn nedeni bu. Kürtler Ortadouyu deitirecek bir potansiyele sahiptir ve bu nedenle Kürtler bugün hedeftir. Barn yolu demokratik zeminde diyalog oluturarak tartarak, demokratik gelecei hesaplayarak geleceimizin ve bu bölgenin barn salayabiliriz. çözüm, diyalog ve bartan baka bir seçenek yok. Demokratik bir gelecei hedefliyorsak birlikte bar için hep birlikte yüksek sesle baralm ve bunun mücadelesini verelim

BAHçELYE TEEKKÜR EDECEM

Ahmet Türk, basn mensuplarnn sorularn da yantlad. Türk, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliye teekkür etmek istediini dile getirdi. Ahmet Türk, Bahçeliyi arayacaz bir telefonla ya telefonda yada görüerek teekkür edeceiz. O konuda sonuçta insani bir duygu ile bir çars olmutu. Bende teekkür edeceim. Onun düüncesi farkl benim de farkl insan olarak ama bir çars oldu. Bu da benim için önemlidir. Burada olup olmadn bilmiyoruz. Özel kalemiyle bir görüme yapacaz dedi.

BAYKAL LE GÖRÜTÜ

Öleden sonra Türk, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görütü. Baykaln Meclisteki makamnda gerçekleen görüme öncesi açklamalarda bulunan Türk, gözaltna alnd dönemde Baykaln Mardine geldiini anmsatarak, teekkür etti.

Bu sahiplenmenin kendisi üzerinde büyük etkisi olduunu dile getiren Türk, Ama öyle bir ülkede yayoruz ki bar isteyin veya demokrasiyi savunun, sonuçta siyasetçi olarak herkes bir risk altndadr. Umut ediyorum ki Türkiyede vicdan sahibi olan herkes demokratik bir sürecin gelimesi, barçl bir ortamn salanmas için gerçekten bütün gücüyle çaba içerisinde olur. çünkü bartan, ortak yaamaktan, ortak gelecei kurmaktan baka bir seçenek yoktur. dedi.

Baykal ise Türkü salkl görmekten büyük mutluluk duyduunu söyledi. Skntl dönemlerden geçildiini ifade eden Baykal, Umut ediyorum, asl skntl dönemleri arkada brakmzdr. Bundan sonra daha rahatla, feraha doru bir gelime inallah gerçekleir. Geride yaadmz o gergin, kutuplam siyasetin içinden geçerken birbirimize kar insani, beeri görevlerimizi, sorumluluklarmz, sevgilerimizi, sayglarmz, arkadalklarmz ayakta tutmay ihmal etmememiz gerektiine hep inandm. diye konutu.

Siyasetin skntl dönemler yaayabileceini, gerginliklerin olabileceini ancak o ortamlarda dahi insann insana muhtaç olduunu belirten Baykal, Hep beraber el ele verip, bar, huzur içinde yaamann bir yolunu mutlaka bulmak zorundayz. Bunun mümkün olduuna hep inandm. ifadesini kulland. Baykal, henüz arzu ettikleri noktaya gelinmediini, ancak o dorultuda gelecekte çok büyük admlar atlacana inandn söyledi.

REFARANDUMA DAR

Deniz Baykal ise bir gazetecinin, Referandum sürecindeyiz. ktidar cephesinden hayr diyecek olanlara yönelik bir terör cephesi tanmlamas var. Cumhurbakan ve Babakan biraz bundan geri adm atm görünüyor ama Sayn Bahçeli ayn sertlikte bugün konumasna devam etti. Nasl deerlendiriyorsunuz? sorusuna u yant verdi:

Bunlar yanl iler. Ülkeyi cepheletirerek, kutuplatrarak, makul, normal bir siyasal tavr taknmay, terörle irtibatlandrarak deerlendirmek ülkeye, demokrasiye hizmet deildir. Yanl bir yaklam. Bu yanl yaklamn içine Sayn Cumhurbakan ve Sayn Babakan da girmilerdi ama bunun yanl olduunu anlam olduklarn umut ediyorum, onun küçük iaretleri var. nallah bu böyle devam eder. Henüz anlamam olanlar da zaman içinde bunu göreceklerdir.

Ahmet Türk de ayn soruyu yantlarken, referandumda iki seçenek olduunu belirterek, Bu iki seçenei de insanlarmz özgür iradesiyle, inand ekilde ortaya koymaldr. Biz öteden beri çoulcu, katlmc demokrasiden yanayz ve sonuna kadar da onu savunuyoruz. dedi.

Görüme basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git