Ahmet Türk: HDP Eş Genel Başkanlığı için sağlığım el vermiyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 11 Şubat'ta yapılacak kongrede aday olymayacağını açıklamasından sonra eş başkanlık için adı gündeme gelen görevden alınan Mardin eski Büüyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, sağlığının böyle bir görevi yapmaya el vermediğini ve eş başkanlığı daha genç ve dinamik arkadaşlarının yapması gerektiğini söyledi. Türk, HDP eski Milletvekili Hasip Kaplan'ın açıklamaları için, "Talihsizliktir. Faşizme karşı ortak mücadele edilmesi gereken bir dönemde, geçmişte Kürt kesiminden çok sol ve sosyalist kesim ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kaplan'ın bu mesajları vermesi doğru değildir" dedi.

Haberler 12.01.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selahattin Demirtan HDPnin 11 ubatta yaplacak olan kongrede aday olmayacan açklad. Bunun üzerine tartmalar alevlenirken ad HDP E Genel Bakanl için Aabey formülünde geçen Mardin eski Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk, konutu. Türk, adnn gündeme geldiinden haberi olmadn ve böyle bir görevi salk sorunlar nedeniyle düünmediini belirterek, öyle dedi:

TÜRK: SALIIM EL VERMYOR

Bu görevi genç ve dinamik arkadalarn yapmas gerektiini düünüyorum. Benim salk sorunlarm var. Partimiz bölge kongeranslar yapacak. Bu konferanslardan sonra güçlü bir kongre için her zaman destek vermemiz lazmdr. Bu çalmalara salm el verdii ölçüde katk sunmaya hazrm. E bakanlk için salk koullarm el vermiyor, böyle bir görev düünmüyorum.

Türk, HDP eski Miletvekili Hasip Kaplann tartmalara neden olan açklamalarn da talihsizlik olarak deerlendirdi. Türk, öyle konutu:

Faizm ile mücadele edilmesi gereken bir durumda birlikte hareket ettiimiz kesimler için böyle bir açklamann yaplmas talihsizlik olmutur. Sol ve sosyalist kesim ve aydnlarla birlikte bu mücadeleyi veriyoruz. Hasip bey geçmite kendisi Kürt kesiminden çok sol ve sosyalist kesimlerle ilikisi olduunu söylemitir. imdi kalkp böyle bir açklama yapmas talihsizlik olmutur diye düünrüyorum.

Ana Sayfaya Git