Aileleri yıkanların oyununa gelmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnancımızla ve kültürümüzle ilgisi olmayan yanlış uygulamaları ve adetleri, aile kurumunu yıkmak için kullanmaya kalkanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz. Yeni yanlışlara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceğiz." dedi.

Haberler 04.12.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kadnlara Seçme ve Seçilme Hakknn Veriliinin 86. Yl Dönümü dolaysyla AK Parti Kadn Kollar Bakanlnca düzenlenen Kadn Haklar Günü Bulumas programna katld.

Kadnlar öncelikle eitim ve i hayat bata olmak üzere her alanda birey olarak, onunla birlikte anne, e, evlat sfatlaryla desteklemeye devam ettiklerinin altn çizen Cumhurbakan Erdoan, Bilhassa kadna yönelik iddetin önlenmesi hususunda hassasiyet gösteriyoruz. Her ne sebeple olursa olsun madur konumunda bulunan kadnlar devletin koruma emsiyesi altna alyoruz. çünkü bizim için insan, erefi mahlkattr ve kadn da insann yarsdr. dedi.

Kendi medeniyetimizde ve tarihimizde kadn, erkekle birlikte hayatn her alannda var olmutur diyen Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Bugün kadn haklar borazanl yapanlarn, kadn insan olarak bile kabul etmedii bir kültürel geçmiten geldiklerini unutmadk. Ayn dönemde bizim toplumumuzda kadn, devletin kuruluundan vatann savunulmasna, üretimden aileye kadar tüm alanlarda en ön saflarda yer alyordu. Bunun için bizim milletimizin ataerkil veya anaerkil deil aile-erkil bir millet olduunu söylüyoruz. Aile kavram bizde bu kadar hassas, önemli. Ülkemizdeki 83 milyon vatandamz büyük Türkiye ailesinin birer mensubu olarak görüyoruz. Bu anlayla, aileye yönelik her saldry, her tehdidi de, dorudan varlmza yaplm kabul ediyoruz. Hak ve özgürlük araynn, erkei ve kadnyla herkes için ayn deere sahip olduuna inanyoruz. Zulüm kime yaplrsa yaplsn, iddet kime yönelirse yönelsin, cinayetin faili ve maktulü kim olursa olsun, ayrmclk kime kar uygulanrsa uygulansn, kar çklmas ve mücadele edilmesi gereken bir kötülüktür. Kimse kimsenin mülkü olmad gibi, kadnn da kimsenin mal saylmas ve lyüsel davranlara maruz kalmas kabul edilemez.

KADININ MADD VE MANEV HAKLARINI HEDEF ALAN HERKESN KARISINA DKLMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Cumhurbakan Erdoan, her vatanda gibi kadnlarn da onuru, erefi, maddi ve manevi varlnn korunmasn salamann devletin vazifesi olduunu vurgulayarak, iddet gören kadn nasl koruyorsak, terör örgütü tarafndan daa kaçrlan kzlarmz da korumak zorundayz. Tacize urayan her kadn nasl koruyorsak, inanc ve kyafeti yüzünden ayrmcla maruz kalan kzlarmz da korumak da bizim için bir görevdir. ster terörist olsun ister siyasetçi, kadnn maddi ve manevi haklarn hedef alan herkesin karsna dikilmek, insan olarak boynumuzun borcu ve Cumhurbakan olarak görevimizin gereidir. diye konutu.

Toplumun temel direi olan ailenin korunmasn ve güçlendirilmesini salamann da hayat sorumluluklarndan birisi olduuna iaret eden Cumhurbakan Erdoan, Türkiyeyi, dier alanlarla birlikte ailenin güçlendirilmesi ve kadn haklar hususunda da hedeflerine ulatrmakta kararl olduklarn vurgulad.

KM YANLILARI DÜZELTRKEN YEN YANLILARA YOL AçACAK SAVRULMALARA MEYDAN VERMEYECEZ

nancmzla ve kültürümüzle ilgisi olmayan bir takm yanl uygulamalar ve adetleri, aile kurumunu ykmak için kullanmaya kalkanlarn sinsi oyunlarna gelmeyeceiz. ifadesini kullanan Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Elbette kadn, iddet ve ayrmclk bata olmak üzere, onun bir insan olarak zaten maruz kalmamas gereken kötülüklerden korumak için her türlü tedbiri alacaz. Elbette kadn, eitimden i hayatna, siyasetten sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda destekleyeceiz. Bunlarla birlikte anne olarak, e olarak, evlat olarak tüm haklarn da koruyacak, aile içindeki konumunu güçlendirerek devam ettireceiz. stanbul Sözlemesi bata olmak üzere, bu çerçevede zaman zaman yaanan tartmalarn, iin özünden ziyade, hl süren kimi yanl uygulamalarla ilgili olduunu düünüyorum. Kimi yanllar düzeltirken yeni yanllara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceiz. Admlarmz, toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmadan atacaz. Uygulamalarn doru, adil ve sürdürülebilir istikamette yürümesini temin edeceiz. nallah bunlar baardmzda, bugüne kadar elde ettiimiz kazanmlar, sadece lafzyla deil ruhuyla da korumu ve gelecee tam olacaz.

Ana Sayfaya Git