Ak kadınlar baraj bölgesinde!

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman "Bu proje kadınlarımız için de çok önemli. Kadınlar ilk defa burayı görüyor" dedi.

Haberler 12.04.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Suna Kepolu Ataman öncülüünde bir araya gelen kadnlar, Silvan Barajnda inceleme yapt.

Ataman, Diyarbakrn çlgn projesi olarak anlan Silvan Projesi kapsamnda ina edilen ve gövde dolgusu tamamlanan Silvan Baraj alann yerinde görmek ve inceleme yapmak adna bir çalma yapt.

çalma kapsamnda merkez ve baz ilçelerden bir araya gelen kadnlar, yllardr adn duyduklar ancak görme imkan bulamadklar baraj alann ve çalmalar görme imkan buldu, yetkililerden çalmalarla ilgili bilgi ald.

Ataman, incelemenin ardndan yapt açklamada, Silvan Projesini kadnlara göstermek ve onlar bilgilendirmek amacyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

AK PARTL KADINLAR

Projenin çok kapsaml olduunu, ekonomiye katma deer salayacan ve binlerce kiiye i imkan salayacan ifade eden Ataman, unlar kaydetti:

Annelerimiz yllardr Silvan Baraj adn söylüyorlar ama bir de gözleriyle görmelerini istedik. Bu proje kadnlarmz için de çok önemli. Kadnlar ilk defa buray görüyor. Yerinde görsünler, bilgi alsnlar istedik. Silvan baraj bizim ve çocuklarmzn umududur, adr, iidir. Buray Silvan baraj olarak deil Silvan bereketi olarak görüyoruz. Bir an önce i imkanlar olumasn ve barajn bölgeye ekonomiye katk sunmasn istiyoruz. Kendi doduumuz yerde doymak istiyoruz, evlatlarmzn yanmzda olmasn istiyoruz. nallah bir an önce biter ve topraklarmz su ile buluur. Devlet bu projeyi yapyor millet de yerinde görüp, sahip çksn. Gençlerimizin ümidini annelerine göstermek için buradayz.

Kadnlardan Amine Nurbaki ise, bölgenin gelecei açsndan önemli olan projeyi yerinde görme imkan bulduklarn belirterek, Yllardr Silvan barajn duyuyorduk ilk defa gelip, gördük. çok güzel çalmalar var, inallah devam gelir. dedi.

Günay Turan da ilk defa baraj alanna gördüklerini anlatarak, bir an önce bitmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git