AK Parti, Ankara'da seçim sonucuna itiraz etti

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, İlçe Seçim Kurullarına başvurarak seçim sonucuna itiraz etti. İl Başkanı Hakan Han Özcan, "3 bin 217 sandıkta usulsüzlük tespit ettik. Bu da sandıkların neredeyse üçte birine tekabül ediyor. Büyükşehirdeki oyların tümüne itiraz ettik" dedi.

Haberler 03.04.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Ankara l Bakan Hakan Han Özcan, Shhyede bulunan Merkez lçe Seçim Kurulu önünde basn toplants düzenledi. Hakan Han Özcan, Ankarada 12 bin 180 sandkta 3 milyon 362 bin 639 oyun kullanldn söyledi. Bu oylarn 108 bin 680inin geçersiz sayldn tespit ettiklerini kaydeden Hakan Han Özcan, Bunun yannda çok sayda sandk tutanaklarnn farkl ekillerde birletirildii ve bu birletirmelerin saym, döküm çizelgelerimizle uyumad tespit edilmitir. Bu durum karsnda tekilatlarmz ve hukukçularmzla birlikte tüm sandk sonuç tutanaklar inceledik ve bunun neticesinde elde edilen hatalar ve eksiklikleri, bugün lçe Seçim Kurullarna müracaat ederek, itirazlarmz gerçekletirdik dedi.

BR OYUN BLE HEBA EDLMESNE RAZI GELEMEYZ

Hakan Han Özcan, vatandan iradesinin sanda yansmas için gayet ettiklerini vurgulad. Türkiyenin AK Parti döneminde demokratik olgunlua eritiini kaydeden Hakan Han Özcan, öyle konutu:

Biz 1 oy bile darda kalmasn diye bu kadar çalma yaparken, oylarn sandkta kaydrmayla eksik yazlma ile veya farkl ekillerle, niyet ne olursa olsun, heba edilmesine raz gelemeyiz. Türkiyede en ufak meselede ortal ayaa kaldrp, yetkilileri göreve çaran, bu iin tüm detaylar aratrlsn, tüm yönleriyle hükümet bunu aydnlatsn diyen muhalefet ve baz çevreleri, Türkiyedeki her eyin belirleyicisi olan millet iradesinin tam ve eksiksiz ekilde ortaya çkmas için tespit ettiimiz yanl, olumsuzluk ve benzer itirazlar sulandrmaya çalmas, üstünü örtme çabas, aslnda onlarn millet iradesinin tecellisi dnda farkl niyetlerinin olduunu ortaya koymaktadr.

Ankarann 25 ilçesindeki itirazlar saat 15.00e kadar yaptklarn belirten Özcan, lçe belediyesinin oyu 100 küsur diyelim, mecliste ayn 100 küsur ama büyükehirde 1 oy ya da 0. Bunun gibi 3 bin 217 sandkta usulsüzlük tespit ettik. Bu da sandklarn neredeyse üçte birine tekabül ediyor. Büyükehirdeki oylarn tümüne itiraz ettik diye konutu.

Ana Sayfaya Git