AK Parti, Davutoğlu ve 3 eski milletvekiline tebligatlarını gönderdi

AK Parti, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk ettiği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ile Abdullah Başçı’nın sözlü ve yazılı savunmalarını almak üzere tebligatlarını gönderdi.

Haberler 07.09.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk ettii Ahmet Davutolu, eski milletvekilleri Selçuk Özda, Ayhan Sefer Üstün ile Abdullah Baçnn sözlü ve yazl savunmalarn almak üzere tebligatlarn gönderdi. AK Parti Disiplin Kurulu Bakan ve Adyaman Milletvekili Ahmet Aydn, söz konusu tebligat akam saatlerinde postaya verdiklerini söyledi. Öte yandan tebligatta, ihrac istenen kiilerin disipline sevk edilme gerekçeleri anlatld. AK Partinin iç tüzüünde yer alan ve disipline götürme gerekçeleri maddeler halinde anlatld. Tebligatta AK Partinin iç tüzüüne dayanarak partinin genel ilkelerine aykr davranan, kamuoyunda partiyi rencide eden açklamalarda bulunulmas gerekçeleri gösterildi. Tebligatta, özellikle Ahmet Davutolunun son günlerde AK Parti ve Cumhurbakan Erdoana yönelik yapt eletirilerin de yer ald örenildi. Ayn ekilde eski milletvekillerinin de son dönemde AK Partiye yönelik karalama açklamalar da tebligatta yer ald.

SÜREç NASIL LEYECEK?

Tebligat ad geçen kiilere ulatktan sonra verilen süre içerisinde sözlü ya da yazl savunmalar beklenecek. Daha sonra disiplin kurulu yeniden toplanarak söz konusu kiilerin ihraç edilip edilmeyeceine karar verecek.

Öte yandan, AK Parti tarihinde kesin ihraç istemiyle disiplin kurulana sevk ettii üyelerin tamam ihraç edildi.

Ana Sayfaya Git