AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 27 Mayıs Askeri Darbesi’ni kınadı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, 27 Mayıs Askeri Darbesi’ni, yıldönümünde bildirdiği basın açıklamasıyla kınadı.

Haberler 28.05.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaköy lçe Koordinatörü Ömer Uur Aydnn okuduu basn açklamasnda, Aziz milletimiz, medeniyet tarihi boyunca türlü fedakarlklarla devlet olarak kalmak uruna birçok bedel ödemitir. Bamszl uruna her artta mücadele eden milletimiz, hukukun ve demokrasinin vesayet altna alnd birçok dönemden geçmi ve bu günlere gelmitir. Vesayet, hüküm sürdüü her dönemde haksz ve hukuksuz olarak masum insanlarn kanna girmi, vatansever milletin evlatlarn postallaryla ezmitir. Türkiye birçok kez darbelere maruz kalmtr. Bu darbeler milletimizin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan haklar, sivil ve sosyal hayat unsurlarna zarar vermitir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde, hukukun askya alnd, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe; 27 Mays 1960ta, Babakan Adnan Menderes ile yol arkadalarnn tutuklanmas ve idam edilmesiyle gerçekletirilmitir denildi.

Açklamada, 27 Mays Darbesi, milli irade ile arasna perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanla yönelik ihaneti olarak hafzalarmza kaznmtr. 1950 ylnda dönemin tek parti hegemonyasn geride brakarak milli iradenin teveccühü ile iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadalar, ksa zamanda ortaya koyduklar yatrmlar ve hayata geçirdikleri projeler ile Türkiyeyi bir adm ileri tamlardr. Milletimizin milli ve manevi deerlerini Anadolu corafyasndan silmeye çalan CHP iktidarnn antidemokratik uygulamalarn rafa kaldran merhum Menderes, milletimizin barnda büyük bir yara olan, tek parti rejiminin en büyük ayplarndan Türkçe Ezan uygulamasn kaldrarak Anadolunun Ezan- Muhammediye olan özlemini gidermitir. Ülkenin ve milletin yararna olan gidiatn önünü tkamak isteyen vesayetçi odaklar çeitli yalan ve iftiralar ile 1960 ylnda, vesayetin namlusunu çankaya Köküne çevirmilerdir diye belirtildi.

Millet iradesine sava açan, milli ve manevi deerleri yok etmeye çalan zihniyet, demokratik yollarla seçilen yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmi yöneticileri tutuklam, tiyatrovari yarglamalar ile masum insanlar hukuk d ekilde daraacna göndermitir diye anmsatlan açklamada, dam edilenler yalnzca babakan, bakan, milletin vekilleri deil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlaryla Türk milleti olmutur. Üzerinden yllar geçse de vesayetçi odaklar varln devam ettirerek en son 15 Temmuzda da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalmlardr. Ancak Milletimiz darbeler ve darbeciler karsnda liderimiz Recep Tayyip Erdoann kararl duruuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarn bozmutur. Millete ve hizmete sevdal kadrolar ile Cumhurbakanmz, Genel Bakanmz Recep Tayyip Erdoan liderliinde Türkiye, 15 Temmuzda demokrasi dümanlarna en büyük dersi vermitir. Adnan Menderes ve yol arkadalarnn aziz hatralarnn yaatlmas amac ile milletin evlatlarnn yarglanarak idam edildii Yass Ada, ismi deitirilerek Demokrasi ve Özgürlükler Adas olmu, darbeci, vesayetçi odaklar ise tozlu raflara gömülerek tarih olmulardr. Adnan Menderes ve yol arkadalarnn aziz hatralar burada yaatlmaya devam edecektir ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git