AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş: Avrupa'nın siyaseti zehirleniyor

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Almanya'daki 5'i Türk 9 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına tepki göstererek, "Kardeşlerimizi kaybettik, bu bizim için acıdır. Avrupa için daha acıdır; çünkü Avrupa, kendi kimliğini, insanlığını kaybediyor. Avrupa'nın siyaseti zehirleniyor" dedi.

Haberler 22.02.2020 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti anlurfa l Bakanlnca düzenlenen Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsna katlmak üzere anlurfaya gelen Genel Bakan Vekili Numan Kurtulmu, Harran Üniversitesinde Türkiyeyi Yarnlara Tama Programna katld. Almanyann Hanau kentindeki 5i Türk 9 kiinin yaamn yitirdii terör saldrsna tepki gösteren Kurtulmu, Almanyada kardelerimizi kaybettik, bu bizim için acdr. Avrupa için daha acd çünkü Avrupa, kendi kimliini, insanln kaybediyor. Avrupann siyaseti zehirleniyor. 3-5 oy getiriyor, diye ar rkç formlarda siyaset yapan Avrupa partilere, bu rkçlara ho gelecek rüveti kelam kabulünden sözler söylüyor, onlar adeta destekliyor. Avrupa, artan rkçlk, yabanc kartl, slam dümanl, Türk dümanlnn altnda kalr. Biz kardelerimizi kaybetmenin acs içindeyiz. En ksa sürede bata Avrupa ktas olmak üzere bu rkç saldrlarn son bulmasn diliyoruz diye konutu.

Suriyenin dlib kentinde ehit olan askerlere Allahtan rahmet dileyerek, sözlerine devam eden Kurtulmu, Türkiyeye kar oynanan bu kirli oyunlar bozmak, bu milletin boynunun borcu olsun. Bedeli ne olursa olsun, arkasnda hangi emperyalist güç olursa olsun Türkiyeyi köeye sktrmak isteyen bütün güçlere kar birlik ve beraberlik içinde olursak, daha güçlü bir Türkiye olursak gerekli cevab vereceimize inanyoruz dedi.

AK Parti Genel Bakan Vekili Kurtulmu, programn ardndan anlurfa Valiliini ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git