AK Parti grubu ayakta alkışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Mardin'de şehit olan Mehmet Şirin Demir'in kızını kürsüye davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre sonra kürsüyü şehit kızı Gülay Demir'e bıraktı. Gülay'ın sözleri AK Parti grubu tarafından ayakta alkışlandı.

Haberler 15.01.2020 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, grup toplantsnda Nusaybin ehidi Mehmet irin Demir ile ilgili u sözleri söyledi: Hainler sivilleri hedef aldlar. Bu saldrlarda 22 sivil vatandamz ehit oldu, 189u da yaraland. te bunlardan biri de Mardin Nusaybinde ehit olan Mehmet irin Demir kardeimizdir. imdi önümde gördüünüz u saks onun kabrindeki topraktan alnm bu saks yaplm. Ve kz da bunu bana getirdi. Ben kzm da huzurlarnza davet etmek istiyorum.

Kz Gülaya bir çiçek hediye etmiti. Gülay kzmza babas u ifadesi kullanm, Gülay da bunu söyleyince gerçekten burada bir Dervilik yatyor demitim. Yaras olmayann yari olmaz Gülay kzmzn bir baba yaras var ama bu salonda onun yarasna yarenlik eden her kökenden, her ehirden yüzlerce kardei de var.

Gözü gibi bakt ite bu çiçei bize hediye etti. Kzmz 81 vilayetten bu topraklar toplarken babas ona bu ülkenin her yer senin memleketin, vatanna bayrana sahip çk diye nasihat etmiti. Biz de ehidimizin ve onun biricik kznn emaneti olan birliimizin, beraberliimizin sembolü gördüümüz bu çiçei evimizin ve kalbimizin en mutena köesine yerletirdik. ehit yaknlarmz ve gazilerimiz bamzn tacdr.

AYAKTA ALKILANDI

Erdoan kürsüyü Gülay Demire brakt AK Parti grubu ayakta alklad

Bu konumann ardndan Cumhurbakan Erdoan, sözü Gülay Demire brakt. Ve Gülay herkesi duygulandran u konumay yapt:

Öncelikle beni kabul ettiiniz için hepinize ayr ayr teekkür ediyorum. Tabi babam ve dier ehitlerimiz üzerine söylenecek o kadar çok ey var ki, ne söylersem söyleyeyim kelimeler mahcup kalacak. Kürt çocuklar üzerinden tiyatrolar yapld, artk bilmelidirler ki perdeler kapand. Kürt çocuklar kendi filmlerinin kahraman oluyorlar. Ben Türkiyenin incisi Mardinde doup büyümü bir Kürt kzym. 81 ehrin her topra benim memleketim. Bilmiyorum ne kadarna gücüm yeter ama babamn bana öretmi olduu bütün ilkeleri uygulayacama burada söz veriyorum.

Ben babamdan bir çok ey örendim. Evet yaram var, ama elhamdülillah yarama yarenlik edenler var. Ondan en çok affetmeyi, teekkür etmeyi örendim. Bir insann kalbini krmann da cann almak kadar günah olduunu yine babamdan örendim. Zalimler için yaasn cehennem.

Ana Sayfaya Git