AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: "Başörtüsüyle ilgili bir yasak söz konusu değil"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, başörtüsüyle ilgili herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını belirtti.

Haberler 05.10.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akbaşoğlu, Mecliste CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun başörtüsü ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlunun çıkmaza girdiğini ifade eden Akbaşoğlu, Son günlerde gündeme gelen, gazeteci olarak nitelendirilen kişinin terörist olduğu net şekilde ortaya çıkınca mahcubiyetinden gündem değiştirmek zorunda kalan Kılıçdaroğluna hatırlatmak isteriz ki ortada Allaha çok şükür kılık kıyafet, başörtüsü ile ilgili herhangi bir yasak söz konusu değil. diye konuştu.

Meselenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde, 2013te kökünden çözdüğünü dile getiren Akbaşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

AK Parti ve MHP olarak 2008de anayasa değişikliğine gitmiştik. Anayasada kılık kıyafet serbestisi, başörtüsüne özgürlükle ilgili düzenlemeyi Sayın Kılıçdaroğlunun da imzası ile CHP yönetimi Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu ile taşıdı ve 411 el kaosa kalktı. diyerek Meclis iradesini iptal ettirdiler. Sonuçta herhangi bir yasak söz konusu değilken sanki bir yasak var da başörtüsü yasağını ortadan kaldıralım gibi bir yaklaşım Sayın Kılıçdaroğlunun içinde bulunduğu açmazın, çıkmazın ve gündem değişikliği ile ilgili yaklaşımının bir tezahürü olarak karşımıza çıkıyor.

Ana Sayfaya Git