AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Çanakkale'de konuştu

"JP Morgan, Türkiye'nin notunu nötrden ağırlığını artır bölümüne yükselterek Türkiye'yi yatırım yapılır, geleceği rahat, ekonomisi açık bir ülke haline geldiğini değerlendirdi. Amerikalının gördüğünü Çanakkalelinin görmesini istiyoruz. Amerikalının gördüğünü Türkiye'nin görmesini istiyoruz. Sıkıntıları beraber aşacağız"

Haberler 28.01.2022 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çANAKKALE - AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan, Türkiyenin dünyada da bölgesinde de adndan söz ettirir bir ülke haline geldiini söyledi.

çanakkaledeki ziyaretleri kapsamnda bir restorann açlna katlan Turan, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Dün Amerikann dev yatrm bankas JP Morgann Türkiyenin notunu tekrar deerlendirdiini hatrlatan Bülent Turan, JP Morgan, Türkiyenin notunu nötrden arln artr bölümüne yükselterek Türkiyeyi yatrm yaplr, gelecei rahat, ekonomisi açk bir ülke haline geldiini deerlendirdi. Amerikalnn gördüünü çanakkalelinin görmesini istiyoruz. Amerikalnn gördüünü Türkiyenin görmesini istiyoruz. Skntlar beraber aacaz. 85 milyon karde olmay, omuz omuza olmay, yeri geldiinde hep beraber i yapmay bilmek zorundayz. Tek vatanmz var. Tek bayramz var. Tek devletimiz var. O yüzden siyasi parti, polemik, kavga, hepsi ba üstüne. Ama ortak meselelerde, terör gibi, güvenlik gibi meselelerde bir arada olacaz. diye konutu.

Turan, geçen hafta HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin teröristle fotoraflarnn ortaya çkmasna ilikin de görülerini paylat.

Ben o çatnn altnda olmaktan utandm diyen Turan, öyle devam etti:

Ancak onu knamayanlar oldu. Kendisini brak, o fotoraf görüp de onlar knamak yerine yok çözüm sürecindeydi, yok öyleydi böyleydi gibi iftiralarla konuyu kapatmaya çaltlar. Oysa teröre kar zayf dil olmaz. Yeri geldiinde omuz omuza adm atmak durumundayz. Artk Türkiye zincirlerini kryor. Türkiye dünyada da bölgesinde de adndan söz ettiriyor.

Turan, daha sonra yeni açlan restoran gezip iletmecilere hayrl iler dileinde bulundu.

Ana Sayfaya Git