AK Parti Mardin İl Başkanı Kılıç'tan Mardin Barosu'na tepki

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, verdiği hutbedeki ifadeleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştiren Ankara, İzmir ve Diyarbakır barosuna destek veren Mardin baro yönetimini kınadı.

Haberler 03.05.2020 - 23:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti l Bakan Klç, yapt açkalamada, Mardin Barosu da slami hedef alan saldrya elik ederek Ankara, zmir ve Diyarbakr barolar ile dayanma içerisinde olduklarn beyan etmesini knadn belirterek, öyle dedi:

Dinimizce haram ve yasak saylan bu eylemi savunmak asla Müslümanlkla hatta birçok inanca uymamakla beraber tarihte de görülüyor ki toplumlar helaka kadar götürmektedir. Mardin halk olarak inancmza ters olan, haram olan bu tür sapknlklar savunan hiç bir zihniyeti meru görmediimiz gibi özelikle de Mardin`den bir kurumun bu slam kart kervana katlmas kabul edilebilir deildir. Bu saldrnn asl olarak inancmza, dinimize yönelik olduunu dolaysyla toplumu germek, toplumda kin ve nefreti yaymak maksatl olduunu çok net bir ekilde görüyoruz. Toplumumuzun hiçbir deeri ile badamayan, srarla bu milletin diniyle, kültürüyle çatma içerisinde olanlarn bu tavrn iddetle knyoruz.

Mardin Barosunun temel ilevinin meslek örgütü olduunu dile getiren Klç, Üyelerinin farkl din, inanç ve görülere sahip olduu ehrimiz barosu; bu konuda kurumsal yapsnn gereklerinin dna çkp, sadece bir kesimin fikirlerini esas almtr. Buna binaen bu açklamann dnda bulunan avukatlara çarm, Mardinde mesleklerini icra eden her avukat töhmet altnda brakan bu açklamalara gerekli cevab vermeleridir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git