AK Parti MKYK'de değişiklik

AK Parti MKYK ve parti üyeliğinden istifa eden Mustafa Yeneroğlu'nun yerine yedek üye İstanbul milletvekili Eyüp Özsoy görev alacak.

Haberler 31.10.2019 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile parti üyeliinden istifa eden Mustafa Yenerolunun yerine yedek üye stanbul milletvekili Eyüp Özsoy parti yönetiminde görev alacak.

TBMMde düzenledii basn toplantsyla AK Partiden istifasn açklayan stanbul Milletvekili Mustafa Yenerolunun yerine, birinci yedek üye stanbul milletvekili Eyüp Özsoy MKYKde görev yapacak. Özsoyun, AK Partinin düzenleyecei ilk MKYK toplantsna katlmas bekleniyor.

YENERN AçIKLAMALARI

Yenerolu düzenledii basn toplantsnda u açklamalarda bulundu: Siyasete 2015te Sayn Cumhurbakanmn davetiyle girdim. Özellikle insan haklarna alannda mücadele etmi birisiyim. nsanlarn hakkn korumak, özellikle ülkemde Hristiyan, Yahudilik dümanl yaplyorsa mücadele verdim. Terörle mücadele çerçevesinde güvenlik güçlerinin ölçüyü at dönemde ciddi tartmalar yaand. Frsatç yaklamlarla kar karya kaldm herkes bilir. Gezi Park süreci, FETÖ gibi konularda çok zorlandmz konuyu biliyorsunuz.

Sayn Cumhurbakanmz MYK üyeliine beni layk gördü. MYK üyeliine seçildim. Türkiyenin önünde olan, itibarn zedeleyen noktalarda kamuoyuyla eletirilerimi paylatm. Son iki MYK toplantmza artk rahatszlklarmn karlk bulmad için katlmadm.

AK Partinin tekrar çoulcu, katlmc olmas gerektiini belirttim. Genel sekreterimiz bu görülerimi bildiklerini, bu çerçevede MYK toplantsnda da konuulduunu Sayn Cumhurbakanmzn istifa etmem gerektiini belirttiini iletti. Ben de kendilerine istifa edeceimi belirttim. Bu benim için kolay olmad.

Ana Sayfaya Git