AK Parti Sözcüsü Çelik: "Şimdi insanı yücelten siyaset zamanıdır"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yardım kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu ile beraber olan bayrağımızı görmemekte ısrar etmek, siyasi hastalık üretmeye bugünlerde bile ara vermemenin bir neticesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 02.04.2020 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik, Twitter hesabndan yapt paylamda, küresel çapta tehdit oluturan koronavirüs salgnyla mücadelede tedbirlere uyma ve dayanmann önemine iaret etti.

Ülkelerin kendi içindeki dayanmas kadar dünya çapndaki dayanmann da önemli olduunu vurgulayan çelik, Bir kere daha görüldü ki dünyann herhangi bir yerinde çkan salgndan kimse snrlarn kapatarak korunamaz. Zengin ülke, fakir ülke meselesi deil mesele, tüm dünya ayn cevab verebilecek kapasitede olmaldr. Bu da ancak dayanma yoluyla olur. ifadesini kulland.

- Yardmlar milletimiz ve devletimiz adna yaplmaktadr

Ulusal tedbirleri almak kadar uluslararas dayanmann parças olmann da önemli olduunu bildiren çelik, unlar kaydetti:

Uluslararas dayanmann parças olmadan bir ülkenin kendi vatandalarn koruma tedbirleri de eksik kalr. çünkü salgn her yere ulayor. Uluslararas dayanmann parças olmak insanln mücadelesine destek olmak olduu kadar kendi ulusal mücadelemizi de güçlendirir. Kendi tedbirlerimizi alp, uluslararas mücadeleye de katkda bulunuyoruz.

talya ve spanyaya ülkemizin gönderdii yardmlarn üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakanl yazmasn baz siyasiler eletiriyor. Cumhurbakanl makamnn Türkiye Cumhuriyetini temsil ettiini bu siyasiler bilmiyor olamazlar. Bilmiyorlarsa durumlar vahimdir.

Yardm kolilerinin üzerinde Cumhurbakanl Forsu ile beraber olan bayramz görmemekte srar etmek, maalesef siyasi hastalk üretmeye bugünlerde bile ara vermemenin bir neticesidir.

Bütün bu yardmlar milletimiz ve devletimiz adna yaplmaktadr. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakanl milletimizi ve devletimizi temsil etmektedir. Bu hem insanln mücadelesine katkdr hem de bizim ulusal mücadelemizin tamamlaycsdr.

Milletimizin birbiri ile dayanma arzusunun Cumhurbakanmz tarafndan bir milli dayanmaya dönütürülmesini eletiren siyasilerinki de ayn siyasi hastaln parçasdr. Bugün dayanma içinde olmayacaksak ne zaman olacaz.

- nsana ve hayata sahip çkan her meru çaba çok kymetlidir

Bugünlerin temel insani deerlerin yan sra temel siyasi ahlak deerlerini de yeniden hatrlama günleri olmas gerektiini belirten Ömer çelik, insana ve hayata sahip çkan her meru çabann çok kymetli olduunu vurgulad.

Cumhurbakanmzn açklad, devletin destek paketlerinin yan sra fert fert, ev ev dayanmamzdan daha doal ne olabilir? deerlendirmesinde bulunan çelik, vatandalarn dayanma ruhu ve yarndan gurur duyulmas gerektiini kaydetti.

çelik, Virüs salgnyla urarken dünyann çeitli yerlerinde olduu gibi ülkemizde de siyasi hastalk üretmeye ara vermeyenler olmas üzücüdür. Bunlarla mücadele de gereklidir. nsan yücelten siyaset zamandr imdi. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git