AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ali Erbaş'a destek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ankara Barosu doğrudan hukuk devletinin ve demokrasinin teminatı altında olan, üstelik Diyanet İşleri Başkanı'na yasalarla, anayasayla verilmiş göreve dönük bir saldırı gerçekleştirmektedir. Ankara Barosu içindeki bu İslamofobik yaklaşımı saklayamamış ve netice itibarıyla doğrudan aslında Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili bir saldırı gerçekleştirdiğini düşünerek hukuk devleti ve demokrasi ile mücadele etmeye girişmiştir." dedi.

Haberler 27.04.2020 - 23:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik, TRT Haber canl yaynna katlarak gündeme ilikin sorular yantlad, deerlendirmelerde bulundu.

Diyanet leri Bakan Ali Erban ramazan aynn ilk hutbesindeki ifadelerinden dolay baz barolarn açklamalar yaptnn ve bunun da 27 Nisan e-muhtrasyla ayn güne rastladnn hatrlatlmas üzerine çelik, 27 Nisan günü ilk defa bir hükümetin kendisine dayatlan bir muhtray kabul etmeyerek aynen iade ettiini belirtti.

çelik, Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Dolaysyla siyasi hayatmz, demokrasimizin olgunlamas bakmndan fevkalade önemli bir dönüm noktasdr. diye konutu.

Diyanet leri Bakan Ali Erban hem inancnn gerei olarak açklamalarn yaptn hem de Diyanet leri Bakanlna kanunla verilen görevin gerei olarak da faaliyetlerini sürdürdüünü söyleyen çelik, öyle devam etti:

Yapt bir açklamaya barolar bunun kan kokan bir açklama olduunu ifade ederek, yüzyllar öncesinden gelen ses diyerek, çok bildiimiz tarihimizde ac yaratan, büyük aclara imza atm olan bir zihniyeti yeniden diriltmek gibisinden bir çaba içerisine giriyorlar. imdi bu daha öncelerinde çok karlatmz örnein 27 Nisanda da sözde deil özde diyerekten bir özcülük yaparak, niyet sorgulamasna girerek bir yaklam sergilenmiti. imdi de Diyanet leri Bakannn kan kokan bir zihniyete sahip olduunu Ankara Barosunun açklamasnda iddia edildiini görüyoruz. Bu ne kadar vahim bir açklamadr, bir hukuk kurumu Türkiyedeki anayasal bir kurumun bandaki kiiyi kan kokan bir zihniyete sahip olmakla suçlayan bir açklama yapyor.

Baronun ikinci bir açklama daha yaptn hatrlatan çelik, lk açklama faizmin bir metni, bir örnei olarak kaytlara, tarihe geçecek. Utanç verici bir açklama olduu için ikincisini biraz yumuatc dil kullanarak yumuatmaya çalmlar. dedi.

çelik, Ankara Barosunun ikinci açklamasnda yer alan Bizim korumaya çaltmz laiklik ilkesidir, o sebeple bu açklamay yaptk, slamn deerleriyle bir meselemiz yok. ifadesini aktararak, unlar söyledi:

lk yaptklar açklama bir eletiri deil, ilk yaptklar açklamada dorudan Diyanet leri Bakannn dinimizin kaidelerinden birini dile getirmesinden duyulan rahatszl ifade ediyorlar, bunu bir nefret suçu olarak etiketliyorlar. kinci, Diyanet leri Bakanmz kan kokan bir zihniyetin temsilcisi olarak nitelemeye çalyorlar, ahlakszca ve vicdanszca ve daha da ileri giderek faizmin tipik bir örnei olacak ekilde terbiyesizce Diyanet leri Bakanmz yaknda cad av oluturarak kadnlar yakmaya çaracak bir kii olarak göstermeye çalyorlar. imdi bunun neresi kanunlarla barolara verilmi görevlerin içindedir.

Birinci açklamann ne kadar faist bir açklama olduunu fark ettikten sonra ikinci açklamayla bir örtbas etme faaliyetine girerek laiklii korumak için yaptklarn, insan haklarn korumak için yaptklarn söylüyorlar. Kamuoyu önünde bütün hukuk insanlarna soruyorum, demokratik zihniyete sahip herkese soruyorum, anayasal bir kurumun banda olan kiiye kan kokan zihniyetin sahibi demek kutsala referans verdii için onu dogmatik olarak nitelendirmek ve srf kutsala referans verdii için insan onuruna direnen bir kii olarak nitelendirmek insan haklar savunusunun neresine dümektedir. Baro Ben insan haklarn savunuyorum derken Diyanet leri Bakanna yaknda cad av yaparak kadnlar yakmaya çarmas artc olmayacaktr gibisinden ahlakszca, vicdanszca ve terbiyesizce bir niteleme içerisine giriyor.

çinden geçilen zor günlerde bu meseleyi konumak istemediklerini dile getiren çelik, Tam da 27 Nisan gibi hükümete muhtra verilmeye çallm bir günün yl dönümünde bunun benzeri, daha vahimi bir açklamann gündeme gelmesi hiçbirimizin görmezden gelmeyecei bir açklamadr. diye konutu.

çelik, Türkiyede baz iler geride brakld, demokrasi geliti, belli konularda zihni olgunlama oldu eklinde analizler ve deerlendirmeler yaptklarn ifade ederek, Fakat görüyoruz ki bu topluma ac çektirmi olan faizm yeniden her an kendisini gündem yapmak üzere, meydana çkmak üzere pusuda bekliyor. dedi.

NSAN HAKLARINI STSMAR ETMEK, AAILAMAK DEL MDR?

Baz siyasetçilerin konuya ilikin açklamalar yaptn hatrlatan çelik, sözlerini öyle sürdürdü:

Baz siyasetçiler bize muhalefet yapmak adna Ankara Barosunu savunmular. Ben önce iyi niyetle bu siyasetçilerin Ankara Barosunun açklamasn görmeden bunu yaptklarn da düündüm çünkü Ankara Barosunun faizmin net bir örnei olan açklamasn gördükten sonra kimsenin bunu savunmamas gerekir. Bu kadar düük idrak ile bu kadar militanca bir saldrganlkla yaplm ibretlik bir açklamadr. Fakat sonra fark ettim ki Türkiyede geçmite önemli görevler yapm, halen parlamentoda bulunan baz siyasilerin bu faist açklamay etiketleyerek Ankara Barosunu savunmalar ve üstelik de bunu ayrmcla kar bir savunu gibi sunmalar içinde bulunduumuz tehlikenin ne kadar büyük olduunu göstermektedir.

Türkiyede terk ettiimizi, geride braktmz sandmz birtakm vesayet araylarnn, genç insanlar klk kyafetlerinden dolay eitim hakkndan mahrum eden, insanlar annelerinden tevarüs ettikleri dili kullanmaktan men eden birtakm yasakç, faist zihniyetlerin nasl kendini saklayarak gündeme yerlemek için beklediini göstermektedir. Nasl olur da bir anayasal kurumun bandaki kiiye kan kokan zihniyetin sahibi demek insan haklar savunusu olur, bu insan haklarn istismar etmek, aalamak deil midir? Nasl olur ki Diyanet leri Bakanmza yaknda cad avna çkarak kadnlar yakacak demek kendilerine kanunla verilmi bir görev olarak baro tarafndan nitelenebilir?

SLAMIN DEERLERN SAVUNMAYACAKSA NEYE GÖRE KONUACAK

Diyanet leri Bakan kendi inancnn, slamn deerlerini savunmayacaksa neye göre konuacak? ifadesini kullanan çelik, unlar söyledi:

Baroya göre, Diyanet leri Bakan slama göre konumasn, Ortodoks Patrii Hristiyanla göre konumasn, Hahamba Yahudilie göre konumasn, bunun adna da insan haklar densin, baronun anlay bu. Aslnda burada baronun savunmas gereken uydu; herkesin kendi inand deer sistemine göre konuma hürriyetinin var olmasnn addr hukuk devleti ve demokrasi. Ankara Barosu dorudan hukuk devletinin ve demokrasinin teminat altnda olan, üstelik Diyanet leri Bakanna yasalarla, anayasayla verilmi göreve dönük bir saldr gerçekletirmektedir. Ankara Barosu içindeki bu slamofobik yaklam saklayamam ve netice itibaryla dorudan aslnda Diyanet leri Bakan ile ilgili bir saldr gerçekletirdiini düünerek hukuk devleti ve demokrasi ile mücadele etmeye girimitir. Herkes inand gibi konuamayacaksa, herkesin nasl konuacana Ankara Barosu karar verecekse bu zihniyetin adnn ne olduunu biz biliyoruz.

Erbaa tam destek!

çelik, Diyanet leri Bakan Erbaa dönük olarak belli bir kesimi nefret suçu ile hedef gösterdiinin söylendiini ifade ederek, Diyanet leri Bakanmzn konumasnda öyle bir ey yok. slamn kaidelerini söylemi, onun dnda da belli bir kesime dönük olarak Diyanet leri Bakanmz bunlarn temel hak ve hürriyetleri askya m alnsn demi, bunlarn vatandalk haklarnn eksiltilmesine dönük bir yaklam m söylemi ya da Diyanet leri Bakanmz herhangi bir ekilde belli bir toplumsal kesime dönük olarak iddet çars m yapm? Kesinlikle böyle bir ey yok. dedi.

Ömer çelik kimdir?

Ömer çelik, 15 Haziran 1968 tarihinde Adanada domutur.

Babasnn ad Yusuf Ziya, annesinin ad Dududur.lk ve ortaokuldan sonra Adana Motor Teknik Lisesinde lise örenimine balad, sonra da geçtii Adana Erkek Lisesinden mezun oldu.

Ankara Gazi Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu ve ayn üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi alannda, Türkiyede çoulculuun yeni görünümleri Son dönemdeki çoulcu toplum modeli tartmalar balkl yüksek lisans tezini yazarak yüksek lisansn 1998 ylnda tamamlad.

Mezun olduktan sonra siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalt. Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev yapt. çeitli dergilerde yazlar yaynlad. Yeni Yüzyl, Yeni afak ve Star gazetelerinde köe yazarl yapt.

2002 ylndan sonra AK parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann siyasi danmandr.22., 23. ve 24. dönem AKP Adana milletvekili olarak seçildi.NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu ve TBMM Dileri Komisyonu üyeliklerinde bulundu. ayrca, Türkiye-ABD Dostluk Grubu Bakanln da yürüttü.

AK Partinin kuruluundan bugüne kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi oldu.

Mart 2010 ylnda Ak Parti D likilerden sorumlu Genel Bakan Yardmclna geldi.

61. ve 62. hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakan olarak görev yapmtr.

24 Ocak 2013 tarihinde yaplan kabine deiiklii sonucu Erturul Günayn yerine Kültür ve Turizm Bakanlna atand.

AK Partinin tüzüünde yer alan AKP listelerinden aday gösterilip seçilmi olan belediye bakanlar ve milletvekilleri, kesintisiz en fazla üç dönem ayn görevi yürütebilir maddesine istinaden Ömer çelik, 7 Haziran 2015 tarihinde yaplan genel seçimlere katlamad ve milletvekili olamad.

28 Austos 2015 tarihinde göreve balayan Babakan Ahmet Davutolunun açklad Geçici Bakanlar Kurulunda Kültür ve Turizm Bakanl görevine getirilen Yalçn Topçuya, görevini teslim etti.

Ömer çelik, halen bekardr.

AKP 5inci Olaan Genel Kongresinin ardndan yaplan Merkez Yönetim Kurulu toplantsnda 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalknma Partisinin parti sözcüsü Ömer çelik oldu.

24 Mays 2016 tarihinden bu yana 65. Hükümette Avrupa Birlii Bakan ve Bamüzakereci olarak kabinede yer almaktadr.

Erban konumasna bakldnda tam tersine nefret suçlaryla mücadele eden bir yaklam olduunu dile getiren çelik, Ama burada güya nefret suçuyla mücadele ediyormu gibisinden Ankara Barosu, Diyanet leri Bakanmza kan kokan bir zihniyet, yaknda kadnlar yakmaya çarr diyerekten asl nefret suçunu onlar iliyor. kinci açklamalarnda laik bir devlet vurgusu yapmlar, laik devlet geçmiteki bu zihniyetin temsilcilerinin olduu gibi bir laikçilik savunusu deil ki... Laik devlette bütün inanç sistemleri kendi deerlerine göre konuabilirler. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git