AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sığınmacılarla ilgili, "Kılıçdaroğlu'nun son konuşması cumhurbaşkanımıza, partimize, kabinemize karşı tam bir husumet konuşmasıdır. Bu nefret siyasetine, bu husumet siyasetine karşı en güçlü tavrı alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Haberler 12.05.2022 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, parti genel merkezinde yapt açklamada, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun snmaclarla ilgili açklamalarna tepki gösterdi. çelik, Cumhurbakanmzn söyledii gibi bu snmaclar gönüllü ve onurlu ekilde ülkelerine dönecekler. Fakat bugün u tarihte, bu tarihte göndeririz diyenler temelsiz konuuyorlar. Bu insanlarn arkasnda ölüm makinesi var, ondan kurtulmak için buraya geldiler. Snrmzdan 30 kilometre bir derinlik içinde güvenli bölge oluturulsayd, o zaman bunlar kendi ülkelerinde kalacaklard ne Türkiyeye geleceklerdi ne Akdeniz sularnda boulacaklard. Sonuç olarak bu insanlar ölümden kaçarak bizim topraklarmza geldiler. Bugün biz istediimiz gibi göndeririz diyenlerin geçmite yaanan baz olaylar hatrlamas lazm. Türkiyeye snan Azeri aydnlar Sovyetler Birliine iade edildi. Stalin yönetimi Azeri aydnlar kafasna kurun skarak onlar öldürdü. Bunu söyleyenlerin bu insanlar katillere teslim etmemek için bir planlar var m, sadece konuuyorlar. Kar tarafta bir katliam makinesi var. Nasl olacak bu? diye konutu.

KMSE CUMHURBAKANIMIZA BÖYLE KONUAMAZ

Klçdarolunun kendisini Cumhurbakan Erdoandan çok Esad ile empati kurar ekilde konumlandrdn ifade eden çelik, Klçdarolu, grup konumasnda çok üzücü eyler söyledi. Siyasi partiler arasndaki mücadele siyasi rekabettir ama Sayn Klçdarolunun rekabet deil, bir husumet siyaseti içinde hareket ettiini görüyoruz. Mesela dünkü grup konumasnda, Cumhurbakanmz için Emperyalistlerin maassn diyor. Bu ifadeyi kendisine aynen iade ediyoruz. Ne genel bakanmza, ne cumhurbakanmza kar kimse böyle konuamaz. Esad yönetimiyle kim empati kuruyorsa maa odur ifadelerini kulland.

Türkiyenin Mavi Vatanda hak ve hukukunu aramak için var olduunu söyleyen çelik, unlar kaydetti:

CHPden biri çkt, Mavi Vatanda araya girmek maksimalist davrantr dedi. Birileri maa aramak istiyorsa buraya bakmal. Daha da önemlisi Türkiye, Azeri kardelerimizin Karabada verdii mücadeleyi desteklerken yine CHPden biri çkp, Türkiye Karabaa cihatçlar gönderiyor dedi. Azerbaycann deil, Ermenistann tezlerinin yannda duran kim varsa emperyalistlerin maas kavramn bu ekilde deerlendirmesi gerekir. Bir siyasi parti genel bakanna yakmyor, CHPye oy veren vatandalarmzn milli duruuna da yakmyor. Aylan bebein ölümünden Erdoan sorumludur diyor. Bu kadar utanç verici bir açklama olabilir mi? çocuklarn Akdenizde ölmesinin 2 sebebi var; Biri Esad yönetimi, dieri o çocuklarn bindii botlar ileyen Yunanistandr.

EN GÜçLÜ TAVRI ALACAIZ

Cumhurbakan Erdoann bu ekilde suçlamann husumet siyaseti olduunu dile getiren çelik, AK Parti husumet siyasetine hiç bir ekilde müsaade etmeyecektir. Klçdarolu yakn zamanda PYDnin Türkiye için bir tehdit oluturmadn söylemiti. Onlara gösterdii iyi niyetin binde birini Türkiye Cumhuriyeti politikalar için göstermiyor. Ne d politika, ne diplomasi biliyorlar. Gittim. görütüm, çözdüm diyorlar. Gitmekle, görümekle sorun çözülecek olsa her gün görütüünüz altl masadaki çelikileri çözerdiniz. Klçdarolunun son konumas cumhurbakanmza, partimize, kabinemize kar tam bir husumet konumasdr. Bu nefret siyasetine, bu husumet siyasetine kar en güçlü tavr alacamzdan kimsenin üphesi olmasn dedi.

Ana Sayfaya Git