AK Parti Sözcüsü Çelik'ten kritik mesajlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cunta çağrılarının arkasında her zaman için 'Yassıada rejimi' vardır. Bu ülkede Yassıada rejimi bir daha asla hayata geçmeyecektir. Yassıada rejimi, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi gasp edemeyecektir" dedi.

Haberler 06.05.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda video konferansla yaplan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplants sonras, parti genel merkezinde gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. çelik, öncelikli gündemlerinin koronavirüs ile mücadele olduunu belirterek, bu konuyu karlatrmal bir ekilde deerlendirdiklerini söyledi. çelik, Hem Türkiye içerisindeki çalmalar hem de dünyadaki gelimeleri takip ediyoruz. Bu konu hakknda çok yönlü çalmalarmz var. Tedbirlere ne kadar uyarsak, normalleme o kadar azami derece mümkün olacak. Bu admlar sonucunda rehavete kaplmamz lazm dedi.

ONLARA DEMOKRASY FELç ETME ÖRGÜTÜ DYORUM

çelik, Türk siyasi tarihinde mutlaka kaytlara geçmesi gereken bir tartma yaadklarn ve yaklak 10 gündür bu tartmann devam ettiini bildirdi. Yazar Ragp Zarakolunun bugünkü Makus kaderden kaç yok balkl yazsn anmsatan çelik, nternet sitesindeki bir yazar, bugün Cumhurbakanmz, merhum Cumhurbakanmz Menderesin akbeti ile tehdit ettii bir yaznn çkmasna kadar varan bir süreç yaadk. Türkiyede belli odaklar, onlara ben demokrasiyi felç etme örgütü diyorum. Onlar çeitli ekilde hatta bazen baro açklamasyla kendilerini gösterirler. Bunlar, bildikleri yola bavurarak yine bir rejim tartmas açmaya çalyorlar. Seçilmi Cumhurbakanl makamna saray rejimi demeye baladlar. Bu bizim bildiimiz ve mücadele ettiimiz bir yöntemdir. Türkiyedeki demokrasi mücadelesinin önündeki en büyük engellerden bir tanesidir. Bir iktidar seçimle göndermek istemek her muhalefetin hakkdr. Fakat seçimle veya baka yolla gidecek demek bunun Türkiye tarihindeki anlam bellidir. Bu millete kar silah çekmenin referansdr diye konutu.

CUMHURYETMZ GASP EDEMEYECEK

çelik, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bir gazeteciye verdii beyanda, darbeden bahsedilmesini doru bulmuyorum dediini belirterek, unlar kaydetti:

Biz de aylardr bunu söylüyoruz. Biz asl cunta çarlaryla cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanmlarnn örtbas edilmesine direniyoruz. Cunta çarlarnn arkasnda her zaman için Yassada rejimi vardr. Türk siyasi tarihinde temel kotlardan bir tanesidir bu. Kim rejim tartmas açyorsa onun zihninin arka plannda, Yassada rejimini yeniden hayata geçirme stratejisi vardr. Bu her zaman böyle olmutur. En son tekrar Yassaday hatrlatarak, Cumhurbakanmzn akbetinin, Menderesin akbeti gibi olacana dair yazlar internet sitelerinde yaymlamaya baladlar. Bu milli iradeye yönelik bir suikast giriimidir. Bunu balatanlar içerisindeki siyasiler, hep bir parti içerisinde. Bunun sorgulanmas lazm. O parti içerisindeki demokrat arkadalarmzn buna tepki vermesi lazm. Herkes önce kendi evini temizlemelidir. Bu ülkede Yassada rejimi bir daha asla hayata geçmeyecektir. Yassada rejimi, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi gasp edemeyecektir.

SURYEDEK TABLOYU ASLA GÖZÜMÜZDEN KAçIRMIYORUZ

çelik ayrca, Libyadaki gelimeleri yakndan takip ettiklerini söyleyerek, Libyada milli menfaatlerimize uygun gelimelerde giderek mesafe kat edildiini görüyoruz. Ayn ekilde bütün bu mücadele srasnda Dou Akdenizde Yunanllarn yapmaya çalt kkrtmalar ya da bir takm oldubittilere kar hem siyasi olarak gerekli giriimleri yapyoruz, hem de kahraman silahl kuvvetlerimiz gereken kararl durularn sergiliyorlar. Suriyedeki tabloyu asla gözümüzden kaçrmyoruz. Oradan snrmdaki terör unsurlarnn temizlenmi olmas ve bu terör unsurlarnn belli bir derinliye itilmi olmas milli güvenliimiz açsndan son derece kalc olmas gereken bir kazanmdr. ifadelerini kulland.

T3 VAKFINA YAPILAN SALDIRILAR DKKAT çEKC

AK Partili çelik, Türkiyede hastalkl bir zihniyetin adeta koronavirüsle ilgili konularda baarsz olalm diye her gün yalan yanl rakamlar ifade ettiini, bunlarn içerisinde bilim adam ve bir takm siyasi kimlikli kiilerin olmasnn üzüntü verici olduunu kaydetti. Türkiye Teknoloji Takm Vakfna (T3 Vakf) yaplan saldrlar dikkat çekici olduunu kaydeden çelik, Tamamen yalan üzerine, yine ayn odaklar tarafndan, yine cunta çars yapanlar tarafndan ortaya konuan yaklamlar. Özellikle HAlar ve SHAlarn terörle mücadelede oyun deitirici olmas, Türkiyenin terörle mücadelede kapasitesini artrm olmasnn çok derin bir rahatszlk yarattn görüyoruz. Dolaysyla biz milli teknoloji hamlesini yüzde yüz destekliyoruz dedi.

ONLAR çN OLUMSUZ KARAR ALMAMIZ MÜMKÜN DEL

Bir gazetecinin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, koronavirüs sürecine ilikin Normalleme Plan kapsamnda atlacak admlar hatrlatmas üzerine çelik, lk alnan tedbirler uygulandktan sonra, normalleme sürecinin devam ettii, vakalarn saysnn dütüü görülüünde yeni bir takm kolaylatrmalar gündeme gelecektir diye konutu.

çelik, YKS snavnn tarihi öne çekildi. Buna yönelik tepki olutu, bunlar nasl karlarsnz? sorusuna ise, öyle yant verdi:

Normalleme tedbirleri baladnda buna bal olarak snavlarn düzenlenmesi de gayet normal. Bu çerçevede örencilerimizin hazrln kolaylatrmak için barajda indirim yapld, snavn süresi artrld, müfredattan belli alanlarda örenci kardelerimizin muaf olmas saland. Genç kardelerimiz de biliyor ki Türkiyenin geleceine yaptmz bütün hazrlklar onlar içindir. Dolaysyla bizim onlar için herhangi bir olumsuz karar almamz mümkün deildir. Bütün aldmz kararlar memleketin gelecei içindir. Snav tarihinin geriye çekilmesi normalleme takvimin bir parçasdr.

Ana Sayfaya Git