AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "rejim" değerlendirmesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir. Bu ülkede kimin iktidar olacağına milli irade karar veriyor. Demokrasiyi gaspetme örgütü, Yassıada rejimi ile anılır. Milli irade, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi ile anılır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 01.05.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik, CHPli baz yöneticilerin Cumhurbakanlna kar kullandklar saray rejimi ifadelerine yönelik Twitterdan deerlendirmelerde bulundu.

Yassada zihniyeti demokrasiyi felç etmek istedii zaman ie rejim tartmas açarak balar. ifadesini kullanan çelik, paylamnda u görülere yer verdi:

Seçilmi hükümeti rejim olarak suçlamak bu vahi zihniyetin ilk admdr. Bunlar tüm tarihleri boyunca demokrasiyi felç etme örgütü olarak çaltlar. Bunlar tüm tarihleri boyunca demokrasiyi felç etme örgütü olarak çaltlar. Bunlar Türkiyenin anayasal rejimini tanmazlar. Tek rejimleri Yassada rejimidir. O nedenle kendi zihniyetleri dndaki her seçilmi hükümeti rejim diye tanmlayarak demokrasiyi felç etmek isterler. Bütün tarihleri boyunca bunu yaptlar. Geçmite defalarca rejim krizi çkarp sonra askeri vesayeti ve yarg vesayetini davet ederek demokrasiyi felç etme örgütü olarak gizli iktidar sahibi oldular. Kafalarndaki rejimin Türkiye Cumhuriyetinin rejimiyle hiç ilgisi yoktur, milli iradeye düman Yassada rejimidir. Bu demokrasi düman zihniyet seçilmi iradelerin hepsiyle ayn yöntemle kavga etti. Kutuplama olmasn derken kastettikleri ey, herkesin kendi Yassada rejimleri etrafnda hizalanmasdr. Demokrasiye her saldrnn arkasnda bunlarn rejim krizi çkarma gayretleri vardr. Hükümetlerimizin ilk dönemlerinde özellikle milli eitim politikalarmzdan d politikaya kadar her alan rejim meselesi haline getirmeye çaltlar. Demokratik siyaseti, rejim tartmas çkararak bomak bunlarn mesleidir.

MLLETN VCDANINDA MAHKUM OLMU KRL ANLAYI

Sözcü çelik, Bunlar kendi tekelci rejimleri için milli iradeyi gaspetme ustasdrlar. ifadesini kullanarak unlar kaydetti:

Sistem tartmalarn rejim tartmas gibi sunmak klasik metodlardr bunlarn. Kendi zihniyetleri dndaki her demokratik iradeyi rejim meselesi haline getirerek bu ülkeye çok büyük kötülükler yaptlar. Bunlar, seçilmi Cumhurbakanmza ve hükümetimize dönük yine rejim tartmas açarak demokrasiyi felç etme örgütünü gizli iktidar yapma peinde kouyorlar. Biz çok iyi biliriz, bir yerde rejim tartmas açan varsa arkasnda örgütlü kötülük vardr. Fakat unuttuklar bir ey var her zaman. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir. Bu ülkede kimin iktidar olacana milli irade karar veriyor. Demokrasiyi gaspetme örgütü, Yassada rejimi ile anlr. Milli irade, Türkiye Cumhuriyetinin rejimi ile anlr. Milletimizin seçtii Cumhurbakanmza ve hükümetimize saray rejimi diyerek yine eski rejim kavgalar peinde koanlarn inand tek rejimin Yassada rejimi olduunu biliyoruz. Milletin vicdannda mahkum olmu kirli bir anlay bu.

Ana Sayfaya Git