AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Atacan'dan 'şeffaflık' vurgusu

AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Ferhat Atacan, 15 aylık görevleri süresince toplumu yanıltan veya oyalayan bir mantık üzerinden değil, daha gerçekçi ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda kurumsal bir yönetim tarzı benimsediklerini söyledi.

Haberler 02.07.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gündeme ilikin açklamalarda bulunan Atacan, Vanda effaflk ilkesi içerisinde deiim ve dönüüm sürecine girdiklerini belirtti. Van l Bakanlnn kurumsal kimlie kavutuunu ve bunu kendilerinden sonra geleceklere çok önemli bir miras olarak brakacaklarn vurgulayan Atacan, Üzülerek ifade edeyim ki, Van siyaseti tüm partilerin genel merkezlerinde çok kötü olarak anlyor. Ne yazk ki genel merkezler birbirini karalayarak yerine geçmek için olmadk iftiralarn atld alanlar olarak kullanlmtr. Bugüne kadar toplumun menfaatlerini ön planda tutacak bir Van lobisi olumam, her ban kaldran siyasetçinin iftira kuyularna atlarak yok edilmesi gerçekletirilmitir. Bizler bunu artk krmak istiyoruz. Vann salkl gelimesi için kaliteli üyelerden lobilerin alt yap çalmalarn yapyoruz. stanbul ve Ankara bata olmak üzere hemehrilerimizi harekete geçirerek Van için bulunduklar yerlerde çalmalar yapmalarn salyoruz. Bu sebeple siyaset üslubumuzu yapc, birletirici ve gelitirici temeller üzerinde oluturduk, devam da ettireceiz. Vann sorun ve skntlarna hkimiz ve önümüzde 4 yl gibi bir süre var. Bu süre içerisinde kalc kurumsal projeleri hayata geçireceiz. Bizi yapc eletiren ve eksiklerimizi görerek yol gösteren herkesi ve her kesimi dinleyeceiz. Ancak bizlere iftira atarak karalamaya çalanlar ciddiye almayacaz. Toplumumuzun da bizleri eletirenlere bakmalarn ve menfaat hedefleyip hedeflemediklerini görmelerini istiyoruz dedi.

Atacan, kentte siyasetin kalitesini artrarak toplumun kötü bak açsn bertaraf etmeyi amaçladklarn ve bu konuda da önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi. l Bakanlar Kayhan Türkmenolu ile birlikte siyasal güç kullanlarak kurumlarn sömürülmesini veya ahsi menfaatler dorultusunda dizayn edilmesinin önüne geçmeye gayret gösterdiklerini anlatan Atacan, öyle konutu:

Bunu da ksa sürede baardk. Parti yönetimimiz hrszlk, hakszlk ve ihalelere fesat kartrma gibi kavramlar Vanmzda bertaraf etmek için çok ciddi çaba sarf etmitir. Bu konuda kaln çizgilerimizin olduu artk Vanmzda bizleri ypratmak isteyen kii veya kiiler haricindeki tüm toplum katmanlar tarafndan kabul ve takdir görmütür. Siyasetin sorun deil, proje üreten bir yap içerisine kavumas için alt yap çalmalarmz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tekilatmzn eksikleri ve olmas gereken artlarn artrmak istiyoruz. Sayn Türkmenolunun biz yönetim kuruluna uygulatt en önemli kurallardan biri de talepler konusunda yanltc cevaptan kaçnmak ve gerçekçi söylemin gelimesini salamak olmutur. Bugüne kadar bu kural uyguladk. Tabi verdiimiz gerçekçi cevaplar karsnda krlanlar, üzülenler ve bizleri kötüleyenler olumu olabilir. Ancak bir süre sonra bizlerin kendilerini kandrmadmz vicdanlarna da kabullendireceklerdir.

PARTMZN BÜYÜMESN, GELMESN VE KURUMSALLAMASINI SALADIK

Van l Bakanl olarak 15 aylk süre içerisinde bir genel ve bir yerel seçim geçirdiklerini, bu iki yartan da Vanda partilerini baarl çkarmay baardklarn da sözlerine ekleyen Atacan, Partimize mensup milletvekili ve belediye saymz artrmay baardk. Daha önce 2 olan milletvekili saymz 3e, 2 olan belediye saymz ise 7ye çkardk. Bu konuda Sayn l Bakanmz Kayhan Türkmenolu, siyasete yeni atlan yönetim kurulu mensuplarmza çok deerli tecrübe ve birikimini aktararak katkda bulunmu, yol göstermitir. Bu da hesapsz, idealist yaklamla baarnn gelmesini salamtr. çtamz ve bak açmz çok yükselttik. Birçok kararmzda partimiz üyelerini korumay ve partimize yeni üyeler kazandrmay amaçlyoruz. Kalite yükselince siyaset içerisindeki zararl ve ahsi menfaatleri için toplumu sömürmeyi hedefleyen asalak zihniyettekiler de ortala dökülmü oldu. Artk fitne üreten ve partimize zarar veren siyasetçi kendisini düzeltmelidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git