AK Parti'de "Engelsiz Yenilikçi Politikalar Çalıştayı" düzenlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, hükümetleri döneminde engelli vatandaşlar için hayata geçirilen düzenlemelere dikkati çekerek, "AK Parti ailesi olarak 19 yıldır yaptığımız bu önemli düzenlemeleri yeni ihtiyaçlar, talepler, beklentiler ve yeni süreç çerçevesinde daha da ileriye götürmenin gayreti içerisindeyiz." dedi.

Haberler 10.12.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sarerolu, AK Parti Sosyal Politikalar Bakanlnca parti genel merkezinde düzenlenen Engelsiz Yenilikçi Politikalar çaltaynn açlnda yapt konumada, AK Parti olarak engellerin kalplerde olduuna inandklarn ve iktidara geldikleri ilk günden itibaren bu bilinçle çalmalarn gerçekletirdiklerini belirtti.

Özellikle, engellilerle ilgili önyarglar ykmak konusunda farkndalk oluturma gayreti içerisinde olduklarn dile getiren Sarerolu, ilk günden itibaren her bir engelli vatandan, haklarn kullanabilen bireyler olmalarna katkda bulunmak için çaltklarn söyledi. Sarerolu, eitimden rehabilitasyona, istihdamdan sportif faaliyetlere, salktan eriilebilirlie, giriimcilikten sosyal güvenlie kadar her alanda örnek olacak, devrim niteliinde çalmalar yaptklarn vurgulad.

Bugün i hayatnda, sporda, okulda, siyasette, sosyal hayatta baarl, kendinden emin, özgüvenli engelli bireyler görülebiliyorsa bunda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde yaplan çalmalarn büyük katks olduuna inandklarn belirten Sarerolu, öyle devam etti:

Bütün çalmalarmz hak temelli bir anlayla hayata geçirdik. çok dank bir mevzuatmz varken 2005 ylnda Engelliler Yasasn hayata geçirdik, 2010 ylnda engellilerimizle ilgili olarak pozitif ayrmclk ilkesini anayasal güvence altna aldk, engellilerimizin toplumsal hayatn her alannda olmalarn salamak amacyla önce eriilebilirlik dedik ve engelli kardelerimizin eitim, salk bata olmak üzere her türlü kamu hizmetine eriimini kolaylkla salayabilecekleri imkanlar gelitirmeye çaltk. Kamu kurumlarnn açk bina, kaldrm, yaya geçidi, park gibi tüm alanlarn, toplu tama araçlar, bilgi iletiim sistemlerinin eriilebilir olmasn zorunlu hale getirdik.

Sarerolu, engelli çocuklarn iyi eitim almas, ilgi ve yetenekleri dorultusunda gelimesi için tüm imkanlarla hala youn çaba içerisinde olduklarn da ifade etti. Engelli vatandalarn ve ailelerinin hayatlarn kolaylatrmak için istihdama eriim imkanlarn artrmak konusunda da 19 yldr çok ciddi uygulamalar, yasal düzenlemeler, projeler, tevikler hayata geçirdiklerini hatrlatan Sarerolu, Engellilerimize yönelik destekleyici istihdam politikalarmz neticesinde bugün, kamu kurumlarnda ve özel sektörde engelli çaltrma zorunluluundan ie yerletirilen engelli çalan saymz 2021 yl itibaryla 414 bine ulatrm durumdayz. diye konutu.

Kamu kurumlarnda çalan engelli kii saysnn tüm çalanlara orannn yüzde 2 seviyesine çktna iaret eden Sarerolu, bu oran daha yüksek seviyelere çkarma hedefinde olduklarn kaydetti.

AK PART BÜNYESNDE ENGELL VATANDALARIN ULAABLECEKLER KOORDNASYON MERKEZLER KURDUK

Engelli vatandalarn bakmn üstlenen ailelerle ilgili çalmay da hayata geçirdiklerini anlatan Sarerolu, Engelli yakn ayl uygulamas, ar engelli evlad olan annelerimize, aile üyelerine be yl erken emekli olma hakk tandk. dedi.

AK Parti bünyesinde engelli vatandalarn ulaabilecekleri koordinasyon merkezinin 81 ilde 970 ilçede bulunduunu ifade eden Sarerolu, faaliyetlerin daha kurumsal devam etmesi için çalmalarnn da sürdüünü aktard.

Kovid-19 salgn sürecinden çok daha ar ekilde etkilenen engelli vatandalar bulunduunu dile getiren Sarerolu, Bu konuda tüm bakanlklarmzn koordinasyonunda önemli çalmalar hayata geçirildi. Bu balamda yaplan çalmalar Dünya Salk Örgütü tarafndan da takdirle karland, iyi uygulama örnekleri arasnda gösterildi. eklinde konutu.

AK Parti olarak hükümetleri döneminde hayata geçirdikleri bütün uygulamalarn engelli vatandalar konusundaki farkndal artrdn söyleyen Sarerolu, unlar kaydetti:

Bu farkndalk artnn oluturduu sinerjiyi önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük katklara çevireceimize yürekten inanyoruz. 19 yldr devrim niteliinde düzenlemeler yaptk ama dünya deiim, dönüüm içerisinde. AK Parti ailesi olarak 19 yldr yaptmz bu önemli düzenlemeleri yeni ihtiyaçlar, talepler, beklentiler ve yeni süreç çerçevesinde daha da ileriye götürmenin gayreti içerisindeyiz, çaltaymz da bu amaçla gerçekletiriyoruz.

çaltaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardmcs Fatma Öncü, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardmcs Erturul Soysal, çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakan Yardmcs Mücahit Demirta, Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs Selim Dursun, Gençlik ve Spor Bakan Yardmcs Hamza Yerlikaya ile Milli Eitim Bakanlnn da arasnda bulunduu kamu kurum ve kurulularnn ve STKlerin temsilcileri, milletvekilleri ve baz engelliler katld.

Ana Sayfaya Git