AK Parti'de FETÖ'den 34 ihraç

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik çalışmalar kapsamında AK Partili 58 belediye başkanı ve 608 belediye meclis üyesi hakkında işlem yapıldığını, belediye başkanlarından 7, meclis üyelerinden ise 27 olmak üzere toplam 34 kişinin ihraç edildiğini bildirdi.

Haberler 31.12.2016 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaya, 28 Aralk çaramba günü AK Parti MYK toplantsnda Yerel Yönetimler Bakanlnn faaliyetlerine ilikin yapt sunumun detaylarn anlatt.

Yerel Yönetimler Bakanl olarak AK Partili belediye bakanlar ve meclis üyelerinin her yl faaliyetlerini takip ettiklerini belirten Kaya, 875 belediye bakan ve 11 bin 528 meclis üyesinin partiyle olan balarn güçlendirme, bilgi paylam ve tecrübe aktarmn salama noktasnda faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Kaya, bu kapsamda belediye bakanlarnn seçilmeden önceki seçim vaatlerini gerçekletirip gerçekletirmediine baktklarn, seçildikleri andan itibaren halkla ilikiler, kurum performans, tekilatla olan ilikiler, meclis üyeleri ile olan ilikiler açsndan Türkiyenin ortalamasnn üstünde olmasn istediklerini aktard.

- Yerel yönetimler, merkezi siyasetin fidanl

Yerel yönetimlerdeki baarnn merkezi yönetime de baar olarak yansdn, baarszln ise merkezi yönetimin baarszl olarak görüldüünü belirten Kaya, Refah Partisinin yerel yönetimlerdeki baarsn hatrlatt. Kaya, Bugünkü AK Partinin doduu yer yerel yönetimlerdir, yerel yönetimlerdeki efsanevi hizmet baarsdr. dedi.

Yerel yönetimde baarl olan insanlarn merkezi yönetimdeki baarsna iaret eden Kaya, Örnek verecek olursak, Recep Tayyip Erdoan, stanbul Büyükehir Belediye Bakan, Babakanmz, Cumhurbakanmz. Binali Yldrm, DO Genel Müdürüyken bu ülkenin en muhteem hizmetlerini yapan Ulatrma Bakan ve bugün Babakanmz. Veysel Erolu, SK Genel Müdürüydü, bu ülkenin su ve enerji noktasnda en önemli yatrmlarn baarl ekilde yapan Orman ve Su leri Bakanmz. Dolaysyla yerel yönetimlerdeki baar sizi merkezi iktidara tad gibi ayn zamanda merkezi yönetimi yönetecek dev kadrolarn yetimesine vesile oluyor. Yerel yönetimler, demokrasinin beii, çiftlii, merkezi siyasetin de fidanl. diye konutu.

- 610 belediyeye ziyaret

Her bir belediye bakann mahallinde ziyaret ederek, ilinde, ilçesinde, beldesinde neler yaptn yerinde gördüklerine dikkati çeken Kaya, bu anlamda kendi Yerel Yönetimler Bakanl döneminde 610 belediye bakann ziyaret ettiklerini söyledi.

Kaya, bu ziyaretlerin dnda, il bakanlnda belediye bakanlar, milletvekilleri, il ve ilçe bakanlarnn bir araya geldiini ve belediye tekilat ilikileri ve seçim vaatlerinde nerede olduklarna yönelik deerlendirme yaptklarn anlatt.

Üçüncü olarak, belediye bakanlarnn, bölge toplantlarnda bir araya geldiini ifade eden Kaya, toplantya bir babakan yardmcs, bölge milletvekilleri ve tekilattaki sorumlu il bakan yardmclarnn katldn bildirdi.

imdiye kadar 731 belediye bakanyla 5 bölgede toplantlar gerçekletirdiklerini aktaran Kaya, Orduda da bu kapsamda bir toplant yaptklarn vurgulad. Kaya, bu toplantlarda AK Partinin belediyelerle halkla ilikiler, effaflk, etik deerler noktasndaki beklentilerini paylatklarn, ayn zamanda kamuoyu anketlerini deerlendirdiklerini anlatt.

Dördüncü olarak ise AK Partinin bütün belediye bakanlarn Babakan ile bir araya getirdiklerini ifade eden Kaya, bunun dnda da il ve büyükehir belediye bakanlaryla ylda üç defa Babakann deerlendirme yaptn söyledi.

- Toplantlarda referandum sürecine hazrlk

Meclis üyelerine yönelik eitimler hakknda da bilgi veren Kaya, Teknik ve siyasi konularda, halkla ilikilerde nelere dikkat etmeleri gerektii noktasnda bütün meclis üyelerini eitime aldk. Kasm ayndan bu yana AK Partinin 3 bin 499 meclis üyesine eitim verildi. açklamasnda bulundu.

Bu çalmalarnn anayasa deiiklii referandumu ile alakas olmadnn altn çizen Kaya, Biz bunu normalde haziran aynda planlamaya balamtk. 15 Temmuz darbe giriimi ve sonrasndaki FETÖ soruturmalar nedeniyle kasma sarkt. dedi.

Bu toplantlarda referandum sürecinde belediyelerin dikkat etmesi gereken noktalar üzerinde de durduklarn ifade eden Kaya, Özellikle altyap, üstyap çalmalarnda daha hassas ve dikkatli olmalarn, altyap çalmalarn, açllar takvimlendirmelerini istiyoruz. Bir ekilde referanduma da hazrlanyoruz. eklinde konutu.

- 500 soru ile performans takibi

Yerel Yönetimler Bakanl olarak, belediye bakanlarna yaklak 500 soru sorduklarn, her yl performanslarn bir önceki yla göre takip ettiklerini bildiren Kaya, belediye bakanlarndan seçim vaatlerini takvimlendirmelerini de istediklerini söyledi.

AK Parti belediye bakanlarnn 2014 seçimlerinde ne vadettiyse hepsinin takvimlendirildiini vurgulayan Kaya, gerçekletirdikleri ziyaretlerde bu vaatlerin belirtilen tarihte yaplp yaplmadn yerinde incelediklerini anlatt. Belediye bakanna Bu vaadi mutlaka yerine getirin. demediklerini belirten Kaya, Yaplmamsa, Bu vaat AK Partinin vaadidir, bunu hayata geçirmemiz gerekiyor. diyoruz. ifadesini kulland.

Belediye bakanlarna yönelttikleri sorulara bu sene yenilerini eklediklerini aktaran Erol Kaya, bu sorulardan örnekleri öyle sralad:

ehrin ekonomik hayatyla ilgili trendlerini sormaya baladk. Diyelim ki bir ehirde 2010 ylnda 10 bin vergi mükellefi var, 2015 yl vergi mükellefi says 9 bin 500 olmu. 500 i yeri kapanm. Bunun sebebinin ne olduuna yönelik sorular soruyoruz. Bakann bunu masaya yatrmasn, gerekirse küçük sanayi tesisleri kurarak, projelendirerek, yatrmclarn bölgeye gelmesini tevik etmesini istiyoruz. Sosyal hayatla ilgili dezavantajl insanlarn saysal verisi nedir, bunlara dönük projeleri nelerdir? Evlenenlerin boananlara oranndaki trendler nedir? Boanma artyorsa, buna dönük projeler nelerdir? Üniversitelerle çalmalar var m?

Bu sorular ehrin topyekun kalknmasn salamak adna sorduklarn belirten Kaya, Yerel kalknma demek, bütün unsurlaryla kalknma demektir. deerlendirmesinde bulundu.

Kaya, ehrin check-upn yaparak belediye bakanlarnn performanslarn takip ettiklerini dile getirdi.

- Yerel yönetimler olmadan olmaz

Dünyadaki hakim partilerin iki temel özelliinin olduuna dikkat çeken Kaya, unlar kaydetti:

Birincisi halk iyi dinlemeleri, ikincisi de pastay büyütmeleri. AK Partinin de iki temel özellii var. Halk iyi dinlemek sadece merkez siyasetiyle olmaz. Ayn zamanda en uçtaki yerel yönetimlerimizi dinlemek gerekiyor. AK Partide bu sistem müthi bir ekilde iliyor. Ders çkarmamz gereken eyler, tarihin tekerrür etmesidir. Hemen yakn tarihe baktmzda, SHP, Anavatan Partisi ve hatta Adalet Partisine baktmzda yerel baarszlk merkeze yansm. Dolaysyla AK Parti bu referandum sürecinin öncesinde de sonrasnda da yerel yönetimlere büyük önem veriyor. Yerel yönetimler olmadan olmaz.

- 7 belediye bakan, 27 meclis üyesi ihraç edildi

Kaya, FETÖ ile mücadele kapsamnda 58 belediye bakan ve 608 belediye meclis üyesi hakknda ilem yapldn belirterek, Belediye bakanlarndan 7, meclis üyelerinden ise 27 isim ihraç edildi. Meclis üyelerinden 25inin ilemleri sürüyor, 68i ise takip aamasnda. dedi.

Ana Sayfaya Git