AK Parti'de genel başkanvekili sayısı 2'ye, MKYK üye sayısı 75'e yükseldi

Parti tüzüğünde yapılan değişiklikle Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı kuruldu, Parti Sözcülüğü kurumsal olarak Genel Başkan Yardımcılığı içinde yer aldı

Haberler 25.03.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin 7. Olaan Büyük Kongresinde yaplan tüzük deiikliiyle Genel Bakanvekillii 2ye, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye says 75e çkarld.

Ankara Spor Salonunda devam eden kongrede, Tüzük Deiiklii Komisyonunca hazrlanan parti tüzüünün baz maddelerine ilikin deiiklik teklifi kabul edilerek yürürlüe girdi. Buna göre, tüzüün 68. maddesinin 1. fkrasna Parti çi Demokrasi ve Hakem Kurulundan sonra gelmek üzere Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ilave edildi. Böylece Siyasi Erdem ve Etik Kurulunun üye seçimlerinin de Büyük Kongre delegelerince yaplmas saland.

Tüzüün MKYKnn Oluumu ve çalma Esaslar balkl 73. maddesinin 1. fkrasnda yer alan 50 says 75, 25 says 35 olarak deitirildi. Böylece MKYK asl üye says 75e, yedek üye says 35e çkarld.

TÜZÜKTEK DEKLK

Tüzüün Genel Bakanvekili balkl 77/a maddesine kiden fazla genel bakanvekili atanamaz, aralarndaki i bölümü genel bakan tarafndan belirlenir. fkras eklendi. Deiiklik uyarnca AK Partide genel bakanvekili says 2ye çkt.

Tüzüün Genel Bakan Yardmclar balkl 81. maddesinin 81/13 fkras, Aratrma, gelitirme ve eitimden sorumlu eklinde düzenlendi. 81/13ten sonra gelmek üzere 81/14 - Genel Bakan Yardmcs (Bilgi ve letiim Teknolojilerinden sorumlu), 81/15- Genel Bakan Yardmcs (Parti Sözcüsü) fkralar eklendi. Böylece Bilgi ve letiim Teknolojileri Bakanl kuruldu ve Parti Sözcülüü kurumsal olarak Genel Bakan Yardmcl içinde yer ald.

Yaplan bir dier deiiklikle Merkez Disiplin Kurulunun 15 asl, 5 yedek üyeden olumas saland.

Ayrca, Siyasi Partiler Kanunu Ek Madde 7de yaplan deiiklik gereince, AK Parti Tüzüünün 151.1 maddesine 2820 sayl Siyasi Partiler Kanununa göre tutulacak sicil, dosya, defter ve kaytlar elektronik ortamda da tutulabilir. Ancak form veya sürekli form eklinde tutulacak defterler, kullanlmaya balanmadan önce her bir sayfasna numara verilerek ve onaylatlarak kullanlabilir. Onayl sayfalar kullanldktan sonra defter haline getirilerek muhafaza edilir. hükmü eklendi.

Ana Sayfaya Git