Ak Parti'de Köklü Değişim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda halka seslendi ve ardından da toplamı 252 milyon lira olan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanın etrafı polis bariyerleriyle çevrilirken, alana giren herkes tek tek kontrolden geçti. Meydanda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3.5 yıllık bir aranın yeniden Ispartalılarla birlikte olmanın mutluluk ve memnuniyeti içerisinde olduğunu söyledi.

Haberler 13.08.2017 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Biz bu milleti seviyoruz be diyen Erdoan, Biz bu milleti Allah için seviyoruz. Bu öyle bir sevgi ki yln 365 günü, günün 24 saati milletimizle birlikte olsak, hizmet etsek usanmayz. 40 yllk siyasi hayatmda milletimle girdiim hiçbir mücadeleden hamdolsun malup ayrlmadk. 15 Temmuz bu mücadelenin zirvesidir. Ispartaya, tüm Ispartallara 15 Temmuz gecesi özgürlüklerine, geleceklerine, ezanlarna, bayraklarna sahip çktklar için ükranlarm sunuyorum dedi.

STKLAL VE STKBAL MÜCADELES

stiklal mücadelesi yllarnda Ispartay anlatan Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin yaklak bir asr sonra yeniden kazand bu istiklal ve istikbal mücadelesini asla unutmayacan söyledi. Türkiyenin bölücü terör örgütü PKK, DAE, FETÖ ile ve dier terör örgütleriyle yürüttüü mücadelenin tamamnn bu istiklal ve istikbal mücadelesinin sonuçlar olduunu dile getiren Erdoan, Suriye ve Irak snr boyunca oluturulmaya çallan terör devleti amaçlaryla, Avrupa ülkelerinin bir ksmnn Türkiyeye yönelik ölçüsüz ve temelsiz ithamlarnn, kzgnlklarnn, maruz kalnan örtülü ambargolarn da sebebinin ayn olduunu kaydetti.

MEYDANI BIRAKIP KAçMAK YAKIMAZ

Meydandakilere Körolunun dizeleriyle seslenen Cumhurbakan Erdoan, Mert dayanr, namert kaçar, meydan gümbür gümbürlenir. ahlar ah divan açar, divan gümbür gümbürlenir. Ok atlr kalasndan, hak saklasn belasndan. Körolunun narasndan, dalar gümbür gümbürlenir. Kardelerim ecdadmzdan aldmz ilhamla biz de sesimizin yettii en yüksek tonla yüreimizden gelerek diyoruz ki baaramayacaksnz. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayramz indiremeyeceksiniz, ezanlarmz susturamayacaksnz, vatanmz parçalayamayacaksnz, devletimizi ykamayacaksnz, hakkn ve hakikatin sesini boamayacaksnz. Ümmetin son ümidini kramayacaksnz. Özgürlüü urunda nice kanlar dökmü, nice canlar feda etmi bir millet olarak bize meydan bu çapulculara brakp kaçmak yakmaz deil mi? Bize yakan tek millet diyerek, 80 milyon tek bir Türkiye olmaktr diye konutu.

DAM STERZ SLOGANLARI

kincinin tek bayrak olduuna iaret eden Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

u bayramz bakn, ehidimizin kanndan rengini alm, hilal bamszlmzn ifadesidir. Yldz ehitlerimizin ta kendisi ve biz tek bayrak diyerek ehit ve gazilerimizin aziz hatralarna sahip çktk. Üç, tek vatan diyerek 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarmzda operasyon yaptrdk m, yaptrmadk. Tendürek, Gabar, Cudi, hatta Kandilde bunlar gömdük mü, gömmeye de devam edeceiz. Durmak yok. Milletimin huzurunu kaçranlar bedelini ödeyecek.

Miting alanndakiler dam isteriz sloganlar atnca da Erdoan, Bu konu parlamentoya geldiinde ben parlamentodan geçeceine inanyorum ve ardndan bana onaya gelecek ve bana geldiinde de ben bunu onaylarm. una inann, bu ne der, ben buna bakmam, Allah ne der ben buna bakarm yantn verdi.

Dördüncü madde tek devleti sayan Erdoan, Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka bir devletimiz yok ve bu devletimize sahip çkacaz. Öyle paralel devletmi, yok PKKnn bilmem nesiymi asla. Tek devlet ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hamdolsun güvencesi altnda ülkemizi büyüteceiz dedi.

YEN 15 TEMMUZLARA VAR MIYIZ

Yeni çanakkalelere, yeni stiklal harplerine, yeni 15 Temmuzlara var myz? diye soran Erdoan, meydandaki kalabaln Varz cevab üzerine, Bizi köeye sktrdklarn sananlar, köeye sktrmaya var myz? Bizim gücümüzü, kuvvetimizi kestiklerini sananlarn srtn yere getirmeye var myz? Bizi silahlaryla, teknolojileriyle alt edebileceklerini sananlara daha güçlü silahlarla, daha üstün teknolojilerle cevap vermeye var myz? Bizi ekonomiyle tehdit edenlere cevabmz daha güçlü bir ekonomiyle, daha çok üretimle, daha çok ihracatla, daha çok istidamla vermeye var myz? diye konutu.

AK PARTDE KÖKLÜ DEM

Cumhurbakan Erdoan, 2019 ylnn Mart ve Kasm aylarnda yaplacak yerel ve cumhurbakanl seçimleriyle ilgili de konutu. çok gayret edilmesi ve kap kap dolalmasn isteyen Erdoan, unlar kaydetti:

16 Nisanda yürürlüe giren yeni yönetim sistemi ülkemize çok önemli imkanlar getirmitir. En azndan aylar boyunca hükümet kurulamad için yeterli çounluk salanamad için karanlk ve kirli pazarlklara girilmesine gerek kalmayan bir döneme giriyoruz. Cumhurbakanyla, meclisiyle, yargsyla daha güçlü bir Türkiyenin temellerini 16 Nisanda sizlerle birlikte attk. imdi bize ne düüyor, 2019a kadar yeni dönemin ruhuna uygun bir ekilde kendimizi yenilemek, tazelemek, güçlendirmek. Bunun için partimizde köklü bir deiimi gerçekletirmekte kararlyz. Ak Partinin deerlerinden uzaklam olan herkes, bizim gözümüzde yorulmutur, yolunu kaybetmitir. Defolu hale gelmitir bize ülkemizin, milletimizin, ehrinin gelecei için donanm, projesi, heyecan, enerjisi olan yol arkadalar lazm. Esasen Ak Partide görev deiimi bir bayrak yardr. Görevlerini yapan arkadalarmza teekkürlerimizi sunacak, vefamz gösterecek, yeni arkadalarmzla saflarmz sklatrarak yola devam edeceiz. Ayn ekilde tüm alanlarda mevcudu kat ve kat daha ileriye tayacak yeni yatrmlar süratle yapmamz gerekiyor. 2019a kadar hazrlklarmz tamamlayp milletimizin önüne öyle çkacaz. Biz asla 10 dönüm bostan yan gel yat Osman anlay içinde olmadk. Biz asla milletimizin bize verdii destei bir mahkumiyet, bir mecburiyet olarak görmedik. Tam tersine milletimizin teveccühüne layk olabilmek için hep daha çok çalmamz, terlememiz ve üretmemiz gerektiinin bilinciyle hareket ettik. imdiden 2019 için ite böyle bir hazrln içindeyiz. Rabbim milletimize kar bizi mahcup etmesin.

KILIçDAROLUNU HEDEF ALDI

Erdoan konumasnn sonunda CHP lideri Kemal Klçdarolunu da hedef ald. Bu yoldan dönmeyeceklerini belirten Erdoan, Varsn birileri terör örgütlerinin safnda yer alsn. Beraber sözde adalet yürüyüü yapsnlar. Bende diyorum siz önce zmir Büyükehir Belediyesindeki içilerin haklarn önce adaletle verin. ili Belediyesindeki taeron temizlik içilerinin haklarn adaletle verin. Sen daha bunlar halledemiyorsun kalkp Türkiyeyi Almanyaya ikayet ediyorsun. Daha bir defa 29 gün yürüdün Ankara- stanbul. Sana bu yürüyüü salayan kim? Bu imkan veren kim? Bu hükümet. Polisiyle, her eyiyle seni güvene, koruma altna alyor. Sen hala bu ülkede güvenlik, özgürlük yok diyorsun. Yalancnn mumu yatsya kadar yanar, bununki daha erken sönecek diye konutu.

Erdoan, konumasnn onunda da Rabia iaretini yaparak, Klçdarolu örenememi bunu, bunu bir terör örgütünün iareti olarak ifade ediyor. Bak sana öreteyim dedi ve Rabia iaretiyle tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet sözlerini tekrarlad ve sonrasnda da nallah dersine çalr. Bunun içinde kar olacak bir ey var m, yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git