AK Parti'de kongre maratonu başlıyor

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için süreç, 28 Kasım-15 Aralık'taki delege seçimleriyle başlayacak.

Haberler 14.11.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Erkan Kandemir, kongre sürecinin 28 Kasm-15 Aralktaki delege seçimleriyle balayacan belirterek, 2020 sonu itibaryla tüm Türkiyede il ve ilçe kongrelerimizi tamamlam olacaz. dedi.

AK Parti Tekilatlardan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Kandemir, partisinin 7. Olaan Büyük Kongre sürecine ilikin AA muhabirine deerlendirmelerde bulundu.

AK Partinin büyük bir siyasi hareket olduunu ve tekilatlanmalarnn da bir kurumsalla dayandn belirten Kandemir, Bizim her kongre dönemi, sadece kongre dönemlerine has her il ve ilçeyle ilgili ajandalarmz vardr, deerlendirmelerimiz vardr. Burann sosyolojisi, aldmz seçim sonuçlar, sahada yaptmz gözlemler ve milletimizin söyledikleri üzerinden deerlendirmeler yaparz. diye konutu.

Kandemir, AK Parti kadrolarnn gönüllülük esasna göre çaltklarn ve çok büyük bir tekilat olduklarn vurgulayarak, 2 milyon 200 bin aktif arkadamz u anda mahallelerde, ilçelerde ve illerde çalyor. Büyük bir aile, dev bir organizasyon. Biz burada süreç yönetirken arkadalarmz ben u makamdaym ve mevkideyim kaygsnda olmaz. Nasl katk veririm, bu büyük Türkiye hayaline ve idealine nasl omuz veririm, Cumhurbakanmzn ve Genel Bakanmzn ideallerini nasl paylarm bunun arkasndan dururlar. ifadelerini kulland.

Kongre süreçlerinin AK Parti için tazelenme dönemi olduuna iaret eden Kandemir, unlar kaydetti:

Bu tazelenmeyi de zaman zaman bir takvimlendirme içerisinde yaparz. Baz illerimizde ve ilçelerimizde arkadalarmz, Yeni bir arkadamz burada görevlendirirsek ben katk vermeye devam ederim, baka bir yerde katk vermeye devam edelim. diye bize gelirler. Biz de bu süreçleri vesile yaparz. Arkadalarmz zaten, Biz partimizin bir neferiyiz, hizmet etmeye devam edeceiz. Bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da nerede vazife verilirse, görev alrsak orada katk vermeye devam edeceiz derler.

Kandemir, tekilatlarda önümüzdeki günlerde baz deiiklikler yaplabileceine iaret ederek öyle devam etti:

Olaan süreç içerisinde baz arkadalarmz biz baka yerlerde görevlendirmek üzere deerlendireceiz. O illerimizde ve ilçelerimizde kongreleri yönetmek üzere yeni arkadalarmz Genel Bakanmz görevlendirecek ve tazelenmeyi o arkadalarmzla yapacaz, tayacaz. Olaan bir takvimin olaan ak bunlar, AK Parti içerisinde görev deiimleri gerçekten bayrak yar eklinde olur, sancsz, skntsz ve problemsiz.

Bunun en güzel örneini, AK Partinin kuruluundan itibaren görev yapm il bakanlarn toplayarak sergilediklerini ifade eden Kandemir, önceki il bakanlarnn kendilerine çok ciddi katk verdiklerini anlatt. Kandemir, Önümüzdeki ay bir benzerini yapacaz, yuvarlak masalarda çaltay eklinde onlarn genel siyasete dair ve kendi illerine dair katklarn alacaz. Bizde bir dava uuru var, bir dava ruhu var. Onun için de bir bayrak yar olarak görülür. Arkadalarmz da böyle deerlendirirler, dolaysyla çok olaan bir süreç bizim için. deerlendirmesinde bulundu.

Kandemir, kongre sürecine ilikin Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan bakanlndaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantsnda alnan kararla çalmalara baladklarn hatrlatarak, Cumhurbakanmzn bize kesin talimat, milletin sesine kulak vereceiz. Millet bize ne söylüyor, kadrolarmzla ilgili ne söylüyor, eksiklerimizi ve kusurlarmz tespit ediyorlarsa bunlarla ilgili ne söylüyorlar ve nasl bir vizyon bekliyorlar bizden, ona göre hareket edeceiz. dedi.

- Bayram havasnda sanda davet edeceiz

Kongre takvimi kapsamnda delege seçimlerine 28 Kasmda balayacaklarn belirten Kandemir, 430 bin delege seçeceiz. Kim seçecek bunlar? Üyelerimiz seçecek. Bütün üyelerimizi davet edeceiz, onlar illerde ve ilçelerde AK Partinin delegelerini seçecekler. Önce ilçe delegelerimizi seçeceiz, delegelerimiz de ilçe yönetim kurullarmz ve ilçe bakanlarmz seçecek. 28 Kasm-15 Aralk tarihlerinde tüm Türkiyede bir bayram havasnda seçmenimizi ve AK Partili üyelerimizi sanda davet edeceiz, onlar delegelerimizi seçecekler. ifadelerini kulland.

Kandemir, belde kongrelerinin Aralk aynn son haftasnda balayacan ve 2020 Ocak aynn ikinci haftasna kadar devam edeceini, nüfusu 5 binin üzerinde olan 40 beldede kongreleri gerçekletireceklerini bildirdi.

Kongre takvimine göre 2020 Ocak aynn ikinci haftasndan itibaren ilçe kongrelerine balayacaklarn belirten Kandemir, unlar kaydetti:

lçe kongrelerimizi 6 ay içinde tamamlamay planlyoruz. Tüm ilçelerimizde kongrelerimizi bitirdikten sonra il kongrelerimizi balatacaz. Takviminin uygunluuna göre Genel Bakanmz bütün il kongrelerine katlmay arzu ediyor. Özellikle büyükehir kongrelerimize mutlaka geliyor zaten. Genel Bakanmzn takvimine de uygun olmak üzere hemen il kongrelerimize balayp 2020 sonu itibaryla tüm Türkiyede il ve ilçe kongrelerimizi tamamlam olacaz. Sonra tabii büyük olaan kongremizi planlayacaz. O da MKYKmizin uygun gördüü bir tarihte, 2020nin sonu ya da 2021 yl içerisinde büyük kongremizi inallah yapacak ve böylece kongre sürecimizi tamamlayacaz.

Kandemir, il ve ilçelerde görev almak üzere toplumun her kesiminden vatandalar siyaset yapmaya ve siyasetin içerisinde yer almaya davet etti. Kandemir, vatandalarn www.akgorev.com adresinden bavurularn gerçekletirebileceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git