AK Parti'de on isim topun ağzında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilat yönetimi ile bir araya gelerek 81 ilin seçim performansını masaya yatırdı. 10’un üzerinde il başkanı ve bazı ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeme kararı alındı.

Haberler 20.04.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, seçim sürecinde baarsz olan, adaylarla ters düen ve özellikle parti içi çekimelere neden tekilat yönetimleri ile ilgili süreci balatt. zmirde il bakannn istifas ile balayan süreç, dün seçimi MHPnin kazand çankr ve Karamanla devam etti. Ankara ve stanbul il yönetimleri ile ilgili kararn da bizzat Erdoan tarafndan verilecei belirtildi.

DEM KAYIPLA SINIRLI KALMAYACAK

Cumhurbakan Erdoan, önceki gün AK Parti Tekilat Bakanl yönetimi ile bir araya gelerek seçim sürecinde tekilatlarn çalma performanslarna ilikin raporu görütü. Tekilat bakanlnn 81 ile ilikin hazrlad raporun iki buçuk saat süreyle deerlendirildii toplantda seçim sürecinde, performans düük olan, adayla ters düen, parti içinde dedikodu üreten, parti içi çekimelere neden olan ve toplumun tepkisini alan tekilat yöneticileri tek tek tespit edildi. Onun üzerinde il bakan ve baz ilçe bakanlaryla yola devam edilmeme karar alnd. Bu kapsamda zmirin ardndan, seçimi MHPnin kazand çankr ve Karaman il bakanlar da istifa etti. AK Parti kaynaklar, görevden almalarn sadece seçimlerin kaybedildii yerlerle ilgili snrl kalmayacan dile getirdi.

ADAYLARLA LGL YANILDIIMIZ YERLER OLDU

Tekilat bakanlnn hazrlad raporda yer alan baz il bakanlarnn görevden alnmasna ise Cumhurbakan Erdoann kar çkt örenildi. Erdoan seçim sürecinde yaanan aksaklklarla ilgili tüm sorumluluun ve suçun tekilatlara atlmasnn doru olmadn, adaylarla ilgili problemlerin de yaandn belirterek Baz yerlerde adaylarla ilgili skntlarmz oldu maalesef. Yanldklarmz oldu dedi.

STANBULDA KARARI ERDOAN VERECEK

Öte yandan, Ankara ve stanbulun yan sra baz büyük illerin yönetimleri konusundaki kararn ise bizzat Erdoan tarafndan verilecei belirtiliyor. Erdoann bu stanbul dndaki yerler için acele etmeyecei ve kapsaml deerlendirmelerden sonra karar verecei ifade ediliyor.

SEçMN KAZANANI AK PARTDR

Cumhurbakan Erdoan, toplantda seçim sonuçlarn deerlendirirken bir kez daha Moral bozmayn uyarsnda bulundu. Erdoan Tekilatlarmz kötümser olmasn, moralini bozmasn. Seçimin kazann biziz. Kaybettiimiz yerleri de çok küçük farklarla kaybettik. Elbette, bunun nedenini tartacaz, deerlendireceiz ve gereini yapacaz. Ama artk önümüze bakp, 2023 hedeflerimize kilitleneceiz dedi.

Ana Sayfaya Git