AK Parti'de yeni atılım dönemi

AK Parti'de Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 aylık atılım dönemi planladığını belirterek, icraatların hayata geçmesi noktasında Ar-Ge biriminin de koordinasyonu sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.

Haberler 03.06.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partide Ar-Geden Sorumlu Genel Bakan Yardmcl görevine getirilen Hamza Da, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 6 aylk atlm dönemi planladn belirterek, icraatlarn hayata geçmesi noktasnda Ar-Ge biriminin de koordinasyonu salamaya yardmc olacan belirtti.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Da, Cumhurbakan Erdoann bakanlnda gerçekleen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantsnda bir temayül yoklamas yapldn belirterek, bu nedenle bir buçuk saatlik bir ara verildiini ve ardndan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesinin açklandn aktard.

Kendisine Ar-Geden Sorumlu Genel Bakan Yardmcl görevinin de bu esnada tevdi edildiini anlatan Da, Ar-Ge birimine, partiye ve Türkiyeye katk salamak adna yaplabilecek ne varsa yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann tevazunun elden braklmamas ve çat kap ziyaretlerin artrlmas yönündeki talimatn hatrlatan Da, unlar söyledi:

Cumhurbakanmzn dedii gibi ziyaretler, bire bir esnaf toplantlar ve sivil toplum kurulularyla görümeler, bunlarn çok daha fazla geri dönüleri söz konusu oluyor. Ben bugüne kadarki siyasi hayatmda bunlar yapmaya gayret ettim. Bu görevde de yine bunlar yapmaya devam edeceiz. Zaten siyasetin doas, siyasetin gerei, siyasette olmas gereken bu. Bunu yaptnz zaman baarl oluyorsunuz.

AK Parti bir sçrama dönemi gerçekletirmeli

AK Partinin tekrar bir sçrama dönemi gerçekletirmesi gerektiinin altn çizen Da, 15 yln tabii ki bir yorgunluu olabilir. Sayn Cumhurbakanmzn demi olduu metal yorgunluk gibi durumlar olabilir, tekilatlarda da olabilir, insanlarda da olabilir yani bu bizi çalmaktan ve kouturmaktan geri durdurmayacaktr. diye konutu.

20 yldan bu yana siyasetin içinde olduunu ve bunun 13 yln AK Parti tekilatlar içinde geçirdiini anlatan Da, bu süreçte de siyaset ve vatandalarla birebir temas yolunu tercih edeceklerini ve Ar-Ge Bakanl olarak da bunun tüm Türkiyede koordinasyonunu salayacaklarn aktard.

Da, Sayn Cumhurbakanmz tekrar Genel Bakan olmasyla yeni bir 6 aylk atlm dönemi gerçekletirmeyi ortaya koydu. Bu minvalde bakanlara da önümüzdeki 6 ay içinde hzla millete direkt temas edecek yaplmas gereken ileri ortaya koymalar için haziran sonuna kadar süre verdi. ifadelerini kulland.

Bu çalmalarn millete fayda salayaca gibi partiye de olumlu etkisinin olacana iaret eden Da, Dolaysyla bu açdan bakldnda, bu icraatlarn hayata geçmesi noktasnda esasnda bir denetim deil bir koordinasyon ortaya koyacaz. dedi.

Bu görevlerin bir mevki deil sorumluluk olduunun bilincindeyiz

Ar-Ge Biriminin, AK Partinin kuruluundan bu yana var olduunu vurgulayan Da, unlar kaydetti:

Bugüne kadar bir çok bakan burada görev yapt. Kurucu Bakanmz Hilmi Güler, daha sonra uzun yllar Reha Denemeç arkasndan Süleyman Soylu, Ekrem Erdem, Fatma Betül Sayan Kaya, Recep Akda, en sonda Nükhet Hotar hanmefendi görev yapt. Bugüne kadar görev yapan her bir bakanmz, bu bayra her seferinde bir üste doru götürdü. Biz hepsine, partimize, millete, ümmete, mazlumlara ve madurlara bu anlamda katk saladklar için can gönülden teekkür ediyoruz. Biz de inallah aldmz bu bayra daha yukarlara tayabilirsek en büyük hedefimiz, düüncemiz ve beklentimiz de bu. Bunu yapmaya gayret edeceiz. Bu görevlerin bir mevki, makam deil bir sorumluluk olduunun bilincindeyiz. Herkese kar bu anlamda sorumluluumuz var. Ülkemize kar sorumluluumuzun arttnn farkndayz.

Ana Sayfaya Git