AK Parti’de yerel seçim hazırlığı: ‘Tebdili kıyafetle nabız tutulsun’

AK Parti’de bir süre önce başlayan yerel seçim hazırlığı, kongrenin yapılmasının ardından hız kazandı. Partinin yerel yöneticileri, aday belirlemelerinde ‘anket şirketleri’ yerine, genel merkezin yapacağı yoklamalara itibar edilmesini istedi.

Haberler 25.08.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel yönetimler için bölgesinde sevilen yeni yüzler aranyor. Bayramdan önce, ön hazrlk niteliinde olan Seçim koordinasyon bakanlar ve il seçim ileri bakanlar toplantsnda, yerel seçimlerle ilgili örgütlerin görülerine bavuruldu.

Yaplan deerlendirmelerde u görüler ön plana çkt: Adaylarn açklanmas için son ana kadar beklenmesin. Tekilatlarn istedii adaylara öncelik verilsin. Anket irketleri bölgelerde aday belirleme çalmalarnda manipülasyon yapabiliyor.

Deerlendirmelerde anket irketlerinden çok, partinin genel merkez ve tekilatnn görüleri esas alnsn. Gerekirse, genel merkezin belirledii kiiler, tebdili kyafetle sahaya çksn. Kimsenin haberi olmadan il ve ilçeler için önemli olan isimleri belirlesin ve vatandan nabzn tutsun. Mevcut belediye bakanlaryla ilgili görü alveriinde bulunsun.

EYLÜLDE BALIYOR

Önümüzdeki aydan itibaren aday yoklamalar balatlacak. Mevcut belediye bakanlaryla ilgili olarak yerel yönetimler bakanlnn belirli periyotlarla yapt deerlendirmeler ve hazrlad dosyalar büyük önem tayor. Belediye bakanlarnn vaatlerini gerçekletirme oranndan bütçesini nasl kullandna kadar birçok balktan oluan inceleme cetveli, yeniden aday gösterilmeleriyle ilgili görü oluturacak. Partide, 100ün üzerinde üç dönemlik belediye bakan bulunuyor. Bunlar milletvekillerinde olduu gibi, baarl bulunursa genel bakan onayyla yola devam edecek. Parti, özellikle büyükehirler için arayn sürdürüyor. stanbul, Ankara, zmir, Antalya gibi kritik olan iller için alternatifler aratrlrken, eski bakan ve eski milletvekillerinden görev verilecek isimler olaca belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git