AK Parti'den belediye başkanlarına koronavirüs tedbirleri genelgesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki imzasıyla belediye başkanlarına koronavirüsle mücadele kapsamında gönderilen genelgede, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karantina tedbirlerine riayet edilmesine katkı sağlanması ve insanların yakın temasta bulunmasına yol açacak organizasyonların iptal edilmesi istendi

Haberler 20.03.2020 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Özhaseki, partisinin belediye bakanlarna yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele sürecinde alnmas gereken tedbirlerle ilgili genelge gönderdi.

Partiden yaplan yazl açklamaya göre, Özhaseki tarafndan AK Partili belediye bakanlarna gönderilen genelgede, tüm dünyay etkileyen koronavirüs salgnyla mücadele kapsamnda, gerekli dikkatin gösterilmesi ve bu konuda belediyelerin topluma rehberlik etmeleri gerektii belirtildi.

nsanlara yakn temas ortam oluturan organizasyonlarn iptal edilmesi istenen genelgede, u hususlar yer ald:

- Açl programlar, toplantlar, davetler, kutlamalar vb. tüm organizasyonlar ertelenmelidir. Kalabalk olumasna imkan sunan cenaze ve düün gibi organizasyonlarna belediye tarafndan kapal ortam salayan çadr hizmetine ara verilmelidir. Vatandalar bu konuda bilinçlendirilmelidir.

- Salk Bakanl tarafndan alnan karantina tedbirlerine riayet edilmesine katk salanmaldr. Umre veya yurtdndan gelip karantinaya alnan vatandalarmzn tedbirlere uymas salanmaldr. Bu konudaki ihmaller salgnn yaylma hzn artracak ve yeni birçok insann enfekte olmasna yol açabilecektir. Kul hakk sorumluluu ile hareket edilmesi gerekmektedir. Belediye bakanlarmz bu anlamdaki ziyaretlerine ara vermelidir.

- Pazar yeri, kapal çarlar meydanlar, tramvay ve metro istasyonlar, otobüs duraklar gibi toplu kullanm alanlar ile toplu tama araçlar belirli aralklarla dezenfekte edilmelidir.

- Fahi fiyat artlarna kar zabta denetimleri artrlmaldr.

- Su borcu olan vatandalar için hijyen tedbirleri kapsamnda su kesintisi yaplmamaldr.

- Mülkiyeti belediyelere ait olan yerlerin kira alacaklarnn tahsilinde esnek davranlmal, ödeme güçlüü yaayan esnaflarn kira tahsilatlar ertelenmelidir.

- Salk Bakanl bata olmak üzere, resmi kurumlarmz dnda yaplan hiçbir açklamaya itibar edilmemelidir. Salk Bakanlnn salgnla mücadele için yaynlam olduu kurallara belediyelerimizin tantm mecralarnda yer verilmeli ve vatandalarmzn bilinçlendirilmesi için gereken çabalar gösterilmelidir.

- Toplumsal infial oluturacak açklama ve söylemlerden uzak durulmaldr.

Ana Sayfaya Git