AK Parti'den erken seçim açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın devam edip etmeyeceği konusunda, "Biz ittifak yapmayacakmışız gibi çalışıyoruz. Ancak önümüzdeki dönem neler görürüz takip etmek lazım. Gelişmelere göre hareket etmekte fayda var. Cumhur İttifakı'nda biz birçok konuda örtüşüyoruz. Şu an çok erken" dedi.

Haberler 31.08.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, katld canl yayn programnda, siyasi gelimelerle ilgili sorular yantlad. AK Partinin yerel seçim çalmalar hakknda açklamalar yapan Özhaseki, önemli bilgiler verdi.

DERS ALMAZSAK PERAN OLURUZ

Biz AK Parti olarak çok hzl davranan bir partiyiz. Özeletirimizi yaptk, yol haritamz belirledik. Zamannda yaplan ideolojik belediyecilii bir kenara brakarak hizmet belediyecilii yaptk. Neredeyse tüm partiler belediyeleri almlard, ama sonra bu kendi sonlarn hazrladlar. Belediyecilik çok zor.

Seçimlerde yüzde 49a kadar gelmi bir partiyiz, yüzde 6 nereye gitti. Bunu konuuyoruz. Vatandan bize kzgnl varsa aratryoruz. Biz bundan ders almazsak öbür seçimlerde perian oluruz. Biz kendi içimizde dersimizi iyi çalyoruz.

Yerel yönetimler olarak brifing verdik. Bütün çalmalar sistematik ekilde sunum yaptk. Kabul de gördü. Bu çalmalar devam ettireceiz. Biz 30 büyükehirden 18inde varz. 51 il içerisinde de 30 vilayette varz. 48 vilayette AK Partili belediyeler var. 2018 seçimlerinde de belediye seçim çevresinde 60 vilayette birinciyiz. 6-7 ilde de kl pay ikinci partiyiz. Bu bir tespit.

GEçM DÖNEM BELEDYECL

Bütün bakanlklarmz kendi yaptklarn önceki dönemlerde kyasladnda çok baarl çkyoruz. Belediyeler olarak bunu yaptmzda baar baya katlanyor. Bizden önceki dönemde keskin bir tavr vard. Militan kadrolar içerideydi ve i görülmezdi. Biz seçimlerde gitttiimiz yerlerde yaptklarmz anlatacaz. Yeni gelimelerden de bahsedeceiz. çocuklar, gençler, kadnlar için ortaya koyduumuz projeleri söyleyeceiz.

Bizim yaptmz icraatlar, parti içinde karar verilmi olan bir çalmayd. Parti olarak, bir vatanda bir ehirde belediye bakanna 5 yl görev verdiyse, bir takm iler aksyorsa vatanda bunun hesabn soramyor. Parti 5 sene beklemek zorunda deil. Orada seçilmi meclis üyeleri var. Parti kendi kurallarna uygun dümeyen belediye bakanlarna kenara gelin diyebilir.

CHP seçimlerden sonra bir girdaba girdi. Kendi balarna dütükleri dertten bir çk yolu aryorlar. Darya çk yolu olarak ara ara AK Partiye saldrmaya çalyorlar. Bu iddialar da bundan ibaret. Ya 30u üzerinde olan herkes bilir ki, bu ideolojik belediyeciliin skntsn hem belediye hem vatandalar çekmitir. çöp dalarnn patlamasna ahit olmu insanlarz. CHPnin büyükehirler hakknda konumasn garip bulurum.

ADAYLAR NASIL BELRLENECEK?

Sayn Cumhurbakanmz belediyecilikten geldii için gözü hep belediye hizmetlerindedir. Her bir konuda beyefendinin de bir haberi vardr. Belediye bakan adaynn insani özelliklerin çok ön planda olduunu söylemeliyim. Gönül seferberlii, insani ilikiler... kincisi bir de çalma istiyor bu i. Yönetim kabiliyeti var m ona bakacaz. Para, insan, alg, mekan yönetimini biliyor mu ona bakacaz. O belediyeden olmasna dikkat edeceiz. Alternatif adaylar her zaman olacak.

AK PARTNN OY ORANI

Anketler normal gözüküyor. lk girdiimiz seçimlerde yüzde 33-34 seviyelerinde oyumuz vard. AK Parti yüzde 40 ile 50 bandna oturmu bir parti. Biz Türkiyenin partisiyiz, her ilde varz. Belediyecilik tecrübemiz var. Merkezi hükümetle ibirliinde olmann avantajn herkes deerlendiriyordur.

Kl pay olan yerlerle ilgili özel çalmalar yapacaz. ehrin resmini çekmek bizim için önemli. Oraya yorum çok katmayacaz. Ne istiyor, ne bekliyor, seçmen tercihleri nelerdir bunlar biz anketlerle çözüyoruz. O ehrin sevdii insanlar biz bulacaz, baka çaremiz yok.

TTFAK YAPILACAK MI?

u an ittifak için bir ey söylemek için çok erken. Biz ittifak yapmayacakmz gibi çalyoruz. Ancak önümüzdeki dönem neler görürüz takip etmek lazm. Gelimelere göre hareket etmekte fayda var. Cumhur ttifaknda biz birçok konuda örtüüyoruz. u an çok erken. Yerel seçimlerde ittifak daha zordur. Biz bu ittifaka dikkat ediyoruz.

SEçMLER ÖNE ALINACAK MI?

Seçimlerin öne alnmas gibi bir ey bizim gündemimizde yok. Ama bu tarih uygun deil. Bu tarih bize göre yanl. Seçimler geçtikten sonra konuulabilir.

Ana Sayfaya Git