AK Parti’den iki ayrı yasa teklifi

AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, 17 ve 25 maddeden oluşan iki yasa teklifi verdi.

Haberler 01.10.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, TBMMde düzenledii basn toplants ile Meclis Bakanlna sunduklar iki ayr yasa teklifinin ayrntlarn açklad. Mu, 17 maddeden oluan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik çeren Kanun Teklifinin bütçenin program bazl yaplmasn içerdiini belirterek, Daha effaf bir bütçe göreceiz. Takip edilebilirlii, ölçülebilirlii, hesap verilebilirlii daha yüksek bir bütçe anlamna geliyor. Bu kanun teklifi içerisinde vakf üniversiteleri, tp fakültesi açabilmektedirler. Teknoparklardaki esnek çalma süresinin uzatlmas ile ilgili bakanla yetki verilmesi öngörülmektedir dedi.

TEKNOLOJ GELTRME KANUNU TEKLF

Mu, 25 maddelik Teknoloji Gelitirme Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmas Kanun Teklifi ile de teknolojiyi, yeni projeleri, kuluçka merkezlerini destekleyen önemli deiiklikler getirdiklerini kaydetti. Mu, Teknoloji alan dnda kuluçka merkezlerinin açlmasn salayacaz. Teknoloji gelitirme bölgelerindeki yönetici irket bundan sonra yapacaklar ana irket sözlemelerini, irket ana sözlemesindeki deiiklikleri Sanayi ve Ticaret Bakanl onayna sunmak zorunda. Bu teknoloji gelitirme bölgelerinde bulunan firmalarn i yeri açma ve ruhsatlaryla ilgili düzenlemeler Sanayi ve Teknoloji Bakanl l Müdürlüü tarafndan yaplmaya balanacaktr. E-mühür uygulamasna geçilecektir dedi.

TÜRKYENN DÜNYA LE ENTEGRE OLMU EKONOMS VAR

Basn mensuplarnn sorularn yantlayan Mu, CHP Genel Bakan Yardmcs Selin Sayek Bökenin özel irketlerle ilgili açklamasna ilikin, Türkiye hukuk devleti ve dünya ile tam entegre olmu bir ekonomisi var. Türkiyenin ekonomik büyüklüünü, büyüme performansn, istihdamna bakn, bunun büyük bir ksm özel sektör tarafndan yaplmaktadr. Böyle bir açklama hem Türkiyedeki sermayeyi hem de gelecek olan sermayeyi ürkütür, hukuk güvenlii noktasnda ilerleyen zamanlarda CHPnin anlayyla nasl bir tehlike ile kar karya kalacann göstergesidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git