AK Parti'den kadınlara "bağımlılıkla mücadele" eğitimi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen "Bağımlılıkla Mücadele Uygulayıcı Eğitim" programı kapsamında son bir ayda İstanbul, Tunceli, Van, Siirt, Kars'ın da aralarında bulunduğu 23 il, 54 ilçede 5 farklı konuda 2 bin 264 yetişkine eğitim verildi.

Haberler 10.01.2020 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim program çerçevesinde 2020 yl içinde 81 il 922 ilçede 100 bin yetikine farkndalk eitimi verilmesi hedefleniyor. Kadnlara verilen bu eitim ile farkndalk oluturularak her türlü bamllktan gençlerin uzak tutulmas amaçlanyor.

AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakanlnca düzenlenen Bamllkla Mücadele Uygulayc Eitim program kapsamnda 23 il, 54 ilçede 5 farkl konuda 2 bin 264 kiiye eitim verildi.

Bamllkla mücadeleyi daha etkin izleyip takip edebilmek için yürütülen çalmalar kapsamnda AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakanl da Bamllkla Mücadele Uygulayc Eitim program düzenledi.

Program kapsamnda stanbulda Yeilay ve Bahçeliever Belediyesi i birlii ile 60 ilden 79 katlmcya eitimci eitimi verildi. Krkar kiilik 2 farkl snfta düzenlenen eitimlerde 12 ayr ders ilendi.

Katlmclara, Bamllk Kavram, Salkl Yaamn Temel Kavramlar, Vakalar Inda Alkol Bamll, Ana Hatlaryla Tütün Bamll, Güncel Veriler Inda Tütün Kontrol Politikalar, Madde Bamlln Önleme Yaklamlar, Madde Bamllnn Psiko-Sosyal Etkileri, Davransal Bamllklar, Teknoloji ve Oyun Bamll, Yeilay çalmalar Tantm, Yetikin Hedef Kitleye Aktarm Teknikleri, Uygulama balklar altnda dersler verildi.

Hedef; 100 bin kiiye farkndalk eitimi

stanbulda düzenlenen Bamllkla Mücadele Uygulayc Eitim programnn ardndan illerine dönen eitimciler tarafndan 1 ayda 2 bin 264 yetikine 5 farkl konuda 91 ayr eitim düzenlendi.

stanbul, Tunceli, Van, Siirt, Karsn da aralarnda bulunduu 23 il ve 54 ilçede katlmclara, Alkolle Mücadele, Tütünle Mücadele, Teknoloji Bamll ile Mücadele, Madde Bamll ile Mücadele, Salkl Yaam konularnda eitimler verildi. Kadnlara verilen bu eitim ile farkndalk oluturularak her türlü bamllktan gençlerin uzak tutulmas amaçlanyor.

Bu eitim programlar ile tüm bamllk türlerinde ve her ya grubunda iyilemelerin salanmas için yetikinlerin bamllkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi planlanyor. Eitimcilerin, 2020 yl içinde 81 il 922 ilçede 100 bin yetikine farkndalk eitimi vermesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git